FHM500 Shoots: de legendarische Katja Schuurman

Het is kerst, dus dan delen we traditiegetrouw cadeautjes uit. Na Jutta Leerdam en Jessie Jazz Vuijk, gaan we verder met de legendarische Katja Schuurman. Al vanaf dat we ons kunnen herinneren is ze de absolute droomvrouw. Ze is als een dure rode wijn uit de Bordeauxstreek, want naarmate de tijd verstrijkt wordt ze alleen maar lekkerder. En dan hebben we haar ook nog weten te strikken voor deze extreem sexy shoot.

Katja! Dat we jou hebben weten te strikken maakt ons trots. Vertel, hoe vond je de shoot?
Wát een mooie foto’s zijn het geworden! Het was heel lekker werken met Jasper. Hij heeft in razend tempo zulke mooi dingen geschoten, ik ben heel erg blij met het resultaat.

We hoorden dat je verloofde van positieve invloed is geweest op deze shoot…
Mijn vriend vond dat ik het absoluut moest doen. Hij vind het leuk om met me te pronken, haha. Eigenlijk was het geen optie dat ik nee zei.

Namens alle mannen in Nederland hartelijk dank Freek!
Ik vind het ook wel een eer dat ik gevraagd ben. Daarnaast vind ik het ook mooi om te laten zien dat je seksueel voelen niet ophoudt na je 40e. Eigenlijk het tegenovergestelde, want ik voel me veel zelfverzekerder dan toen ik twintig was.

Katja Schuurman FHM
Foto: Jasper Suyk

Je staat op 44-jarige leeftijd in de Top-10 van de 500 Mooiste Vrouwen van Nederland. Hoe vind je die?
Jeeej! Dat is echt te gek. Kijk als dat het enige zou zijn waarop ik me kon laten voorstaan dan zou dat jammer zijn, maar ik zit nu bijna 25 jaar in het vak. Ik mag nog steeds de leukste programma’s maken, ik heb mijn kledingcollectie, een fairtrademerk met de mooiste producten, dan schrijf ik weer een boek of speel ik de hoofdrol in een dramaserie. Zolang die combinatie er is, dan is het helemaal top. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit allemaal mag en kan doen.

We krijgen wel eens kritiek dat de FHM500 een ordinaire vleeskeuring is. Wat vind jij daarvan?
Het gaat voor een groot gedeelte over uiterlijk. Maar degenen die knap van buiten zijn en chagrijnig van binnen zullen niet snel hoog eindigen. Je hebt ook lijstjes van Quote, die gaan over geld. Of lijstjes over succes. Of wie het meeste hebben gedaan voor het goede doel. Dit lijstje gaat over uiterlijk. Daar moeten we ook niet te schijnheilig over doen, want vrijwel niemand vindt uiterlijk totaal onbelangrijk.

Is het na al die jaren nog spannend om uit de kleren te gaan?
Nee, niet echt. Behalve dat ik dan denk: een klein beetje sportschool zou geen kwaad kunnen. Het blijft altijd een beetje raar dat je in een klein broekje krioelt op een bed terwijl er tien man om je heen staan, maar ik ben heel makkelijk met naakt.

Katja Schuurman FHM
Foto: Jasper Suyk

Welke Nederlandse vrouw zou jij nog wel een keer in een sexy shoot willen zien?
Babette van Veen moet weer eens in een sexy shoot! Dat is zo’n onwijs leuke vrouw, ik snap niet dat ze nog geen vriend heeft. Dus het lijkt me ook heel praktisch dat ze zichzelf eens even goed in de etalage zet. Ze is niet alleen grappig en leuk, maar ook een ontzettend lekker wijf.

Wat kunnen we nog van je verwachten de komende tijd?
Op RTL4 presenteer ik samen met Tijl Beckand het programma Gemaakt in Nederland. Een programma dat gaat over grote iconische Nederlandse merken als Calvé, Gazelle en Heineken. Verder staat er een grote dramaserie op RTL4 op het programma waar ik waarschijnlijk de hoofdrol in ga spelen. Ik ontwerp weer een nieuwe collectie voor mijn kledinglijn Pom by Katja en ik ben bezig om het reisplatform Katja was Hier steeds verder uit te bouwen. We zijn voorlopig weer onder de pannen!

*Meer Katja Schuurman? Volg haar hier op Instagram

**De fotoshoot + interview met Katja Schuurman verscheen in het FHM500 magazine 2019 dat uitkwam in juni. Katja is inmiddels getrouwd. 

Behind the scenes video van Katja Schuurman

Credits

Fotografie: Jasper Suyk
Model: Katja Schuurman
Styling: Claudia Engels
Make-up: Magdalena Kielb
Tekst: Chris Riemens
Kleding: Zalando / Bijenkorf

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM500 Shoots: de legendarische Katja Schuurman
Sluiten