FHM Shoot: fotogenieke Maxime Nova

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land kennen. Vandaag maken we kennis met Maxime Nova. Ze stond van kleins af aan al model. Ze stond model voor Dsquared2 en liep de Fashionweek in New York alsof het niets was. Fotograaf Steven Wolles mocht deze prachtige dame vastleggen op beeld.

Hi Maxime, alles goed?
Hey! Ja zeker, ondanks alles nu wat rustiger is in verband met Corona, weet ik mezelf prima bezig te houden.

Waar ben je momenteel allemaal mee bezig?
Normaal gesproken zou ik nu fotoshoots doen of content creëren in het buitenland. Het is jammer dat heel veel nu moet worden uitgesteld. Ik werk aan mijn website die een update nodig had, de shoots die ik nog doe zijn 1 op 1, dus enkel een fotograaf en ik als model. Zodra de coronasituatie is afgelopen, ben ik van plan een langere periode naar het buitenland te vertrekken voor castings en modellenklussen. Voordat het virus uitbrak, had ik een paar nieuwe contracten aangeboden gekregen, die moeten helaas nu even wachten. Verder ben ik lekker buiten bij mijn paarden en met mijn hond. Blijven bewegen en fit blijven is voor mij erg belangrijk.

Foto: Steven Wolles

Je hebt al heel wat fotoshoots gehad, maar welke was je favoriete shoot en waarom?
Klopt! Moeilijk om te kiezen… Ik heb namelijk zo veel leuke shoots mogen doen. Één van mijn favorieten is wel een shoot die ik in Miami mocht doen, met een topteam op een hele mooie locatie voor Dsquared2. Ik kon heel goed samenwerken met de fotograaf en het is altijd leuk om op zo’n mooie locatie te mogen werken. Een van de leukste dingen aan het modellenvak is dat er altijd afwisseling is. Ik kom soms op de mooiste plekken, van die prachtige mansions in Miami tot aan de Lion’s Head Mountain in Kaapstad.

Vind je het nog wel eens spannend om voor de camera te staan?
Nee, eigenlijk kan ik me ook niet herinneren dat ik dat ooit spannend heb gevonden. Ik was als baby al model, zo deed ik toen bijvoorbeeld een reclame voor babyvoeding. Ik vind het ook oprecht leuk, en voel me op mijn gemak voor de camera. Ik ben wel perfectionistisch op mijn foto’s…

Hoe ben je eigenlijk in het modellenwereldje gekomen?
Op aanraden van kennissen heeft mijn moeder mij aangemeld bij een modellenbureau toen ik nog een baby was. Mijn tante werkte als modeontwerpster voor een bekend sportmerk waar ook kindermodellen werden geboekt. Daar heb ik toen ook wat showtjes gelopen. Eigenlijk ben ik toen nooit echt gestopt. Nadat ik was afgestudeerd aan de dansacademie wilde ik graag gaan reizen. Toen heb ik mij aanmeld bij een bureau dat veel opdrachten in het buitenland had. Binnen no-time werd ik naar Parijs gestuurd en werd het meer serieus.

Foto: Steven Wolles

Je hebt de New York fashionweek gelopen, hoe was dat?
Dat vond ik dan wel stiekem een beetje spannend. Het is toch iets bijzonders. Er zat veel publiek bij de shows die ik heb gelopen, er worden constant foto’s van je gemaakt vanuit alle hoeken en er is een grote kans dat er mensen in het publiek zitten die je carrière kunnen vergroten. Dan loop je daar, op je hoge hakken, op een glad gepoetste catwalk en denk je toch wel even “ik hoop niet dat ik val…”

Wat zijn je hobby’s?
Ik hou echt van de natuur, dus een wandeling in het bos of op het strand met mijn hond maakt me echt gelukkig. Ook ben ik veel bij mijn paarden te vinden. Maar in het weekend vind ik het ook heel leuk om uiteten te gaan met vriendinnen, of een drankje te doen in de stad. In de zomer gezellig op een terrasje kletsen vind ik heerlijk. Daarnaast vind ik content creëren in mijn vrije tijd ook heel leuk, ik doe het niet alleen voor mijn werk. Ondanks je het niet zou verwachten, zijn een aantal van mijn foto’s op Instagram ook gewoon door mijzelf geschoten.

Wat wilde je vroeger eigenlijk worden?
Vroeger vond ik het al leuk om in de schijnwerpers te staan. Ik vond acteren, zingen en dansen geweldig! Ik was echt het soort meisje dat op verjaardagen aan haar familie liet zien wat ze op ballet had geleerd. En iedereen moest kijken, haha. In eerste instantie wilde ik zangeres worden, dat is uiteindelijk veranderd in danseres. Toen ben ik de dansacademie gaan doen. Modellenwerk past toch het beste bij mij. Elke dag uren in een danszaal staan, daar was ik uiteindelijk echt klaar mee. Ik wilde de wereld zien en op avontuur gaan.

Wat zijn je toekomstplannen?
Zo lang mogelijk modellenwerk blijven doen. Het is natuurlijk een vak dat je niet fulltime kunt uitoefenen tot je met pensioen gaat. Ik geniet er nog heel erg van en wil ook nog veel reizen. Ik zou het ook wel heel gaaf vinden om nog een keer op een heel groot billboard te mogen staan, ergens in de USA. Na deze carrière hoop ik een dierenopvang op te kunnen richten op een plek waar dit hard nodig is.

FHM Shoot
Foto: Steven Wolles Foto: Steven Wolles

De vraag die iedere man wil weten, ben je nog single?
Nee, ik ben geen single meer (sorry!).

 Wat zijn grootste afknappers bij mannen?
Ik ben sowieso best kieskeurig wat dat betreft. Innerlijk is het allerbelangrijkste. Ik hou van zelfverzekerdheid, maar een arrogante of egoïstische man vind ik echt een afknapper.

Waar kun je jou voor wakker maken?
Een heerlijke Starbucks koffie!

De favorieten van

Film: Law Abiding Citizen
Land: USA
Sportoefening: Paardrijden, hardlopen, skiën
Eten: Pasta
Fotograaf: Steven Wolles
Dier: Hond

Credits

Fotograaf: Steven Wolles
Model: Maxime Nova

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

 

Reageer op artikel:
FHM Shoot: fotogenieke Maxime Nova
Sluiten