FHM Shoots: miss duizendpoot Melissa Bottema

jun 09 , 11:58 Girls
rus 4935 kopie
Alhoewel we nog helemaal in extase zijn van de FHM500 van dit jaar, zitten we natuurlijk nooit stil om nieuwe potentiële parels voor volgend jaar te ontdekken. Hoe doe je dat beter dan met een FHM Shoots met Russell Pearson? Precies, niet! Daarom laten wij je met alle liefde kennis maken met de beauty and the brains van Melissa Bottema!
Hey Melissa! Hoe gaat het met je?
Ja goed! Super druk maar ik geniet van elk moment.
We kennen je nog niet zo goed, kun je iets vertellen over waar je vandaan komt?
Ik kom oorspronkelijk uit Winsum, dit is een klein dorp in de provincie Groningen. Sinds kort woon ik in de stad Groningen. Ik heb altijd met veel plezier bij mijn ouders in Winsum gewoon, maar in verband met mijn studie en werk is het makkelijker en fijner om te wonen in Groningen.
Wat doe je in het dagelijkse leven?
In het dagelijks leven studeer ik Social Work aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Daarnaast werk is als parttime model, Miss en turntrainster. Mijn grootste passie is altijd de sport turnen geweest. Ik ben hier op jonge leeftijd mee begonnen en ben er recentelijk mee gestopt. Maar eenmaal een turnster, altijd een turnster. Daarom heb ik besloten om mijn licentie te halen zodat ik turntrainingen mag geven. Nu geef ik al meerdere jaren training aan jongere meiden om mijn kennis en passie door te geven.
rus 4680
Als we even opsommen wat je allemaal doet in het dagelijkse leven, dan zijn we wel even bezig. Hoe combineer je dit allemaal?
Een hele goede vraag! Om eerlijk te zijn, weet ik soms zelf ook niet hoe ik het voor elkaar krijg, haha! Goed vooruit plannen is hierbij de main key. Ik ben echt een fanatiekeling en doe dan ook het liefst zoveel mogelijk. Maar wat ik heb geleerd, vooral na mijn reis in Azië als Miss zijnde, is hoe belangrijk het is om af en toe rust te nemen.
Wat vind je het leukste om te doen?
De afgelopen jaren waren toch echt gewijd aan Miss verkiezingen. Ik heb twee keer meegedaan en mocht twee keer internationaal gaan om Nederland te vertegenwoordigen. Zo ben ik naar Egypte, Indonesië, Myanmar, Vietnam en Thailand geweest. Dit was echt een gigantische ervaring die ik mijn leven lang zal meedragen. Toen ik eenmaal 5th runner-up Miss Grand International was geworden, heb ik twee maanden in Thailand gewoond met negen andere meiden.
Twee maanden lang reisden we door Thailand voor verschillende evenementen, shoots en shows. Het was echt intens, maar zo gaaf om mee te mogen maken. Wat mij altijd zal bijblijven, is de liefde die je krijgt van de fans. Er was altijd een vaste groep die mij stond op te wachten op het vliegveld of die kwamen kijken bij de shows en evenementen. Ze waren er altijd voor je, op zo’n manier dat het voelde als een tweede familie. Het voelt nog steeds raar om te beseffen, want ik ben maar een nuchtere Groninger die dit totaal niet gewend is. Maar mijn liefde en waardering zal altijd groot blijven voor deze mensen!
rus 5219
Je bent 5th runner up 2023 Miss Grand International, kun je uitleggen wat dit betekent?
5th runner-up betekent eigenlijk 6e plaats. Tijdens de competitie in Vietnam deden 75 landen mee, waaronder ik die Nederland vertegenwoordigde. Miss Grand International is een Miss-verkiezing die opkomt voor vrede. Hun slogan is dan ook "Stop The War and Violence." Tijdens de finale wordt hier aandacht aan besteed door middel van een speech. Die speech wordt bekeken door miljoenen mensen. Het is aan jou om deze speech over te brengen aan de wereld en jouw boodschap duidelijk te maken om bewustzijn te creëren over oorlog en geweld. Daarnaast focust Miss Grand zich op fashion shows, evenementen, fotoshoots en entertainment.
Wat was het moment dat je dacht: ik wil meedoen aan missverkiezingen?
Ik keek vroeger altijd al naar Miss verkiezingen en vond het prachtig om naar te kijken. Het totaalplaatje sprak me enorm aan. Toen ik in 2019 gescout werd, heb ik geen moment getwijfeld om mee te doen en er vol voor te gaan.
Wat heb je geleerd tijdens die tijd?
Dat alles mogelijk is zolang je bereid bent om er hard voor te werken!
Wat wil je meegeven aan meiden die mee gaan doen aan een missverkiezing?
Wees jezelf, vooral bij Miss Grand Nederland kijken ze echt naar jou als persoon, je drive, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen. Je bent goed zoals je bent, wees niet bang en waag een sprong in het diepe. Je ontwikkelt jezelf enorm door deel te nemen aan een Miss verkiezing. Ik heb mezelf zien groeien van een jonge vrouw met dromen naar een vrouw met ambitie en doelen.
Wat een prachtige shoot, ben je het gewend om op deze manier voor de camera te staan?
Ja ik doe geregeld shoots, dus alleen maar leuk om dit te mogen doen! Shooten met Russell is altijd gezellig. Zelfs al kijk ik naar de onbewerkte foto’s dan verbaasd het me hoe goed hij weet van af welke angle hij moet schieten voor het perfecte plaatje. Het is een topper!
rus 5411
De FHM500 is vorige week uitgekomen, hoe denk je over onze jaarlijkse verkiezing?
Ja echt super leuk! Hopelijk heb ik zelf ooit de eer om hier in te mogen staan.
Hoe zit het met je liefdesleven? Is er al een gelukkige?
Jazeker is er een gelukkige, ik heb al nu al zo’n 3,5 jaar een relatie.
Wat staat er komend jaar allemaal voor je op de planning?
Het afgelopen jaar heb ik veel tijd besteed aan het zijn van Miss en model. Dit aankomende jaar staat nu in het teken van het afronden van mijn studie. Ik zit momenteel in mijn stagejaar en schrijf daarna mijn scriptie. Fingers crossed!
Meer van Melissa Bottema zien? Volg haar op Instagram . Pak Russell Pearson dan ook effe mee!

Bestel de FHM500 2024!

Ben jij nou heel benieuwd welke beauty’s dit jaar in de FHM500 staan? Bestel de FHM500 2024 dan nu online!

Vluggertje met Melissa:

Stad: Groningen Reis: Thailand
Restaurant: Elke pizzeria met goede pizza’s, haha! Film: Titanic
Presentatrice: Geraldine Kemper Dier: Kat
Gadget: Apple watch Auto: Tesla Model 3
Mooiste vrouw van Nederland: Anna Nooshin

Gallery Melissa Bottema

Credits:

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van de shoots, check daarom vooral onze eerdere afleveringen:
Delen met
Ook interessant