FHM Shoots: Natália Brentano

Vandaag laten we onze schijnwerpers vallen op deze Braziliaanse beauty: Natália Brentano. Zo mooi als haar naam over de tong rolt, zo prachtig ziet deze Latina eruit. Natália is op 17-jarige leeftijd uit haar moederland vertrokken voor internationaal modellenwerk, waar ze de hele wereld voor heeft mogen afreizen. Inmiddels is ze al een tijdje neergestreken in Amsterdam en heeft ze haar weg in de Nederlandse modellenwereld gevonden. Onlangs is ze voor de camera van Russell Pearson gaan staan, wat een aantal adembenemende kiekjes heeft opgeleverd.

Hey Natália! Waar ben je opgegroeid en waar woon je nu?
Hoi, ik ben opgegroeid in de hoofdstad van Brazilië, namelijk Brasilia. Op dit moment woon ik in Nederland. Ik ben zelfs al drie keer verhuisd binnen Amsterdam. Ik woonde eerst in de Javastraat, later in de Pijp/Rivierenbuurt, maar heb nu een mooi appartement in het centrum gevonden!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Vanwege de pandemie kan ik niet veel anders dan me volledig focussen op mijn studie. Volgende maand ben ik klaar met mijn bachelor en ik ben me al volop aan het voorbereiden voor een master opleiding in marketing. Ik doe ook veel online courses op het gebied van design en photoshop, maar dat is meer een hobby. Qua modellen werk is het moeilijk nu door de coronacrisis waar we ons allemaal in bevinden, maar ik probeer zoveel mogelijk te werken, want dat is mijn grootste passie.

Natália Brentano
Foto: Russell Pearson

De liefde bracht je naar Nederland. Hoe bevalt het je hier?
Haha ja! De liefde bracht me inderdaad hier. Ik heb altijd gedroomd om ooit naar Nederland te komen, ik had alleen nooit gedacht dat ik er ook zou gaan wonen! Ik probeer nu zoveel mogelijk te genieten van Amsterdam, maar ik vind het ook leuk om meer van Nederland te zien, dus ik reis graag rond.

Je woont nu in Amsterdam. Wat zijn jouw favoriete hotspots in de stad?
Ik kan echt niet één plek of buurt kiezen, Amsterdam heeft zó veel leuke plekjes. Ik ben al bijna een stamgast in bepaalde kleine cafés en restaurants verspreid over de stad. Het centrum is ‘lovely in it’s own way’. Ondanks de reputatie vind ik persoonlijk het Red-Light District ’s avonds ook heel charmant op een bepaalde manier. Daarnaast is het fantastisch om langs de grachten te wandelen en ik hou van het Vondelpark. Het is heel fijn om in een stad met zoveel groen te wonen, het herinnert me aan m’n eigen stad.

De Braziliaanse feijoada is heel anders dan de Hollandse stamppot. Wat zijn dingen die je lekker vindt uit de Nederlandse keuken?
Dat klopt, heel verschillend maar ik hou van stamppot! Het is negen uur ’s ochtends en ik krijg al trek omdat ik er nu aan moet denken. Ik denk dat ik al heel veel dingen heb geprobeerd uit de Nederlandse keuken en ik kan je verklappen dat ik er van hou! Ik ben niet het type dat alleen salades eet, ik hou van aardappelen of piepers zoals jullie ze noemen. Omdat er in bijna elk gerecht wel aardappelen in één of andere vorm zitten, hoe kan ik er dan niet van houden!? Dan zijn er nog de zoete gerechten, my gosh. Bijna elke koude winteravond zit ik op de bank met thee en een stroopwafel. Toen ik in Nederland aan kwam was tompouce het eerste wat ik had als ontbijt haha. En wie heeft  poffertjes uitgevonden!?

Wat is het grootste verschil tussen het leven in Brazilië en hier in Nederland?
Ik hou van Brazilië, maar ik vertrok al naar het buitenland toen ik 17 was. Voor mijn eerste internationale modellencontract ging ik naar Azië. 7 jaar later heb ik in meer dan 25 landen gewoond en gewerkt als model. Sinds m’n 17e ben ik eigenlijk dus alleen naar Brazilië geweest als vakantie. Nederland is denk ik vrij uniek en anders dan alle andere plaatsen die ik heb bezocht. Ik denk dat het grootste verschil tussen hier en Brazilië te vinden is op de culturele vlakken.

Wat vind je het leukste of wat ervaar je als positief aan Nederland?
Nederland is een prachtig, multicultureel en open land met heel veel positieve dingen die daaraan verbonden zijn. Er is een reden dat iedereen die Amsterdam bezoekt, verliefd wordt op de stad. Hier daadwerkelijk wonen betekent dat je met weinig zorgen kan leven, met een goede work-life balance en lage criminaliteit. Daarnaast spreken Nederlanders het beste Engels in de wereld van de non-native speakers. Ik kan de Nederlandse directheid erg waarderen, maar ook het feit dat alle mensen gelijk behandeld worden. Ik ben heel dankbaar dat ik hier kan leven. Misschien is het weer het enige minpuntje…

Natália Brentano
Foto: Russell Pearson

Waarvoor kunnen we jou ’s nachts wakker maken?

Haha je kan me wakker maken voor een reis of een trip naar een nieuwe bestemming. Op avontuur, reizen en ontdekken vind ik het leukste wat er is. Ik beloof dat ik niet ‘grumpy’ zal zijn..

Welke activiteiten zorgen ervoor dat jij je tijdens de lockdown niet verveelt?

Ik probeer mezelf altijd bezig te houden op een nuttige manier. Meestal ga ik voor een lange wandeling als het niet te veel regent. Daarnaast doe ik veel aan persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld yoga in de ochtend. Bovenal probeer ik positief te blijven en kijk ik vooruit naar een betere toekomst.

Heb jij mensen die voor jou als inspiratiebron dienen?

Mijn moeder inspireerde me om sterk te zijn. Ze zei altijd dat ze mij opvoedde voor de wereld en niet voor haar zelf. Mijn moeder is altijd heel moedig en impulsief geweest, dat is hoe ik haar altijd heb ervaren. Door haar geloof ik dat ik alles aankan. Ik ben heel trots op hoe ver ik al ben gekomen en op mijn prestaties.

Natália Brentano
Foto: Russell Pearson

Wat een prachtige foto’s zijn het trouwens geworden! Wat vind je vriend er eigenlijk van dat je ook zulke sexy shoots doet?

Dank je, wat lief! Het is een professionele shoot en toen we elkaar ontmoetten was mijn carrière al een feit, het is nog steeds mijn realiteit. We zijn een heel progressief en open-minded stel en ik waardeer enorm dat hij me steunt in alles wat ik doe. Dat is het belangrijkste voor mij.

Wat vind je van het resultaat van de shoot?

Ik hou echt van Russells foto’s. Hij was de eerste fotograaf waar ik mee werkte in Nederland en vanaf dat moment ging het balletje rollen. Hij heeft me geholpen met het vinden van een bureau, waar ik heel dankbaar voor ben. Werken met Russell geeft me altijd een heel fijn gevoel, hij heeft een goede ‘vibe’. Ik ben blij dat ik hem mijn vriend kan noemen en natuurlijk kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm blij en trots ben op onze laatste samenwerking.

Wat staat er nog op je bucketlist voor aankomend jaar? Wat hoop je te bereiken?

Ik heb een aantal doelen voor dit jaar. Ik hoop iets meer structuur te krijgen in deze nieuwe werkelijkheid, ook al is de toekomst ongewis. Ik zou graag weer willen reizen wanneer het kan, zodat ik ook mijn ouders en familie in Brazilië weer kan bezoeken. Dat ging helaas niet door met afgelopen kerst. Daarnaast kijk uit naar nieuwe kansen, opdrachten en veel leuke dingen dit jaar.

Meer van Natalia? Volg haar op Instagram. Als je er dan toch zo lekker in zit, pak fotograaf Russell Pearson dan ook gelijk mee.

Behind the scenes video

Vluggertje met Natália Brentano

Land: Thailand
Stad: New York
Reis: Disney
Braziliaanse voetballer: Ik bewonder alle Braziliaanse voetballers want ik weet hoe moeilijk het kan zijn om jezelf te bewijzen, vooral in deze sport.
Film: Ik hou het meest van actie films
Serie: This is Us, Game of Thrones and Peaky Blinders.
Festival: Ushuaïa in Ibiza.
Auto: Ik heb er veel, maar dit jaar de Mercedes-AMG G63.
Dier: Paarden.

Galerij

Credits

Fotograaf: Russell Pearson – de shoot is geschoten met de Nikon Z7ii
Model: Natália Brentano
Visagie: Brigitta Adanay 
Locatie: La Paulowna Boutique Hotel Den Haag

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: Natália Brentano
Sluiten