FHM Shoots: beautyspecialist Faith Landman

Nieuwe week, nieuwe FHM Shoots! De rubriek waarin we de mooiste vrouwen van ons land op de best mogelijke manier aan je voorstellen. Vandaag de eer aan Faith Landman, die al flink wat jaartjes in de FHM500 staat. Dit jaar staat ze op plek 286. Ook deze beauty is weer gefotografeerd door fotograaf Russell Pearson. Inclusief sexy behind the scenes video. 

Mevrouw Faith Landman! Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in kaasstad Gouda en opgegroeid in Almere, de stad vernoemd naar water. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Ik heb de leukste tijden op school gekend en ik zie mijn beste vriendinnetjes van school nog zeer regelmatig.

Waar woon je nu?
Ik woon nu in het lekkerste plekje van Nederland als je het mij vraagt, namelijk in Zandvoort. Als ik aan het koken ben kijk ik uit op de duinen, ik ben binnen vijf minuten op het strand. Heerlijk een hapje eten op het strand na het werk terwijl je de zon in de zee ziet zakken: magisch. Ik krijg er nog steeds dat vakantiegevoel van.

Faith Landman
Foto: Russell Pearson

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als beautyspecialist en wordt momenteel opgeleid tot assistent manager. Daarnaast volg ik een cursus marketing en communicatie en doe ik geregeld modellenwerk nationaal en internationaal.

Je hebt meegedaan aan diverse miss verkiezingen, waarom leek je dat leuk?
Ik heb meegedaan aan miss verkiezingen omdat ik uit mijn comfortzone wilde stappen en omdat ik de uitdaging met mezelf wilde aangaan om mezelf tot het uiterste te pushen. Eén ervan was een internationale grand slam verkiezing: de Miss Earth. Waarom dit zo aansprak is omdat ik mij het allerfijnst voel als ik een doel heb waar ik alles voor kan geven. Deelnemen aan een verkiezing gaat niet alleen over uiterlijke schoonheid, maar vooral innerlijke beauty. Inzet en bijna militaire discipline zijn erg belangrijk en worden keer op keer getest. Je focust hierbij op verschillende aspecten namelijk algemene kennis, doorzettingsvermogen, presentatievaardigheden, sporten en gezonde voeding. Ook is dit hét platform om je in te zetten voor belangrijke zaken in de maatschappij zoals, milieuvervuiling , dierenleed en humanitaire problemen. Vanwege de media-aandacht kan je op deze manier natuurlijk een grote doelgroep bereiken. Dit allemaal heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mooi! Wat heeft de deelname aan de verkiezingen je gebracht?
Mijn eerste verkiezing is bijna acht jaar geleden. Ik was een van de jongste deelnemers. Ik kwam binnen als een behoorlijk verlegen meisje. Voor mij was dit een enorme ervaring en groeiproces. Ik kreeg meer zelfvertrouwen, ik leerde spreken in het openbaar en leerde netwerken. Wel heb ik altijd al een winnaarsmentaliteit gehad, als ik ergens voor ga ben ik ontzettend gedreven. Mede dankzij deze mentaliteit heb ik ook mijn Nederlandse titel bemachtigd en ben ik tijdens Miss Earth voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis in de top 8 geëindigd. Dit was een onvergetelijke ervaring en de manier om nieuwe mensen en culturen te ontdekken. Ik heb er ook mooie internationale klussen aan overgehouden. Van fotoshoots in Glasgow en Aruba tot een tv-programma in Zuid-Korea.

Faith Landman
Foto: Russell Pearson

Hoe was de shoot met Russell?
De shoot met Russell Pearson was super tof. Ik vind een goede vibe heel erg belangrijk zeker als je letterlijk uit de kleren gaat wil je je wel op je gemak voelen. De sfeer was vanaf minuut één heel fijn. We hebben tijdens de shoot ook echt gelachen. Ook waren we beiden blij met de resultaten. We zijn alweer bezig met het prikken van een nieuwe datum!

Mooi! Je staat al jaren in de FHM500. Hoe vind je dat?
Ja wat ontzettend gaaf dat ik jaarlijks ben terug te vinden in de FHM500! Elk jaar voel ik me weer vereerd. Een mooi platform voor sexy powervrouwen en natuurlijk leuk voor de mannen…want wat een mooie foto’s. Wel jammer dat het feest niet door kon gaan dit jaar… volgend jaar maar extra groot aanpakken?

Goed plan. En elk jaar een plekje hoger he?
Elk jaar een plekje hoger inderdaad, love it! Zoals ik al zei heb ik altijd nieuwe doelen. Zo maak ik echt notities in mijn telefoon van mijn doelen aankomend jaar. Ik heb natuurlijk verschillende doelen maar carrière wise staat er onder anderen in dat ik dit jaar in de top 50 wil eindigen! Who knows?!

Ga je nog leuke dingen doen deze zomer?
Ik ben voordat COVID-19 uitbrak nog net op tijd naar Zuid-Korea en Thailand geweest dus die heb ik al ‘in the pocket’. Verder ga ik in Augustus naar Marbella mochten de omstandigheden het toelaten. Ook ben ik gek op stedentrips dus daarvoor geldt hetzelfde.

Wat voor dingen staan er op de planning de komende tijd?
Ik heb wat leuke shoots en klussen op planning staan maar waar ik het meest naar uitkijk is dat ik ergens dit jaar naar Vietnam vertrek om opnieuw Nederland te vertegenwoordigen tijden Miss Charm 2020. Wellicht is dit mijn laatste miss verkiezing. Daarom wil ik nog een keer alles geven en genieten van het hele traject en dit avontuur. Ik ben ondertussen volop bezig met de voorbereidingen.

Faith Landman
Foto: Russell Pearson

Heb je een vriend? Of mogen onze lezers een poging doen in je DM?
Ik heb inderdaad een vriend, een die mij ontzettend steunt en mij juist helpt mijn doelen te bereiken. Dat is ook echt wat ik nodig heb in dit vak anders heeft het weinig kans van slagen.

Krijg je veel berichtjes via DM van jongens?
Hahaha, om eerlijk te zijn wel. Ik krijg ondanks dat ik een vriend heb toch wel veel versierpogingen via social media. Ik zie dat eigenlijk wel als een compliment en lach erom, daar ben ik dan weer heel nuchter in.

Heb je nog gekke hobby’s?
Ik vind het heerlijk om te koken, nieuwe recepten uitproberen is het leukste wat er is. Ik lees graag boeken over zelfontwikkeling soms heb ik die binnen een dag alweer uit dan baal ik eigenlijk. Maar mijn allergrootste hobby blijft reizen. Dan voel ik mezelf helemaal opbloeien en voor het gevoel dat ik van reizen krijg leef ik! Uit eten gaan schijnt ook een beetje een uit de hand te lopen hobby te zijn hoor ik van mensen die mij volgen op Instagram. Ik kreeg zelfs de vraag of ik mijn eigen restaurant had omdat er zo vaak lekker eten voorbij komt. Als je maar een goed balans kan vinden tussen gezond/lekker eten en sporten is het best acceptabel toch?

Hier kun je Faith Landman volgen op Instagram. Lekker doen! En als je dan toch bezig bent, pak Russell Pearson ook gelijk even mee.

Behind the scenes video

Vluggertje met Faith Landman

Stad: New York
Maaltijd: Pasta
Auto: Tesla S
Reis: Thailand
Sport: Kickboksen
Festival: Open Air, Amsterdams verbond
Artiest: The Weeknd, Drake, Frank Sinatra

Gallery shoot Faith Landman

Credits

Model: Faith Landman – Volg haar op Instagram
Fotograaf: Russell Pearson – Volg hem op Instagram
Make-up en haar: Brigitta Danayy – Volg haar hier op Instagram
Locatie: Hotel TwentySeven – Volg ze hier op Instagram

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: beautyspecialist Faith Landman
Sluiten