FHM Shoots: Danique Hosmar

Een vrouw die al een tijdje op onze fotoshoot want list staat is Danique Hosmar. Dit jaar maakte ze haar debuut in de FHM500 en wel gelijk op plekje #127.  Als we deze fotoshoot met fotograaf Sander Seemann eens even goed bewonderen, dan kan het niet anders of dat gaat de komende jaren alleen maar omhoog. Danique, kom d’r maar in! 

Ha Danique! Waar ben je opgegroeid en waar woon je nu?
Ik ben opgegroeid en woon in Nijverdal. Een dorpje in Overijssel. Het nadeel is dat eigenlijk alles ver weg is haha. Als ik een afspraak of shoot heb is dat meestal twee tot drie uur rijden.

Wat voor meisje was je op de middelbare school?
Ik was altijd super gemotiveerd voor school. Ik was eigenlijk de perfecte leerling haha. Ik had altijd mijn huiswerk af en leerde altijd goed voor toetsen. Ik vond sport en handenarbeid altijd het leukste. Ook was ik goed in biologie. Wiskunde was mijn slechtste vak, daar ben ik nog steeds heel slecht in.

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?
Ik wilde vroeger heel graag beroemd worden, haha. De ene keer wilde ik actrice worden, dan presentatrice en dan weer schrijver of zangeres. Het leek me altijd leuk om een inspiratie te zijn voor mensen of om voor groot publiek te staan. Best grappig als ik kijk naar het bereik wat ik nu op Instagram heb. Mensen kunnen inspireren en entertainen is altijd al een ding geweest wat ik leuk vond.

Danique Hosmar
Foto: Sander Seemann

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik doe de opleiding Mediavormgeving in Zwolle. De opleiding duurt 4 jaar maar ik doe een versneld traject.  Dat houdt in dat ik één stageperiode oversla. Ik moet daarom nu nog een half jaar stage lopen en dan ben ik in februari als het goed is geslaagd. Daarna wil ik een tussen halfjaar nemen waar ik me volledig ga richten op social media. Ook wil ik van dat halve tussenjaar genieten, de wereld verder ontdekken en avontuur opzoeken.

Hoe was het om deze shoot te doen met Sander?
Ik vond het heel leuk om weer eens te shooten met Sander. Hij liet me heel erg op mijn gemak voelen en we zaten heel erg op één lijn. Dit was mijn tweede keer shooten met Sander en het is elke keer supergezellig. De foto’s die Sander maakt zijn ook altijd top!

Hoe vind je het om in de FHM500 te staan? 
Ik vind het zo gaaf om tussen al deze mooie vrouwen te staan. Ik stond dit jaar voor het eerst in de FHM500. Het was sowieso supergaaf om genomineerd te zijn, maar direct in de top 150 staan had ik niet verwacht. Ik ben heel erg dankbaar om in dit magazine te mogen staan!

Je bent in relatief korte tijd groot geworden op social media. Wanneer dacht je: hé, dit kan wel eens wat worden?
Het begon allemaal toen ik 1000 volgers had en een bedrijfje met me wilde samenwerken. Langzamerhand gingen mijn volgers iets omhoog. Ik vond het erg leuk om content te maken en mensen te inspireren. Toen ik 37.000 volgers had plaatste ik een reels die inmiddels 4,4 miljoen keer is bekeken. Mijn aantal volgers steeg toen enorm en binnen no time had ik rond de 70.000 volgers. Sindsdien sta ik ingeschreven bij de KVK en neem ik Instagram veel serieuzer. Inmiddels heb ik 112.000 volgers, het gaat dus nog steeds heel hard. Ik hoop hier in de toekomst nog veel mee te gaan doen.

Hoeveel tijd en energie gaat hierin zitten?
Omdat ik niet bij een management zit regel ik eigenlijk alles zelf. Ik heb zelf contact met de bedrijven waar ik mee samen werk, ik doe mijn eigen boekhouding, ik zorg zelf voor mijn foto’s enzovoort. Er zit superveel werk in, maar ik vind dit het allerleukste om te doen.

Kun je er goed van leven?
Het is nog niet heel lang geleden dat ik geld ging vragen voor mijn samenwerkingen. Sinds ik wat meer om ga met andere influencers ben ik erachter gekomen dat ik veel te weinig vroeg voor mijn samenwerkingen. Daarbij zie ik Instagram echt als een hobby en vind het dus lastig om hier een bedrag voor te vragen. Mijn mailbox zit eigenlijk dagelijks vol en ik wil niet elke dag iets promoten op mijn Instagram. Omdat er heel veel tijd in zit en het een enorm verschil kan maken voor een bedrijf ben ik hier wat strenger in geworden.

Danique Hosmar
Foto: Sander Seemann

Op wat voor type mannen val je?
Ik ben dus een type die heel erg valt op persoonlijkheid haha. Ik vind het verschrikkelijk als een jongen super ijdel is en veel te vol is van zichzelf. Met een leuke persoonlijkheid en een goede klik kom je het verste bij mij. Ik vind het heel belangrijk dat we elkaar supporten in de dingen die we doen. Iemand met ambitie, avontuur en iemand waar je mee kunt lachen.

Heb je een vriend eigenlijk?
Yes! We zijn deze maand drie jaar samen. Hij steunt me heel erg in wat ik doe op Instagram en helpt me ook met het maken van foto’s en bijvoorbeeld de boekhouding.

Je bent topfit. Hoe vaak ga je naar de sportschool en wat vind je leuk aan fitness?
Fitness is echt een momentje voor mezelf. Ik vind het zo leuk omdat ik werk aan mezelf en ik er altijd zoveel energie van krijg. Ik sport eigenlijk elke dag! Ik train per spiergroep waardoor elke spiergroep genoeg rust heeft. Ook neem ik mijn rustdagen als ik het gevoel heb dat dat nodig is of als ik het te druk heb. Het is leuk om te zien dat meiden mij vragen stellen over fitness en dat meiden mij zien als een inspiratiebron. Ik krijg zelfs veel DM’s van jongens die vragen hebben over fitness of dieet. Ik vind het leuk om samen te sporten maar het liefste ga ik toch alleen met keiharde muziek op.

Wat zijn je dromen en doelen voor de toekomst?
Ik wil zoveel mogelijk uit het leven halen! Ik wil nog heel veel van de wereld zien en veel nieuwe mensen ontmoeten. Ook hoop ik natuurlijk verder te komen op social media.

Meer van Danique Hosmar? Volg haar op Instagram. Pak fotograaf Sander Seemann dan ook gelijk mee, want zijn pagina is ook niet te versmaden.

Vluggertje met Danique Hosmar

Stad: New York
Reis: Corfu
Maaltijd: Stifado
Film: The Purge
Boek: Think and Grow Rich
Auto: Audi R8
Dier: Hond
Festival: Dauwpop
Instagram-kanaal: Romee Strijd

Gallery

Credits

Fotograaf: Sander Seemann
Model: Danique Hosmar

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: Danique Hosmar
Sluiten