FHM500 Shoots: Mooiste Vrouw van 2022 Abbey Hoes

Ze is niet alleen een van de beste, maar vooral ook een van de leukste actrices van ons land. Ze schittert in bioscoopkrakers en Netflix-hits, maar maakt nu ein-de-lijk haar debuut in FHM. Met een fotoshoot dan, want deze sprankelende verschijning staat al zeven jaar op rij in de Top-30 van de FHM500. Het werd dus wel eens tijd om dat kroontje op haar schattige snoetje te zetten. Met trots presenteren wij de Mooiste Vrouw van Nederland 2022: Abbey Hoes!

Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2022, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2022.

Bridget Maasland, Sylvie Meis, Katja Schuurman, Ellemieke Vermolen, Georgina Verbaan, Chantal Janzen, Yolanthe Cabau, Doutzen Kroes, Tess Milne, Kim Feenstra, Nochtli Peralta Alvarez, Shelly Sterk, Jessie Jazz Vuijk, Sylvana IJsselmuiden, Monica Geuze en nu Abbey Hoes. Wat denk je als je dit rijtje zo opgesomd hoort?
Ik vind het een enorme eer dat ik tussen zulke mooie, maar vooral ook leuke vrouwen mag staan. Wie mij het meest aanspreekt uit dit rijtje? Ik heb laatst met Yolanthe mogen werken. Dat vond ik zo’n onwijs leuke, lieve vrouw. Ik vind het ontzettend geinig dat zij zo’n vredelievende inborst heeft. Ze is echt een cutie pie. Een superintelligente, mooie vrouw van binnen en van buiten.

Abbey Hoes fotoshoot FHM
Foto: Isabelle Bucx

De Mooiste Vrouw van Nederland. Wat betekent zo’n titel voor jou?
In principe zeggen titels en prijzen me niet zoveel. Het is altijd een momentopname van een aantal mensen. Maar net als bijvoorbeeld het winnen van een Gouden Kalf is het wel een heel groot compliment. Ik geloof niet zo in winnaars, verliezers of een nummer 1. Ik vind het wel onwijs lief dat ik deze titel heb gekregen, maar als ik in de spiegel kijk heb ik niet zoiets van: ‘Oh yeah, daar is ze hoor: de mooiste vrouw van Nederland.’ Haha!

“Ik ben anders gaan kijken naar de FHM500”

Je hebt al meerdere keren geposeerd voor bladen als JFK en Esquire, maar dit is je debuut in FHM. Hoe staan wij eigenlijk bij jou bekend?
Mijn eerste gevoel bij de FHM500 was: wat is dit nou weer voor enorme vleeskeuring! Maar door gesprekken met jou (hoofdredacteur Chris), vriendinnen en vrouwen uit de lijst ben ik er echt anders naar gaan kijken. Ik kwam erachter dat mijn eerste indruk was gebaseerd op mijn feministische blik. Vrouwen die in de lijst staan kunnen zich echt empowered voelen, daarnaast is het bedoeld als compliment richting al die vrouwen. Ik heb er zelf ook wel mee geworsteld: hoe combineer je nou feminisme met sexy en bloot met blijf-van-mijn-lijf? Dat is nog steeds niet gemakkelijk in één zin uit te leggen, maar de basis is vrij simpel: als jij weet wie je bent, dan kun jij doen waar jij je prettig bij voelt.

Zie jij jezelf als een feminist?
Ja, voor 99% wel. Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Ik vind dat daar soms aan voorbij wordt gegaan in onze maatschappij, dat lijkt me niet gezond. Iedereen is anders, maar iedereen is gelijk. Mannen en vrouwen hebben andere plus- en minpunten. Persoonlijk vind ik dat juist iets heel moois. Het is toch juist prachtig dat we goed en slecht zijn in verschillende dingen en het hier met al die wezentjes op aarde moeten uitzoeken met z’n allen? Het is juist zo vet dat we allemaal anders zijn.

Waar ben je blij mee van jezelf?
Mijn grootste pluspunt én minpunt is dat ik heel erg geloof in liefde. Misschien wel echt tot op het naïeve af. Nu klink ik als een soort Miss Nederland meid, maar ik geloof echt dat we in de basis allemaal liefdevol zijn. Als we vanuit die gedachte zouden leven, dan zouden zoveel ruzies en misverstanden kunnen worden opgelost. Maar ik weet ook: it can bite you in the ass.

Abbey Hoes fotoshoot FHM
Foto: Isabelle Bucx

Hoe vind je het om zo’n fotoshoot te doen?
Ik vind het gewoon heel vet om dingen te maken. Hoe cool om nu in van die mooie setjes kleding met een lief teams zoiets tofs te creëren! Maar ik vind het ook best spannend, ik heb genoeg onzekerheden en dan sta ik daar in zo’n lingeriesetje een beetje sexy proberen te doen.

Dit jaar hebben we met ‘Women in Control’ een speciaal thema aan de FHM500 gekoppeld. Wat vind je daarvan?
Ik vind het goed dat jullie het hiermee meer bij de vrouwen neerleggen. FHM is niet alleen voor mannen om naar lekkere wijven te kijken. Ik vind het ook leuk om te zien dat vrouwen die in de lijst staan dit echt als een enorm compliment ervaren. Dat is heel goed.

Er is dit jaar een hoop gebeurd rondom grensoverschrijdend gedrag. Is er in jouw ogen iets mis met hoe mannen met vrouwen omgaan?
Ik blijf mezelf wijsmaken dat er heel veel leuke mannen zijn die wel heel respectvol met vrouwen omgaan. Dus over het algemeen zou ik zeggen: nee. Maar er zullen helaas altijd slechteriken blijven. Grensoverschrijdend gedrag komt zowel bij mannen als vrouwen voor en het is ontzettend belangrijk om mensen te onderwijzen dat grensoverschrijdend gedrag absoluut niet oké is! De schuld ligt nooit bij het slachtoffer, maar ik denk wel dat we een slag kunnen slaan door mensen weerbaarder proberen te maken. Blijven uitleggen hoe je jezelf zou kunnen verdedigen, helen en waar je terecht kunt voor hulp.

Voor deze shoot gingen we met jou ook de tennisbaan op. Kun je een beetje tennissen?
Nee! Ik heb wel iets met tennis, maar ik kan het echt niet. Mijn omi (zo noemt Abbey haar ene oma, red.) was wel echt heel goed. Als kindje ging ik samen met mijn nichtjes altijd mee naar de tennisbaan. Daar aten we altijd van die speculoos koekjes. Ik kan geen speculoosje zien zonder aan de tennisbaan te denken. Ik heb zelf ook op tennis gezeten, maar ik was heel slecht. Ik vond het leuker om in het gravel te tekenen. Wat ik ook heel leuk vond was de kleding, want dan mocht ik zo’n mooi tennisjurkje aan. Ooit vloog er een wesp in m’n jurkje, waarna m’n vader naar me toe rende en dat jurkje openscheurde. Toen stond ik tijdens de wedstrijd in m’n onderbroek op de baan. Heel gênant. En nu, zoveel jaar later mocht ik weer in m’n ondergoed de tennisbaan op om mijn ‘trauma’ te helen, haha.

Abbey Hoes fotoshoot FHM
Foto: Isabelle Bucx

Emily Abigail Ashley Abbey. Wat heb jij trouwens een hoop mooie Engelse namen!
Ik hoopte altijd op een heel goed verhaal, maar het enige wat mijn ouders hebben gezegd was dat ze het gewoon mooi vonden. Toen heb ik vroeger zelf maar een verhaal bij verzonnen dat mijn ouders heel erg fan waren van de Beatles en Abbey Road, maar rectificatie: dat is niet het geval. Abbey is de roepnaam, dat staat niet in m’n paspoort. Het komt van Abigail, maar Abigail is niet mijn eerste naam. Dat is Emily, maar niemand noemt mij Emily. Ik voel me ook geen Emily. Ashley is zo’n superhippe early 00’s naam. Ik vind dat mijn ouders echt goed hebben gekozen, ik voel me echt een Abbey.

Wat vind je sexy aan een man?
Los van eigenschappen als eerlijkheid, lief en ambitie, vind ik het aantrekkelijk als een man dromen heeft en van reizen houdt. Qua lichaam vind ik mooie handen en armen heel sexy. Mooie handen kan ik echt waarderen. Dan denk ik: ‘wat mooi, jij kan vast heel goed piano spelen.’ Dat is niet eens seksueel bedoeld. Armen kunnen eruitzien alsof ze je kunnen beschermen, dat vind ik aantrekkelijk. Iemand moet voelen als je thuis. Je veilig voelen bij iemand is het allerbelangrijkst.

Wat is jouw beeld van de Nederlandse man?
Ik ken gelukkig heel veel leuke, aardige mannen. Daardoor is mijn beeld heel positief. Maar als ik deze vraag zou moeten beantwoorden op basis van mijn DM’s, dan zou het gemiddelde wel wat naar beneden worden getrokken. Sommige vragen mij ten huwelijk, anderen bieden heel veel geld om bij mijn achterkant naar binnen te mogen. Heel veel grimmige, rare shit. En dan boos worden als ik niet reageer! Wat denken zij dat ik ga antwoorden: ‘Ja gezellig, bij jou of bij mij?’ Soms denk ik: ‘waar is je schaamte?’ of ‘waar is je moeder?’. Ja, ik vind dit ook onder grensoverschrijdend gedrag vallen, want de dingen die ik daar aantref, heb ik heel weinig behoefte aan.

Je bent een van de meest succesvolle actrices van Nederland. Wat is het tofste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?
Ik vind het heel vet dat ik voor mijn werk mag reizen. De Faeröer-eilanden, Engeland, Cuba, Frankrijk en het neusje van de zalm: Lloret de Mar, haha. De Faeröer was de vetste bestemming. Daar zou ik normaal gesproken niet zo snel zijn gekomen. Dat was voor een Amerikaanse film die nog uit moet komen. We gingen met de helikopter naar de draailocatie toe en moesten terug via een hike van tweeëneenhalf uur. Zo’n waanzinnig mooi stukje van de wereld!

Wat staat er dit jaar nog allemaal op het programma?
Costa!! is natuurlijk uitgekomen in de bioscoop en Dirty Lines op Netflix. Verder ben ik nog bezig met twee series en ga ik waarschijnlijk nog wat met muziek doen. Er ligt een tweede album klaar. Waar ik heel erg naar uitkijk zijn twee vakanties: naar Frankrijk en ik ga twee maanden naar Colombia en Argentinië. Wat we sowieso gaan doen? Een pinguïn tour!

Meer van Abbey Hoes? Volg haar op Instagram. Fotograaf Isabelle Bucx is ook de moeite waard, overigens. Meer FHM500? Stemmen op jouw favoriet kan via FHM500.nl

De nummer 1’s van Abbey Hoes

Zangeres: Miley Cyrus. Ze heeft een hele vette stem en haar countrymuziek is heel cool.
Actrice: Cate Blanchett.
Regisseur: Wes Anderson.
Boek: De Tao van Poe van Benjamin Hoeff.
Radiozender: BNR Nieuwsradio. Toch wel interessant, dat gelul.
Podcast: Vogelspotcast, dat gaat over vogels en vogels spotten, haha.
Stad: Los Angeles. Gestoorde plek, lekker weer en natuurlijk de filmwereld.
Vakantiebestemming: Frankrijk. Wijn, gezelligheid en stokbrood.
Restaurant: Gertrude in Amsterdam. Mooie plek, sfeervol, heerlijk eten.
Strand: Scheveningen, bij het Zuiderstrandtheater.

Gallery

Credits

Fotografie: Isabelle Bucx
Visagie: Jacqueline Hoogendijk & Isabeau Ottevanger
Styling: Claudia Engels
Concept: Floor Bunge
Productie: Joy Struijk & Lotte Bulters
Locatie: Amsterdam Garden Narcinclant
Tekst: Chris Riemens

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder. 

 

Reageer op artikel:
FHM500 Shoots: Mooiste Vrouw van 2022 Abbey Hoes
Sluiten