FHM Shoots: Buurmeisje 2021 Katie de Rooij

Na lang wachten is het dan eindelijk zover! De shoot van ons prachtige Buurmeisje 2021 Katie de Rooij, geschoten door huisfotograaf Russell Pearson in de prachtige lingerie van Pavo Couture. Wij wisten natuurlijk allang dat Katie een supergezellige meid is die ook nog eens op de foto’s megagoed uit de verf komt, maar we delen die kennis ook graag met jullie!

Dag Katie! Wat een mooie foto’s zijn het geworden! Ben je blij met het resultaat?
Ik ben zeker blij met het resultaat! Mijn favoriete foto’s van de shoot zijn dan toch wel die in de witte body en het rode setje.

Je bent uitgeroepen tot FHM Buurmeisje 2021 waardoor je met Russell Pearson mocht shooten. Hoe vond je die samenwerking?
Hij is zo ontzettend lief en zo gezellig! Ik denk dat hij wel een van mijn favoriete fotografen is om mee te werken. Zeker ook omdat hij je echt goed kan sturen in poses en zeer professioneel overkomt. Hij zorgde ook voor een leuke sfeer op de set met de mensen die er waren. Het was echt een eer om met hem en het hele team te shooten!

Foto: Russell Pearson

Dit was je eerste echte sexy fotoshoot. Hoe vond je het om te doen?
Ik was voor de shoot erg zenuwachtig, omdat ik in lingerie voor de camera moest staan. Dit heb ik voor het laatst gedaan toen ik nog bezig was met het hebben van de juiste maten voor de ideale modellenstandaard. Toen shootte ik vaak met vrouwelijke fotografen, waardoor ik me erg comfortabel voelde. Ik was erg benieuwd of ik mezelf open kon stellen voor een nieuwe ervaring en aan de foto’s te zien is het echt goed uitgepakt.

Je bent uitgeroepen tot FHM Buurmeisje 2021! Wat vind je zelf van die titel?
Het is iets supermoois om trots op te zijn. Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik echt versteld stond dat ik had gewonnen, omdat ik echt opkeek naar de andere meiden. Ik dacht persoonlijk dat Jazzlyn de winnares zou worden. Het kwam ook nog niet echt binnen tot Chris in mijn huis stond met een flesje bubbels en een berg confetti, haha!

Dan eventjes over jou. Waar liggen je roots?
Mijn mama is Moluks en mijn papa is Nederlands. Als het goed is was mijn oma van mijn vaders kant een Jodin!

Je noemt jezelf eigenlijk Katie Esra. Wat is het verhaal daarachter precies?
Het begon dus al bij mijn geboorte, mijn paps had namelijk mijn naam verkeerd geschreven. Het had “Katy” moeten zijn in plaats van “Cathy”, zoals ik nu dus eigenlijk heet. Toen ik in groep 6 zat had ik al vaak het probleem dat mensen mijn naam nooit goed konden schrijven, waardoor ik overal mijn naam als “Katie” schreef. Daarnaast verwachtte mijn mama 2 kindjes bij de geboorte, maar helaas ging dit niet helemaal goed waardoor ik alleen overbleef. Als ik dan gesprekken had met mijn moeder over dit onderwerp, noemde we het vaak “het”, we hadden niet echt een naam. Dus kozen mijn mama en ik ervoor om “het” de naam Esra te geven. Vandaar Katie Esra.

Mooi gebaar! Waar houd je je in het dagelijkse leven zoal mee bezig?
Momenteel zit ik een beetje in een saaie bubbel. Normaal was ik overal wel te vinden. Zo werkte ik bij de Supperclubboot, Cafe in the City en deed ik parttime modellenwerk. Daarnaast deed ik aan paaldansen en had ik nog veel andere freelance jobs ernaast. En dit allemaal ook nog naast mijn studie, dus het was heel hectisch allemaal! Nu, door corona, ben ik een totaal andere kant van mezelf leren kennen die rust erg is gaan waarderen. Zo ben ik wekelijks bezig met een grafisch klusje en werk ik 1 keer per week in het Erasmus MC als vrijwilligster.

Wat vind je van de FHM500 verkiezing?
Ik vind dit een hele leuke en originele verkiezing. Origineel omdat er jaarlijks een magazine uitkomt met alleen de 500 mooiste dames! Persoonlijk hou ik ervan om mensen in het zonnetje te zetten en complimenten te geven. Dit geeft andere mensen een goeie energie en laat hen stralen. Het is ook mooi om te zien dat er zoveel verschillende meiden tussen staan en dat er niet alleen gekeken word naar een maat 36 en een perzik huidje. Iedereen is uniek en mooi op zijn eigen manier!

buurmeisje
Foto: Russell Pearson

Welke vrouwen zijn echte voorbeelden voor jou?
Ik zou niet zo snel een groot voorbeeld kunnen noemen, omdat we toch leven met de media die alles zoveel mooier en perfecter maken. Daar kijk je dan graag naar op, maar dan ga ik toch voor een voorbeeld wat mij meer raakt. Voor mij is dat mijn lieve mama. Ik denk dat ze gek word als ik haar leeftijd vermeld, maar mijn mama is een vrouw die sterk is en een eigen wil heeft in de meest positieve zin. Ze werkt hard en heeft ook altijd willen werken. En natuurlijk haar bruin getinte huidje waardoor ze haast 20 jaar lijkt.

Wie zou je zelf verkiezen tot mooiste vrouw van Nederland en waarom?
Lastig! Yolante, Geraldine of Negin zijn allemaal prachtige dames. Ik ga toch voor Geraldine denk ik. Wat een vrouw is dat! Ik vind haar gewoon onwijs aantrekkelijk. Hoe ze lacht, hoe haar ogen stralen, haar manier van kleden en verschijnen, bizar. Ze is een pure, mooie vrouw.

Wat hoop je dit jaar allemaal nog te bereiken? Wat zijn je doelen?
Er zijn zoveel dingen die ik nog wil bereiken. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, maar mijn top 3 is dat ik graag zou willen acteren. Samen met mijn Agency “PSST” zijn we opzoek naar acteer klussen waar ik auditie voor kan doen. Daarnaast zou ik zo graag naar Indonesië willen om daar wat meer van mijn roots te leren kennen en natuurlijk te genieten van de omgeving. Afrika lijkt me overigens ook echt geweldig. Begin dit jaar ben ik begonnen met het starten van mijn eigen bedrijfje met de hoop dat ik als media designer leuke klussen kan krijgen.

Meer van Katie de Rooij? Volg haar op Instagram. Volg fotograaf Russell Pearson dan ook gelijk effe.

Behind the scenes video

Vluggertje met Katie de Rooij

Maaltijd: Coconut laksa met garnaal
Reis: Zou nog wel eens naar Indonesië willen gaan
Model: Imaam Hammam
Serie: Queen of the South
Film: Interstellar
Artiest: Ik ben echt een groot fan van John Mayer, maar ik luister de laatste tijd ook veel naar Drake, Tayc & Justin Bieber
Stad: Barcelona
Sport: Paaldansen
Actrice: Zendaya

Gallery

 

Credits

Fotograaf: Russell Pearson
Model: Katie de Rooij
Lingerie: Pavo Couture Amsterdam
Locatie: Resort Oesterdam

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: Buurmeisje 2021 Katie de Rooij
Sluiten