FHM Shoots: masseuse en model Evelien Kapitein

De trotse Urker Evelien Kapitein gaat haar geboorteplaats nooit verlaten. Naast haar werk als model laat Evelien mensen ontspannen en alle stress om hen heen vergeten in haar eigen massagepraktijk. Ze veroverde eerder al een plekje in de FHM Buurmeisjes-verkiezing, maar is nu op de gevoelige plaat gelegd door topfotograaf Luciano van Hoorn. 

Hi Evelien! Hoe is het met je?
Goed! Ik zit in mijn dagelijkse ritme, dus alles gaat wel zijn gangetje.

Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen op Urk. Ik ben een trotse Urker en ga hier ook never nooit meer weg, haha!

Wat een prachtige shoot zeg! Hoe was het voor jou om met Luciano van Hoorn te werken?
Geweldig! Ik heb met zo veel fotografen samengewerkt, maar Luciano is voor mij niet alleen een fotograaf. Het is een meer vriend die ik al jaren ken. We waren heerlijk met zijn tweeën aan het stuntelen met camera- en lichtapparatuur dat er af en toe vandoor ging. We hebben veel gelachen en de sfeer was super. We waren na de shoot allebei zeer enthousiast over het eindresultaat. Daarnaast heeft Luciano drie uur moeten reizen om op de shootlocatie aan te komen. Dat is toch wel een groot compliment als iemand dat voor je over heeft.

Wat vind je zelf van het eindresultaat?
Supermooi! Ik vind het altijd zo leuk dat het begint met een spontaan idee. Dat idee uitwerken en dan het eindresultaat zien, dat vind ik altijd zo gaaf! Als ik de foto’s van een van mijn shoots bekijk, roept het ook hele leuke en gezellige herinneringen op. Het is supertof om de foto’s te zien, maar ook heel leuk hoe veel nieuwe mensen je hierdoor leert kennen en mooie herinneringen maakt.

Je stond in de finale van de FHM Buurmeisjes-verkiezing. Hoe was dat voor jou?
Dat was eens wat anders, haha! Ik had nooit echt gedacht dat ik het zo ver in die competitie zou schoppen. Het begon meer als niet geschoten, is altijd mis. Dus ik gaf me op. Toen ik hoorde dat ik was geselecteerd, was ik erg verbaasd en benieuwd waar het heen zou gaan. Toen kwam ik nog twee rondes door en belandde ik uiteindelijk in de finale. Toen werd ik iets te fanatiek. De andere meiden waren al erg populair op social media en hadden zo’n tien keer meer volgers dan ik. Ik wist dus dat ik flink aan de bak moest om te winnen. Ik heb in de krant gestaan, ben op de radio geweest en heb flyers uitgedeeld en opgehangen. Ook hebben mijn vriendinnen het op feesten verkondigd. Ik heb iedereen gespamd. Ja, ik was vrij irritant. Maar het heeft wel geholpen, want ik mocht naar de studio van 538 komen en dat was een toffe ervaring. Ik vond het wel jammer dat ik niet gewonnen heb, want ik ben erg competitief en kan niet zo goed tegen mijn verlies, haha! Als ik ergens mijn zinnen op zet, wil ik het krijgen ook.

Je werkt als masseuse in je eigen massagepraktijk. Is het altijd al jouw droom geweest?
Nee, niet echt. Ik wilde altijd danseres worden. Ik heb een flink gedeelte van mijn leven op dansen gezeten, dat vond ik geweldig! Die droom spatte nogal uiteen wanneer een leraar zei dat daar niet echt werk in te vinden is en dat ik realistisch moest denken. Toen werd het fotograaf. Dat vak heb ik een tijdje uitgeprobeerd, maar bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Daarna kwam mijn moeder met het idee om masseur te worden. En dat is het uiteindelijk ook geworden. Ik vind het erg leuk om te doen. Mensen even een uurtje te laten ontspannen en alle stress om hun heen even te vergeten.

Je eigen praktijk openen, hoe heb je dat aangepakt?
Het is een grote gok. Je weet niet of het wat gaat worden, maar ik wilde het op zijn minst proberen, zodat ik kan zeggen dat ik alles heb gegeven. Ik heb mijn eigen vertrouwde klantenkring opgebouwd en die kan alleen nog maar groeien. Het leukste in dit vak is dat je ook weer veel nieuwe mensen leert kennen.

Naast je baan als masseuse, ben je natuurlijk ook nog model. Wat vind je leuker om te doen en waarom?
Modellenwerk! Ongetwijfeld. Ik ben sinds mijn 15de model en dat voelt nooit als werken voor mij. Je hebt soms zeer zware dagen er tussen zitten, maar ik geniet volop van modellenwerk. In het echt ben ik een vrij verlegen persoon, maar zet me voor de camera en ik ga los. Ik wil uit elke shoot het beste halen. Gooi me in de winter in een ijskoude waterval en ik zorg voor een killershoot. Als model maak je veel mee en het werk is divers. Van catwalks tot magazines. Het is in ieder geval nooit saai. Het heeft mij ook veel geholpen om zelfverzekerder te worden. Toen ik de modellenwereld in rolde, leerde ik pas echt te houden van mijn imperfecties en mijn onzekerheden. Tegenwoordig leef ik een beetje bij deze quote: in een wereld vol onzekerheid is zelfvertrouwen hebben bijna verboden. Ik ben jong, voel me goed en ik doe wat ik wil. Hoe een ander er over denkt, boeit me niet echt.

Wat onze lezers natuurlijk willen weten: ben je nog vrijgezel?
Nee. Ik ben getrouwd met een super knappe visserman, genaamd Jaap. Samen hebben we een prachtige dochter, Dianne van alweer twee jaar.

Wat moet een man doen om jou te verleiden?
Een massage geven, haha. Ik geef bijna elke dag massages, maar ik ben er zelf ook wel flink aan toe en vind het zelf ook heerlijk. Ik houd ervan om gemasseerd of gekriebeld te worden. Of met mijn haar spelen. Ja, dat vind ik echt heerlijk.

Hoe ziet jouw droomman eruit?
Getint, want ik houd wel van een kleurtje. Verder heeft hij donker of zwart haar en een baardje. Tattoos, littekens en borsthaar vind ik ook leuk. Ja, ik houd niet van helemaal gelikt en tiptop. Ik houd wel van een ruige look. En hij moet goed weten wat hij wil. Ik ben nogal een twijfelaar dus ik wil iemand die gewoon tegen mij zegt: “Vanavond gaan we om 7 uur uiteten dus zorg dat je klaarstaat”.

Kun je nog een grappig feitje of weetje over jezelf vertellen?
Wanneer ik het huis aan het schoonmaken ben, moet ik volop muziek draaien. Ik geef een heel concert en ben dan de zangeres en achtergronddanseres ineen. Ik ben één keer betrapt en ik schrok me kapot!

Wat zijn je dromen voor de toekomst? Ik wil het dansen weer oppakken. Ik ben dol op dansen. Ook wil ik mijn rijbewijs halen en de rest van mijn bucketlist afwerken. Dat zijn voornamelijk plekjes bezoeken en nieuwe dingen uitproberen. Maar vandaag kan ik alvast één ding afstrepen en dat is op FHM staan.

Favorieten van Evelien

Stad: Amsterdam
Land: Portugal! Zo gastvrij en zo mooi! En het eten is daar zo lekker.
Restaurant: Blue Sakura in Zwolle of de Lange Muur in Emmeloord
Model: Het zijn er te veel om op te noemen, maar Emily Ratajkowski, Kendall Jenner en de zusjes Hadid zijn allemaal prachtige meiden!
Film: De originele LOTR-trilogie
Dier: Wolf!
Auto: Klassieke Ford Mustang
Festival: Zwarte Cross lijkt me leuk om een keer mee te maken.
Mooiste Vrouw van Nederland: Zonder twijfel Yolanthe Cabau

Gallery

Credits:

Fotograaf: Luciano van Hoorn
Model: Evelien Kapitein

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder. 

Reageer op artikel:
FHM Shoots: masseuse en model Evelien Kapitein
Sluiten