FHM Shoots: de op Bali woonachtige Loïs van der Velden

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag staan de schijnwerpers op Loïs van der Velden die in 2018 in de FHM500 stond, maar vorig jaar de lijst niet heeft gehaald. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk, vragen wij ons af na het zien van de shoot met fotograaf Russell Pearson. Hij schoot deze shoot op Bali, de plek waar Loïs woont. Hier haar indrukwekkende verhaal en dito fotoshoot.

Hi Lois! Jij woont op Bali? Wat relaxed!
Yes klopt! Het lijkt als een droom, verhuizen naar Bali, maar er zit wel een ander verhaal achter dan je zou verwachten. Ik ben echt een mega-perfectionist en wilde altijd overal de beste in zijn. Op school, op de design academie, en met modellenwerk zette ik altijd een druk op mezelf om het beste te kunnen presteren. Ik keek ontzettend op tegen mijn vader omdat hij zichzelf zo omhoog had gewerkt. Hij had een topbaan met een topsalaris en had alles wat zijn hartje begeerde. We woonde in een mooi huis met mooie auto’s en motoren voor de deur. Er stond altijd een BMW 5 serie, een Jeep Grand Charokee, en zijn grote liefde de Porsche Carrera 4S voor de deur. Van de buitenkant leek alles perfect, maar ik wist dat mijn vader al een aantal jaar met een burn-out rond liep. Hij kon maar geen rust nemen. 4 jaar geleden heeft hij zelfmoord gepleegd. Dat was zo’n enorme klap voor me en ik beging daardoor dezelfde fout. Ik focuste me alleen nog maar op mijn fulltime modellenwerk en werkte mezelf ook een burn-out in. Ik ben echt door een diep dal gegaan en ben een aantal jaar flink van slag geweest.

Wow, wat een heftig verhaal.
Ja, mijn thuis was weg en ik moest zelf m’n plekje vinden. Het werd voor mij toen zo duidelijk wat echt belangrijk is in het leven. Als je niet iedere dag doet wat je gelukkig maakt, gaan je loonstrookje en je 2 weken vakantie je niet gelukkig maken aan het eind van de dag. Het is oké om te genieten van mooie spullen en dure dingen, maar je identiteit moet daar niet van afhangen. Je bezittingen bezitten jou dan in plaats van andersom.

Loïs van der Velden FHM
Foto: Russell Pearson

Waarom heb je gekozen voor Bali?
Ik wist dat ik weg moest uit Amsterdam. Iedere dag werken om de hoge huurkosten te betalen stonden mijn grootste passie in de weg: tekenen. En wat is er nou fijner dan wakker worden met een zonnetje dat buiten op je wacht? Dus ik besloot voor een maand mijn beste vriendinnen op te zoeken in Bali. Na vier maanden hebben mijn oom en tante mijn spullen uit m’n appartement gehaald en ik ben nooit meer terug naar Nederland gegaan. Ik voel me hier zo thuis.

Wat is er zo lekker aan Bali?
Wat is er niet fijn aan om op een tropisch eiland te wonen?! Wakker worden door de zon, een strand in de achtertuin, scootertje pakken en het eiland over op zoek naar afgelegen mooie watervallen en strandjes, bootje pakken en andere eilanden verkennen. Het leven hier is zo speels en vrij. Iedereen die hier woont is open minded en dat maakt het makkelijk om uit te zoeken waar je passies liggen en wat voor werk je wilt doen. Het enige nadeel is dat je zonder werkvisum officieel niet mag werken in Indonesië. En het is een groot gedoe om dat geregeld te krijgen. Maar omdat hier de druk van presteren van me af viel heb ik m’n grootste passie ontdekt: tatoeëren! Ik teken al mijn hele leven en dat maakt me het gelukkigst. Ik vind echt niks fijner dan iets voor iemand tekenen wat veel betekenis voor diegenen heeft, of iets wat iemand z’n karakter versterkt.

Heb je nog een paar mooie plekjes als tip waar onze lezers zeker heen moeten? 
Wat je absoluut niet wilt doen als je naar Bali komt, is blijven hangen in Kuta en Seminyak. Als je vanuit Nederland helemaal naar Bali komt, ga op verkenning! Het eiland is zo mooi. Je vind de mooiste witte stranden (met aapjes) in Uluwatu. Uluwatu is ook een goede plek om te surfen. Landinwaarts heb je regenwoud, watervallen en rijstvelden (rondom Ubud). Je kan ook een boot pakken naar de Gili eilanden of naar de Nusa eilanden, zeker een aanrader. Maar wat ik zelf het leukste vind om te doen, is een rugzakje pakken en een motor te huren in Canggu (waar ik woon) en gewoon het eiland over te rijden. Je hebt overal wel guest houses waar je kan verblijven, en zo zie je echt wat Bali als eiland te bieden heeft.

Loïs van der Velden FHM
Foto: Russell Pearson

Wat doe je eigenlijk op Bali in het dagelijks leven?
Ik doe hier en daar nog wat modellenwerk maar ben op dit moment een apprenticeship aan het doen in The Tattoo Room in Canggu. Kan echt niet wachten tot ik officieel aan de slag kan als tattoo artiest.

Waar ben je opgegroeid?
Ik ben opgegroeid voor het grootste deel van mijn jeugd in Vessem, een klein dorpje in de buurt van Eindhoven. Maar daar voelde ik me nooit echt thuis omdat ik veel te nieuwsgierig was naar grote steden en andere landen. Daarom ben ik op mijn 17e naar Rotterdam verhuisd om te studeren aan de Design academie. Na het afstuderen op m’n 21e heb ik vijf jaar lang full time modellenwerk gedaan. Hierdoor heb ik veel van de wereld gezien en ik denk dat dit me gevormd heeft tot wie ik nu ben.

Zie je jezelf ooit nog terugkeren naar Nederland?
Sowieso! Met mijn tattoo gun in m’n handtasje ofcourse. Ik weet niet of ik dan lang zou blijven, want ik ben veel te nieuwsgierig naar de rest van de wereld.

Hoe was de shoot met Russell Pearson?
Zo ontzettend chill! We hadden meteen een klik en dat maakt de foto’s altijd een stuk mooier. Als je geen klik hebt met de fotograaf zie je op de foto’s dat het geforceerd is. Ook voelde ik me super op m’n gemak en vond dat hij professioneel was. We hebben daarom 2 dagen geshoot. Ik zou het superleuk vinden om in de toekomst vaker met hem te shooten. De foto’s zijn ook zo mooi geworden!

Loïs van der Velden FHM
Foto: Russell Pearson

Heb je voorbeelden op modellengebied? Wie is een inspiratiebron en waarom?
Ik heb op dit moment niet echt een rol’model’. Misschien komt omdat mijn focus niet meer fulltime op modellenwerk ligt? Persoonlijkheid vind ik zo veel belangrijker dan uiterlijk. Als ik echt iemand zou moeten kiezen zou ik Candice Swanepoel zeggen. Ze is al zo lang in de business en blijft classy en echt. Ook heb ik het idee dat ze haar vrijheid en privacy heel belangrijk vind.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Rondreizen en tattoeëren! Ik wil heel graag meer van de wereld zien. Wat ik merkte tijdens mijn modellenwerk was hoe anders een land aanvoelt als je er werkt dan dat je er op vakantie gaat. Ik hoop mijn tattoo skills snel onder de knie te krijgen en mensen oprecht blij te maken. Er is geen beter gevoel dan mensen die zo enthousiast worden van een idee dat je op papier zet, dat ze het voor de rest van hun leven op hun lichaam willen.

Kun je nog een leuk weetje over je vertellen?
Mijn vrienden en familie noemen me Louistje omdat ik graag zonder make-up rond loop, van motors en auto’s houd en niet bang ben om vies te worden. Vroeger toen mijn zus en ik klein waren, vroeg ze altijd waar Louistje was. Meestal was ik buiten boomhutten aan het bouwen of op een crossmotor aan het crossen. Vandaar dat ik mijn tattoo instagram @haveyouseenlouis heb genoemd.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Neem het leven niet te serieus, neem risico’s en zorg dat je ieder dag kan lachen. Als je iets kan dromen, dan kun je het ook waar maken.

Meer van model Loïs en fotograaf Russell zien? Loïs van der Velden & Russell Pearson op Instagram

Vluggertje met Loïs van der Velden

Stad: Echt onmogelijk om 1 favoriete stad te kiezen! Verschillende steden in Italië mijn hart hebben gestolen toen ik daar woonde.
Reis: Bali, I guess… een reis die maar niet stopt, haha
Restaurant: Louis XV in Hotel de Paris in Monte Carlo
Auto: Porsche Carrera 4S natuurlijk. Ik heb de handtekening die mijn vader gezet heeft toen hij deze Porsche kocht, als tattoo in mijn nek staan.
Dier: Hond, Rhodesian Ridgeback, opgegroeid met deze rakkers.
Film: True Romance, maar eigenlijk alles van Quentin Tarantino.
Serie: Sex and the City

Credits

Fotografie: Russell Pearson
Model: Loïs van der Velden

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: de op Bali woonachtige Loïs van der Velden
Sluiten