FHM Shoots: aanstormend talent Julia van Bergen

We denderen maar door met onze fotoshoots. Ook vandaag weer een pareltje van jewelste, in de vorm van Julia van Bergen. Stond ook nog niet op onze radar, maar dankzij fotograaf Russell Pearson staat ze nu haarscherp in ons vizier. Die gaan we volgend jaar uiteraard sowieso terugzien in de FHM500. Tijd om het talentvolle model beter te leren kennen!

Hi Julia! Wat is het leukste dat je deze zomer hebt gedaan?
Ik ben (gek genoeg in de corona-tijd) meer op vakantie gegaan dan ik normaal gesproken zou doen. Het kwam allemaal zo op mijn pad en ik heb het heerlijk gehad! Ik ben naar Saint-Tropez geweest, Ibiza en Zakynthos dus ik mag zeker niet klagen. Ik vind het dan ook lastig om te kiezen wat het leukste was dat ik deze zomer heb gedaan…geef mij maar een combinatie van de sfeer in Saint-Tropez, de leuke beach clubs in Ibiza en de mooie stranden van Zakynthos.

Wat wilde je worden als klein meisje?
Ik wilde als kind altijd een danseres worden, ik heb wel heel lang gedanst maar een carrière is er nooit van gekomen haha!

Je bent ‘based in Amsterdam’. Ben je daar ook geboren en getogen?
Ik ben niet in Amsterdam geboren en getogen, maar ik ben er wel vaak te vinden. Ik ben geboren in Hoorn, dat is een halfuurtje rijden van Amsterdam. Ik vind Amsterdam een gezellige stad en heb er ondertussen al een beetje een leventje opgebouwd en ben ook van plan hier binnenkort te gaan wonen. Ik woon er dus nog niet officieel, maar ik heb wel alvast “based in Amsterdam” in mijn bio op instagram gezet zodat klanten of agency’s uit het buitenland meteen weten waar ik vandaan kom. Ze kennen vaak de stad “Hoorn” nog niet and I don’t blame them, haha.

Wat zijn je favoriete plekjes in de stad?
Oeh… dat is een lastige. Qua clubs ben ik wel te vinden in de Chicago Social Club of Supperclub, qua eten vind ik de George altijd wel een gezellig plekje. Als ik wat rust zoek vind ik het Amsterdamse bos heerlijk om naartoe te gaan, en voor een wandeling is het Vondelpark weer ideaal!

Julia van Bergen
Foto: Russell Pearson

Wat doe je qua werk en studie?
Ik studeer op dit moment nog niet, maar ik ben wel van plan volgend jaar met Rechten te beginnen. Ik vond het idee van online les helemaal niks dus ik wilde nog even een jaar wachten met de hoop dat de situatie volgend jaar beter is. Dat geeft me ook alle tijd om te focussen op dingen waar ik met een studie geen tijd voor zou hebben, zoals modellenwerk en mijn bedrijf Stormi Amsterdam waar ik op dit moment mee bezig ben. Daarnaast verhuur ik ook nog een Airbnb die vaak vol zit, dus ik heb gelukkig genoeg dingen te doen dit jaar!

Je bent ook werkzaam als model. Hoe ben je daar zo in gerold?
Al vanaf dat ik vrij jong ben eigenlijk, als ik het goed onthouden heb was ik 14 toen ik voor het eerst werd gevraagd of ik geïnteresseerd was in modellenwerk. Door mijn lengte kan ik alleen als commercieel model werken, maar dat is eigenlijk ook wat ik het leukste vind. Het betaald goed, de mensen waarmee ik werk zijn altijd aardig, en ik ben altijd super blij met de resultaten!

Hoe vind je het om in FHM te staan?
Ik vind het echt geweldig. Toen ik werd gevraagd om een shoot te doen voor de FHM was ik super enthousiast! Ik voel me vereerd dat ik tussen al deze knappe vrouwen mag staan. Ik wist wel dat er meningen gevormd zouden worden van andere mensen omdat de foto’s als “sexy” worden gezien. Zelf trek ik me niet zoveel aan van die meningen. Ik ben comfortabel met mezelf en mijn lichaam en vind dat iedereen dat moet zijn! Daarnaast ben ik ook gewoon trots op de foto’s die ik met Russel heb gemaakt.

Wij organiseren elk jaar de FHM500. Wie vind jij eigenlijk de mooiste vrouw van Nederland?
Dat is moeilijk kiezen, maar ik denk Romee Strijd en Doutzen Kroes! Zij blijven toch wel mijn voorbeelden qua modellenwerk. Maar naast dat ze mooi zijn vind ik hun persoonlijkheid ook heel leuk. Dat baseer ik op hoe ze overkomen, ik heb ze helaas nog nooit mogen ontmoeten, haha.

Julia van Bergen
Foto: Russell Pearson

Wat vind je van de shoot met Russell?
Ik vind de resultaten heel goed gelukt! Ik had al een keer eerder met Russel geshoot waardoor ik me al op mijn gemak voelde wat heel erg helpt met een shoot zoals deze. Russel is altijd erg aardig en professioneel, dus ik was blij dat ik de FHM shoot met hem kon doen.

Waar ga je je de aankomende tijd op richten?
Ik ga me binnenkort aansluiten bij een nieuwe agency dus ik ben heel benieuwd wat dat de komende tijd gaat brengen! Daarnaast ga ik me richten om mijn nieuwe bedrijfje en hopelijk, als het straks weer mag, wil ik gaan reizen naar Bali, LA, en andere plekken op de wereld die nog op mijn lijstje staan.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel mag reizen voor werk, dat ik succesvol ga zijn in wat ik later allemaal ga doen maar natuurlijk nog het belangrijkste: dat ik gelukkig ben en dat de aankomende jaren voor iedereen beter gaat zijn dan 2020, want veel geluk hadden we niet met alles wat er in de wereld is gebeurd dit jaar.

Volg Julia van Bergen ook op Insta! En pak fotograaf Russell Pearson dan ook even mee.

Vluggertje met Julia van Bergen

Stad: Parijs
Reis: Een combinatie van relaxen maar ook genoeg dingen doen en veel mooie plekken zien.
Maaltijd: Pasta
Artiest: Drake, Flume, The Weeknd
Auto: Rolls Royce
Festival: Burning man
Dier: Mijn kitten Stormi
Film: Ligt eraan in welke mood ik ben, dat verschilt vaak!
Serie: Ook dit verschilt heel erg haha, ligt eraan wat er nieuw staat op Netflix.

Credits

Model: Julia van Bergen – Volg haar op Instagram
Fotograaf: Russell Pearson  – Volg hem op Instagram
Lingerie: CHPTR-S
Locatie: Huis Vermeer 

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: aanstormend talent Julia van Bergen
Sluiten