FHM Shoots: personal trainer Gita Mollema

In FHM Shoots excelleren de mooiste vrouwen van ons land voor de camera. Na Campinglife presentatrice Jessica Mendels zetten wij onze geliefde rubriek verder met personal trainer Gita Mollema. “Ik hou van het vrouwelijke lichaam en de rondingen. Hoe dat op beeld kan worden vastgelegd vind ik heel mooi en artistiek.” 

Dag Gita! Hoe is het?

Hey Chris, op zich gaat het prima. Ik had even een dipje na de feestdagen, maar ik moet zeggen dat het nu een stuk beter gaat. Ik heb alles weer lekker op een rijtje gezet en doelen gesteld. Door corona zijn we natuurlijk erg beperkt in ons doen en laten en daar heb ik het soms wel moeilijk mee. Ik mis de festivals, reizen, het sociale contact, een hapje en een drankje doen en natuurlijk de sportschool en nog veel meer. Maar laten we ons niet in een zwart gat laten vallen en juist kijken naar de dingen die nog wel mogelijk zijn. Keep a positive mindset and keep your body moving!

Dat is de spirit! Hoe vond je het om zo’n sexy shoot te doen?

Op mijn Instagram staan al sexy foto’s die ik zelf maak, dus ik was wel al comfortabel om mijzelf zo te presenteren. Verder hou ik van het vrouwelijke lichaam. De rondingen en hoe dat dan op beeld kan worden vastgelegd vind ik heel mooi en artistiek. De shoot zelf is heel fijn verlopen. Onderweg was ik wel zenuwachtig maar dat is niet erg, dat is gewoon mijn lichaam die een topprestatie wil leveren althans heb ik van mijn moeder geleerd. Uiteindelijk op de prachtige locatie aangekomen voelde ik mij al heel snel comfortabel bij Russell. Hij kwam binnen met een hele positieve vibe en uitstraling. Verder hebben wij veel gelachen en was het een topdag. Deze eerste professionele shoot ga ik niet snel vergeten!

 

 

 

Gita Mollema
Foto: Russell Pearson
Nice! Ben je blij met het resultaat?
En of ik blij ben met het resultaat! Het is echt heel mooi geworden en precies zoals ik het in mijn hoofd had. Het was wel raar voor mij om niet zelf in controle te zijn. Normaal bepaal ik zelf hoe het gehele plaatje eruit komt te zien en dat was dit keer anders. Maar als snel kreeg ik de foto’s te zien en werd ik heel enthousiast over het resultaat. Zo’n shoot is zeker voor herhaling vatbaar.
Waar ben je opgegroeid en hoe was dat?
Ik ben geboren en getogen in Almere. Mijn ouders komen niet uit Almere, maar uit Den Haag en Amsterdam, twee hele mooie steden waar ikzelf ook graag wel had willen opgroeien. Zij zijn uiteindelijk met mijn oudere zus naar Almere vertrokken om een eigen tennispark op te zetten, dit is alweer 22 jaar geleden. Ons huis zit vast aan het clubhuis van het tennispark om even een beeld te schetsen, hier ben ik uiteindelijk ook geboren. Je kan wel zeggen dat ik daardoor een andere jeugd heb gehad dan andere kinderen. Als het sneeuwde in de winter hadden we 10 tennisbanen met verse sneeuw voor ons alleen, we maakten iglo’s en sneeuwpoppen of zaten op de slee die vast zat aan de tractor. In de zomer maakte ik samen met mijn broertjes of vrienden wel eens een heel  parcours om vervolgens tegen elkaar te racen met de skelters. Ik ben verder nooit verhuisd, dus ik weet ook niet beter dan dat ik hier woon. Mijn passie voor sport begon ook al jong, best logisch door mijn leefomgeving. Ik zat natuurlijk op tennis en had daar veel plezier in, ik speelde ook wedstrijden of deed mee aan de competitie met andere kids. Ik heb niks te klagen gehad tijdens mijn jeugd, mijn ouders hadden het natuurlijk wel heel druk met de zaak en daardoor zijn ik, mijn broertjes en zus snel zelfstandig geworden.
Je bent personal trainer, wat vind je leuk aan dit beroep?
Yes dat klopt. I heb mijn eigen bedrijfje Bmoved in Almere! Wat ik zo leuk vind aan dit beroep is dat ik in real life met mensen bezig ben. Samen met mensen hun doelen behalen is het allerleukste. Ook tijdens het traject mensen kleine stappen zien zetten houd mij enthousiast en gemotiveerd. Verder zie je terug in landelijke cijfers dat het steeds slechter gaat met de gezondheid qua bijvoorbeeld overgewicht, depressies etc. Hierbij kan sporten en de juiste voeding heel erg helpen. Mensen hebben vaak in het begin geen idee waar ze moeten beginnen, daar wil ik mensen juist graag mee begeleiden. Zodat ze een vliegende start hebben en later zelfstandig aan de slag kunnen met de juiste technieken en kennis. Ik geef ook groepslessen en hierbij vind ik het leuk om de dynamiek van de groep te zien groeien. Wij kunnen heerlijk met zijn allen knallen maar ook zeker goede gesprekken voeren. Ik zal dit nog een hele lange tijd willen doen en mijzelf blijven ontwikkelen.
Hoe vaak train jezelf in de week?

Ik moet zeggen dat ik even een mindere periode had, voor deze shoot heb ik erg hard getraind. Hierna kwam het even stil te staan, ook mede door de lockdown. Maar geen excuses, ook al is de sportschool dicht je kan op allerlei creatieve manieren toch nog een top workouts neerzetten. Ik heb gelukkig veel materialen in mijn fitnessruimte dus ik heb niks te klagen. Op dit moment is mijn doel om 5-6 keer te sporten in de week.

Gita Mollema
Foto: Russell Pearson
Wat alle mannen natuurlijk willen weten: Heb je een vriend?
Nee, op dit moment heb ik geen relatie.
Hoe ziet je droomman eruit?
Oeh, lastige vraag. Ik moet zeggen qua uiterlijk kan het echt van alles zijn. Ik heb geen vast type, bruin haar kan, blond haar, krullen, stijl, groene ogen, bruine ogen en ga zo maar door. Ik vind mooie tattoos wel een plus. Wat ik wel echt belangrijk vind is natuurlijk iemand die sportief is ingesteld. Het hoeft niet perse fitness te zijn, maar het zou wel leuk zijn als straks de sportscholen weer open zijn, soms samen te gymmen. Verder hou ik ervan als iemand sprekende ogen heeft met een sparkle erin. Een mooie glimlach is ook zeker niet verkeerd om tegenaan te kijken. De juiste aantrekkingskracht en vibe moet er gewoon zijn en dan is het goed. Als we dan doorgaan op het innerlijk zou het voor mij heel fijn zijn om iemand naast mij te hebben die mij support door dik en dun, dat wij samen echt een team zijn en vertrouwen in elkaar hebben. Verder natuurlijk dat iemand lief is, zorgzaam, romantisch, luisterend oor, goede knuffelaar etc. En hij moet humor hebben, dat staat hoog in het vaandel. Ik moet echt met je kunnen lachen en gek kunnen doen. Daar ben je nooit te oud voor. Iemand moet ook geen vliegangst hebben, want ik wil nog heel veel van de wereld zien en hopelijk kan ik dat ooit doen met een leuke partner.
De kans is groot dat we jou gaan terug zien in de FHM500 2021. Wat vind je van onze FHM500 verkiezing?
Nou ten eerste zou dat een hele eer zijn, het lijkt mij heel gaaf om mijn naam op de lijst terug te zien. Ben nu al een tijdje serieus met Instagram bezig dus het is tof om te zien dat door sociale media je pagina meer ontdekt wordt en er zulke kansen op je pad komen. Er zijn wel heel veel mooie vrouwen dus het lijkt mij soms nog pittig om daarin een keuze te moeten maken!
Welke vrouw zou jij nog wel eens in een FHM shoot terug willen zien?

Nou als ik nu zo even denk, denk ik dat mijn oudere zus het zeker een hele leuke ervaring zou vinden. Ook wel een beetje spannend, maar ik denk dat zij blij zal zijn met zulke mooie foto’s. We houden beide van mooie lingerie en zij is ook heel creatief dus denk dat je samen met haar mooie foto’s kan neerzetten.

Gita Mollema
Foto: Russell Pearson
Wat zijn je doelen voor dit jaar?
Mijn doelen voor dit jaar zijn om mijn bedrijf nog meer te laten groeien. Verder mijn kennis vergroten maar dit zal ik altijd blijven doen. Ik hoop ook dit jaar nog meer shoots te gaan doen en lekker door te gaan met Instagram en hier hopelijk ook in te blijven groeien. Verder wil ik meer boeken lezen over onderwerpen die mij boeien  zoals, voeding, fitness, mental health, spiritualiteit, zelfontwikkeling etc. Ook wil ik heerlijk 4-5x in de week blijven sporten en vooral gewoon lief zijn voor mijzelf. De wereld is soms best wel hard maar wijzelf zijn ook zeker niet altijd de liefste. Benoem iets van jezelf wat je wel leuk vind in plaats van dat je iets afkraakt, besteed tijd aan dingen waar je later wat aan hebt in plaats van de hele dag piekeren. Onderneem actie and be your own best friend en wees lief voor de mensen om je heen! En als corona het toelaat, dan wil ik een mooie reis maken!
Heb je nog grappige hobby’s waarvan we moeten weten?
hmmm grappige hobby’s, ja wat zijn grappige hobby’s. Ik vind het gezellig om spelletjes te spelen met familie of vrienden ook al kan ik niet zo goed tegen mijn verlies. Maar dat kunnen wij thuis allemaal niet zo goed, dus de appel valt niet ver van de boom. Gamen op mijn Nintendo switch vind ik ook leuk, lekker al die Mario games spelen die ik vroeger op de Wii speelde met mijn vrienden. Verder hou ik van fashion en vind ik het leuk als ik er goed en verzorgd uit zie. Ik probeer met de fashion items die ik heb, elke keer net weer een ander outfit neer te zetten.
Wil je nog wat kwijt wat ik niet heb gevraagd?
Nou de Wereld zit op dit moment in een lastig pakket, maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat wij allemaal genoeg liefde in ons meedragen om deze tijden wat dragelijker te maken. Voor jezelf maar ook voor een ander. Dus bel soms even je familie of vrienden om te checken hoe het met ze is. Het hoeven geen grote gebaren te zijn maar een kaartje, een briefje, een gedichtje gewoon iets wat uit je hart komt kan mensen die het zwaar hebben door deze moeilijke tijd heen helpen. Dus blijf uit liefde handelen en niet uit haat en angst, samen staan we sterk en hopelijk mogen we elkaar snel weer knuffelen!
Meer van Gita Mollema? Volg haar op Instagram. Daarnaast kunnen wij het Insta-account van Russell Pearson ook van harte aanbevelen.  

Behind the scenes video

Vluggertje met Gita Mollema

Maaltijd: Carpaccio, pizza, sushi
Stad: Amsterdam, Den haag
Reis: Japan
Serie: Breaking Bad, Game of Thrones
Film: The Game Plan is wel een fave
Artiest: Collie buddz, Hef
Festival: Into the Woods
Auto: Mercedes AMG A45
Sport: Fitness

Gallery

Credits

Fotografie: Russell Pearson
MUA: Loïs Beekman
Model: Gita Mollema
Locatie: TwentySeven hotel

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: personal trainer Gita Mollema
Sluiten