FHM Shoots: Mooiste Vrouw van Nederland 2016 Kim Feenstra

Ze is betoverend, verleidelijk en zinnenprikkelend. En ze werd dit jaar uitverkozen tot de meest sexy vrouw van Nederland. Als je je nog afvraagt waarom, dan bewijzen deze zinderende foto’s het wel. Omdat het kerstmis is en we graag cadeautjes uitdelen hebben we naast de digitale editie van de FHM500, hier ook de fantastische fotoshoot met winnares Kim Feenstra voor je klaarstaan, met bijbehorend interview waarin we praten over haar uitverkiezing, mannen, vrouwen rode wijn en klassieke muziek. Fijne feestdagen vriend!

Kim! Potverdikkie, gefeliciteerd zeg! Hoe is het om gekozen te worden tot de mooiste vrouw van Nederland?
Het kwam echt als een verrassing. Ik vind het een enorme eer natuurlijk. Heel veel mooie vrouwen zijn mij voorgegaan. Ik heb vroeger wel eens gedacht: ‘hoe zou het zijn om nummer 1 te zijn?’. Ik vind het heel erg leuk, ben er blij mee en trots op. Het is toch een prestigieuze titel. Maar ik vind het ook wel spannend hoor. Het is ook iets om trots op te zijn.

Kim Feenstra

Wat vind je er spannend aan?
Het zijn toch de mensen en publiek die zo’n beslissing maken. Dat vind ik spannend omdat het zo’n grote eer is. Het voelt weer een beetje als toen ik Hollands Next Top Model had gewonnen. Het is dezelfde soort spanning, maar dan anders. Je bent verkozen tot mooiste vrouw van Nederland.

Wat vind je mooi aan jezelf?
Dat vind ik altijd zo’n kutvraag, haha. Qua modellenwerk zijn het voor mij mijn ogen, mijn wenkbrauwen en mijn gezicht. Dat zijn mijn sterkste punten. Ik ben ook wel blij met mijn benen. Ik heb goede benen.

Wat vind je van de schoonheid van de Nederlandse vrouw?
Ik vind Nederlandse vrouwen echt heel mooie vrouwen. Echte Hollandse vrouwen zijn erg knap om te zien, maar ook mooi omdat wij hier heel veel mixjes hebben; Nederland is een land met heel veel cultuurinvloeden. Het oogt allemaal heel fris, gezond en happy. Alleen vind ik het jammer dat Nederlandse vrouwen zichzelf soms een beetje verwaarlozen. Dat ze te makkelijk denken.

Leg uit.
Sommige vrouwen doen niet heel veel moeite voor henzelf. Ik zie vrouwen met een toplijf lopen maar het vervolgens verstoppen. Ik vind dat Nederlandse vrouwen wat meer sexy mogen zijn. Er mogen hier wel wat meer hakken en rokjes op straat komen. Zolang je het hebt moet je ervan genieten, want op een gegeven moment ben je zestig… nou ja, tenzij je Patricia Paay heet natuurlijk, haha.

Wat is er zo fijn aan vrouwen als je het vergelijkt met mannen?
Ik vind een naakte vrouw mooier dan een naakte man. Ik vind vrouwen de mooiste wezens op aarde. Een vrouw kan heel veel met haar lichaam vertellen wat een man niet kan. Ze is sensueel en krachtig tegelijk. Je weet nooit zo goed waar je aan toe bent. Ze is eigenlijk net als de oceaan. Krachtig en onvoorspelbaar. Sexy, sterk. Ze kan je met zich meetrekken. Ze kan je doen verdrinken. Maar ze kan je ook uitspugen als ze er klaar mee is. Wat een prachtige metafoor.

Kim Feenstra

Op wat voor type mannen val je?
Ik val altijd wel op donkere mannen. Ik moet met iemand kunnen lachen. Ik heb echt mijn momenten dat ik gestoord doe en gek – iemand moet dat snappen en daar in mee kunnen gaan. Ik ben heel impulsief. Ik heb iemand nodig die ook ambitieus is, die iets in zijn leven wil bereiken, die niet in hokjes denkt, die ondernemend is, creatief, die mij motiveert en stimuleert als ik het niet meer zie zitten. Een echte man, iemand die onder druk beslissingen durft te maken.

Ben je pro gentlemen of maakt je dat niet zoveel uit?
Ja, vol voor! Dat mis ik af en toe heel erg. Mannen weten het soms niet meer, want vrouwen zijn zo… onafhankelijk. Er zijn nu ook vrouwen die jou meenemen op date of voor je betalen. Ik vind echter dat een man moet betalen. Hij moet het gevoel hebben dat hij je kan verwennen. Een man moet de deur kunnen openen, een stoel aanschuiven. Laat een man ook een man zijn. Deze lijst barst natuurlijk van de mooiste Nederlandse vrouwen.

Wie zou jij in de top-5 zetten?
Geraldine staat bij mij op 1. Ik vind haar prachtig. Ze is Nederlands, maar ze heeft wel wat Indische trekjes in haar gezicht. Vanuit alle hoeken heel mooi. Heel symmetrisch. Verder heeft ze een toplijf, ziet ze er gezond uit en heeft ze mooie borsten en goede billen. Ga door! Sylvie Meis vind ik ook nog steeds een mooie vrouw. Heel knap. Ook een vrouw die mooi is zonder make-up. Dat moet ook wel bij een vrouw. Verder vind ik Kimberly Klaver supermooi. Echt Hollands ook, met de mooiste billen van Nederland. Mijn vriendinnetje Sylvia Geerssen is natuurlijk ook een prachtige vrouw om te zien. Met haar schitterende blauwe ogen en volle lippen. Daarnaast is ze een heerlijk vrouw. Ik kan met niemand zo lachen als met haar. Anders nog iets? We hebben zoveel mooie vrouwen. Chantal Jansen vind ik bijvoorbeeld ook heel erg knap. Of Fajah Lourens. Die ziet er ook nog steeds top uit op haar 36-jarige leeftijd. Niet normaal. Victoria Koblenko is ook enorm sexy. Ze heeft een beetje een high class porno-attitude over zich heen. Ze is ook een beetje mysterieus.

Kim Feenstra

Met wie van die vijf vrouwen zou je het liefst een trio doen?
Haha ehm… Nou, ik ga geen namen noemen. Maar van de vrouwen die ik hierboven heb genoemd weet ik zeker dat, exclusief Geraldine, zeker drie daarvan ook wel van de vrouwenliefde zijn. Maar nou heb ik wel echt iets verklapt. Met wie ik dan een trio zou doen? Gewoon met allemaal, waarom niet.

Haha, gelijk heb je. Kun je tot slot nog iets vertellen wat veel mensen niet van je weten?
Als ik in Nederland ben dan eet ik elke week haring. Ik hou van haring. Weinig mensen weten dat ik korte verhalen en gedichten schrijf, best goed kan tekenen en keyboard speel. Verder ben ik een enorme rode wijnliefhebber. Een feitje? Pak altijd een fles uit 1982, want toen was de oogst het beste. Oh, en ik luister heel veel naar klassieke muziek. Daar word ik erg rustig van. Mijn favoriete nummer is Clair de Lune van Claude Debussy. Joh, er is nog zoveel dat mensen niet van mij weten.

Meer van Kim Feenstra? Check de prachtige behind the scenes video

Gallery

Credits 

Fotograaf: Cooper Seykens
Styling: Vivian Hoorn
Visagie: Georgina Hoppen
Locatie: New York Barbershop
Interview: Chris Riemens

Meer FHM500 van 2016? Check hier de digitale editie!

Reageer op artikel:
FHM Shoots: Mooiste Vrouw van Nederland 2016 Kim Feenstra
Sluiten