FHM Shoots: rising star Ines Angelova

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag is het tijd voor een rookie uit de FHM500. Ines Angelova kwam vorig jaar binnen op #450, maar het kan niet anders of zij gaat in 2020 flink wat plekjes stijgen. De geboren Bulgaarse kwam op haar 12e naar Nederland waar ze inmiddels flink naam aan het maken is als model. Met deze shoot van fotograaf Russell Pearson schiet haar ster alleen maar hoger de lucht in, dat begrijp je.

Hey Ines! Wat zijn je goede voornemens voor dit jaar?
Happy New Year! Mijn voornemens veranderen niet echt veel. Elk jaar probeer ik gewoon mezelf te verbeteren, meer te groeien in mijn werk en natuurlijk veel reizen.

Wat doe je zoal in het dagelijks leven ?
In mijn dagelijkse leven ik werk fulltime als model en ik reis veel. Daarnaast ik probeer veel te sporten en selfcare te preachen. Hoe moeilijk dat soms ook is. Voor de rest besteed ik m’n tijd gezellig met vrienden en familie.

Ines Angelova FHM
Foto: Russell Pearson

Heb je nog grappige hobby’s?
Ik weet niet of dit per se grappig is, maar ik ben verslaafd  aan sport & voeding. Daarnaast hou ik van fotograferen en het hele proces erachter. Verder vind ik het superleuk om te gamen.

Waar ben je opgegroeid?
Ik ben op gegroeid in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Ik ben echt een stadsmeisje en vond altijd dit tempo van het leven heel leuk. Maar ik heb ook zeker geleerd om de island life te waarderen en rust te pakken op het juiste moment. Tegenwoordig woon ik in Utrecht. Ik geniet van de mogelijkheden die een stad je kan bieden. Verder is Utrecht lekker centraal, wel zo makkelijk voor mij.

Je stond vorig jaar voor het eerst in de FHM500 (plek 450). Hoe vond je het om in de lijst met mooiste vrouwen van Nederland te staan?
Ik vond het geweldig natuurlijk! Ik vind het een enorme eer. Er zijn zoveel mooie meiden die erin kunnen, dat FHM mij dan speciaal uitkiest is echt top. Daarnaast vind ik het wel leuk dat ik een van de jongste vrouwen in de FHM500 was.

Waar mik je op qua notering in 2020?
Haha, dat durf ik niet te zeggen. Er zijn zoveel mooie meiden in de FHM500. Natuurlijk hoop ik wel om minimaal bij de eerste 100 of 200 te komen, dat zou al echt top zijn. Maar uiteindelijk is het maar een getal. Het betekent niet dat ene knapper is dan de andere.

Ines Angelova FHM
Foto: Russell Pearson

Wat vind je van de FHM500 eigenlijk?
Ik vind het echt leuk dat de beauty van zoveel vrouwen wordt gewaardeerd! Er zijn er natuurlijk véél meer dan 500, maar dan zal het de FHM1million moeten zijn. Dat wordt een beetje moeilijk, haha.

Hoe was de shoot met Russell Pearson?
Heel eerlijk… totaal niet zoals ik het had verwacht. Sterker nog, veel beter! Ik kom dus binnen op het shoot locatie en ik zie een super blije kerel helemaal enthousiast om te gaan shooten. Zoiets is voor mij natuurlijk echt een mood boost. Hij is superprofessioneel, spontaan. We hadden een goede klik en er was totaal geen botsing over het creatieve proces. Ben super tevreden over hoe het ging. Ik ga sowieso nog een keer met hem shooten.

Goed om te horen! Heb je voorbeelden op modellengebied?
Zeker weten. Mijn inspiratie komt grotendeels door de classic modellen uit de jaren ’90, zoals Cindy Crawford. Ik ben hiermee opgegroeid en ik keek er altijd naar op. Maar ook omdat ik zelf vernoemd ben naar een model uit de jaren ’90: Ines Sastre.  Tegenwoordig vind ik vrouwen zoals Madalina Ghenea, Viki Odintcova, Emily Ratajkowski en J.Lo echt een voorbeeld.

Wat hoop je in de modellenwereld te bereiken? Wat is je droom?
Natuurlijk hoop ik om nog beter in mijn werk te worden en veel shoots en campagnes te doen voor grote merken. Ik wil ook andere meiden inspireren om hun dromen na te jagen. Mij is ooit verteld dat dit onhaalbaar was, maar hé: here I am, haha! Het is allemaal nog redelijk nieuw voor mij. Ik doe sinds vier jaar modellenwerk. Het kan twee verschillende kanten opgaan: ik wil natuurlijk de positieve dingen eruit halen en op basis daarvan werken, inspireren en doorgaan.

Ines Angelova FHM
Foto: Russell Pearson

Je hebt een exotische achternaam. Waar heb je je roots liggen?
Nou dit is een interessante vraag. Oorspronkelijk is mijn achternaam vanuit het Oostblok. Daar kom je vaak namen tegen die eindige met ‘ova’, zoals in Rusland. Maar mijn voornaam is weer Spaans. Zover ik weet ben ik 100% Oost-Europees, maar veel mensen zeggen tegen mij dat ik op Zuid-Amerikaans, Italiaans of Spaans lijk. Begin van dit jaar ben ik dieper in mijn stambom gedoken om erachter te komen of er een reden is voor mijn mediterraanse look. Helaas heb ik hier nog niks van gevonden die ik met jullie kan delen.

Klopt het dat je zes talen spreekt?
Ja dat klopt! Zoals gezegd hou ik van reizen en dus ook van het leren van verschillende culturen. Ik ben geboren met Bulgaars en Engels, dit waren mijn eerste twee talen. Op school had ik verplicht Russisch, dus dit spreek ik ook supergoed. Toen ik naar Nederland kwam kon ik niet anders dan Nederlands te leren. Ik woon hier, dus ik vind dat het hoort ook dat ik Nederlands praat. Hier op school had ik weer Duits en ik ging er regelmatig naartoe, dus dat heb ik ook redelijk snel opgepikt. Tot slot heb ik een liefde voor Spanje ontwikkeld. Dat komt door mijn naam, de Spaanse muziek, cultuur en de liefde. Dus ik ben ook de Spaanse taal gaan leren. Ik oefen alleen te weinig dus ik spreek het zeker niet vloeiend, maar ik kan prima een gesprekje voeren.

Kun je nog een leuk weetje over je vertellen wat niet veel mensen weten?
Ik ben een grote nerd en ik meen dit serieus. Ik hou van  gamen en ik ben een extreem grote Star Wars fan. Verder heb ik een passie voor astrologie. Ik geloof ook zeker in het bovennatuurlijke.

Meer van Ines of fotograaf Russell zien? Volg Ines Angelova en Russell Pearson op Instagram.

Vluggertje met Ines Angelova 

Stad: Los Angeles
Reis: Bali
Restaurant: Ik ben niet zo van fancy groot dingen, maar er is een kleine vegan tentje in Bali die heeft de beste vegan lasagna die ik heb in mijn leven geproefd. Grote aanrader:  The Secret Spot.
Auto: Dat zal ik jullie vertellen als ik eigen auto heb die ook echt cool is.
Dier: Mijn kat (en elke andere kat op aarde, haha)
Film: Nou cheesy genoeg ga ik voor Beauty and the Beast. Verder Inception, Her en A Star is Born.
Serie: BoJack Horseman, American Horror Story, The Haunting of Hill House
Festival: Coachella staat op mijn lijst.

Credits

Fotografie: Russell Pearson
Model: Ines Angelova
Lingerie: chptr-S

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: rising star Ines Angelova
Sluiten