FHM Shoots: internationaal model Tess Alexandra Jansen

FHM Shoots was een weekje op vakantie, maar we zijn back in sexy business. Vandaag een stamgast aan onze FHM500-tafel, want Tess Alexandra Jansen bivakkeert al sinds 2018 in onze lijst der lijsten. Fotograaf Russell Pearson nodigde haar uit in het Sir Adam Hotel voor een tête-à-tête met zijn camera.

Tess! Vertel, waar kom je vandaan?
Ik ben geboren en getogen in Enschede. Mijn jeugd was fantastisch! Mijn jonge jaren waren compleet zorgeloos. Het was een combinatie van een stabiele thuisbasis en avontuur. Mijn ouders hadden een groot huis met veel grond eromheen. Het was een paradijs voor kinderen. We hadden honden, koeien, varkens en kippen. Daarnaast hadden we een half-pipe en een quad. Never a dull moment.

Je hebt ook een tijdje in Londen gewoond. Hoe was het modellenleven daar?
Het modellenleven in Londen is in de basis niet anders dan bijvoorbeeld in Nederland. Uiteraard heb je daar grotere klanten, wat voor grotere opdrachten kan zorgen.  Gevoelsmatig is het wel iets meer rushed, omdat Londen een intensere stad is dan bv Amsterdam. Als je van casting naar casting in Londen moet, spring je niet zoals in Amsterdam op de fiets of pak je een paar haltes in de tram. In Londen is het duwen geblazen in de metro, in combinatie met sprinten in de hoop dat je je aansluiting niet mist. Daarnaast is er ook veel meer concurrentie, want Londen is echt een trekpleister voor modellen. Dus guys, you know where to go. Londen is wel echt te gek. Het scala aan restaurants, bars, entertainment, musea, parken etc. is ongeëvenaard. London simply has it all.

Tess Alexandra Jansen
Foto: Russell Pearson

Nu ben je naar Düsseldorf verhuisd. Waarom naar Duitsland?
Ik houd echt van Duitsland. Ik ben opgegroeid aan de grens, dus van kinds af aan kwam ik er al veel. Het is echt een gevoel, ik kan het lastig uitleggen. Düsseldorf vind ik een hele mooie stad. Het is niet te groot, niet te klein. Het ligt aan de Rijn. Het is voor ieder wat wils. Houd je van lekker op het gemak een biertje drinken, dan ga je naar de Altstadt. Zoek je het wat chiquer, dan ga je richting de Königsallee of de Medienhafen.

Was model worden een meisjesdroom van je?
Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik model zou worden. Ik heb aan de UvA gestudeerd. Ik heb een bachelor en master in finance. Pas toen ik in deze sector aan het werk ging, begon ik on the side met modellenwerk.

Waar haal je ontspanning uit?
Ik houd enorm van nieuwe sportlessen uitproberen. Tot voor kort woonde ik in Londen. Dit is echt het walhalla op het gebied van sportlessen. Van Pilates tot kickboxsen, you name it, they got it.  Daarnaast houd ik veel van tijd doorbrengen in de natuur, daar kan ik aarden, daar vind ik mijn rust.

Life of a model gaat niet altijd over roosjes, vaak gaat het gepaard met strikte regels wat betreft voeding en alcohol. Heb jij er moeite mee om in shape te blijven? Wat moet je ervoor doen en laten qua training en voeding?
Laat ik het zo zeggen, ik ben van nature heel smal gebouwd en ik heb weinig aanleg om dik te worden. Maar dit vertaalt zich in een figuur dat veel weg heeft van een plank. Om dus een beetje mooie vormen in mijn lijf te creëren, moet ik gewoon trainen. In combinatie met de juiste voeding natuurlijk. Moeite klinkt vaak negatief. Ik moet er uiteindelijk veel moeite voor doen om er zo uit te zien. Maar, gelukkig houd ik van sporten en van gezond eten, dus all good.

Tess Alexandra Jansen
Foto: Russell Pearson

Ben jij iemand die wel van een feestje houdt of meer een huismus?
Huismus for sure! Sorry to disappoint. Uitzondering is wel heerlijk uitgebreide lunches bij fijne strandtenten in de zomer. Dan mogen van mij de flessen op tafel, en ik erachteraan!

Heb je iemand waar je tegenop kijk?
Ik ben met name onder de indruk van mensen die een positieve mindset hebben. De mensen die, no matter what, altijd het licht zien. Wat hun ook overkomt, ze pakken zich weer bij elkaar en gaan; ze laten zich door niks en niemand klein krijgen. Deze winnersmentaliteit, dIe bewonder ik.

Je staat ook al een paar jaar in de FHM500… 
Yes!! Een enorme eer! Heel erg bedankt!! Ben alleen wel gezakt afgelopen jaar, kunnen we het hier nog eens over hebben?

Haha! Dat wordt meer je best doen om stemmen te verzamelen. Wat vind je van onze jaarlijkse verkiezing?
Super! Ik vind het fantastisch dat jullie een podium voor het Nederlands vrouwelijk schoon hebben gecreëerd. Wat ik met name helemaal top vind, is dat jullie diversiteit omarmen. Schoonheid is subjectief.

Voor je werk reis(de) je veel, wat is de mooiste plek waar je bent geweest?
Barbados, hoewel dat niet voor werk was.

Het reizen staat nu wellicht op een iets lager pitje, vind je het fijn om thuis te zijn?
Ja en nee. Zoals ik al zei, ik ben een echte huismus. Maar, na alleen maar thuis te zijn geweest, komen de muren nu wel een beetje op me af. Ik merk ook dat ik gevoelsmatig een beetje stil sta. Ik heb de thrill en excitement van een andere omgeving nodig om me verder te kunnen ontwikkelen. Letterlijk uit mijn comfort zone.

Waarvoor kunnen wij je ‘s nachts wakker maken?
Mijn eerste reactie is niets! Please let me sleep! Maar vooruit, als ik verkozen zou worden tot de nummer 1 van de FHM500, dan mogen jullie me natuurlijk met alle plezier wakker maken!

Volg Tess Alexandra Jansen natuurlijk ook op Instagram en pak fotograaf Russell Pearson dan ook gelijk even mee als je toch zo lekker bezig bent.

Video

Vluggertje met Tess Jansen

TV-programma: meerdere, maar ‘Ik vertrek’ blijft een favoriet!
Model: Irina Shayk
Mooiste vrouw van Nederland: Sylvie Meis
Reis: Côte d’Azur
Film: Scent of a woman
Serie: Desperate Housewives
Auto: Lamborghini Urus
Sport: Pilates
Dier: Duitse Herder

Gallery

Credits

Fotografie: Russell Pearson
Model: Tess Jansen
MUAH: Brigitta
Lingerie: Hunkemöller
Locatie: Sir Adam Hotel

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: internationaal model Tess Alexandra Jansen
Sluiten