FHM Shoots: de betoverende actrice Carré Albers

We kunnen weer een feestje te vieren. Nee, dat is niet alleen het bevrijdingsfeest waar jij weer met al je beste maten te vinden bent. We mogen vieren dat de onweerstaanbare actrice Carré Albers haar debuut in FHM Shoots maakt! Wat een knaller van een shoot heeft zij neergezet met niemand minder dan Yasmin Karssing (die we natuurlijk kennen uit de FHM500). Maak kennis met Carré!

Vergeet niet op Carré te stemmen via FHM500.nl

Hey Carré! Wat leuk om jou in FHM Shoots te mogen ontvangen. Voor de mensen die je niet kennen: kun jij jezelf even voorstellen?
Zeker! Ik ben Carré Albers, 26 jaar en ben (stem)actrice van beroep. Ik woon op IJburg in Amsterdam en ben een leeuw. Dat is denk ik mooi samengevat, haha.

Haha, duidelijk! Wat doe je allemaal in het dagelijks leven?
Pff, dat vind ik altijd zo’n moeilijke vraag. Ik doe alles, maar toch ook weer niks. De ene dag sta ik van 6 uur ’s ochtends tot 11 uur ‘s avonds op de set te draaien en andere dagen lig ik in m’n ondergoed de hele dag series te kijken. Maar daarnaast heb ik dansles, zangles en twee keer in de week acteerles. Ik ga met mensen koffie drinken, ik netwerk, ik gooi lijntjes uit. Ik zie vrienden en familie. Ik zorg voor mijn kat, ik ga langs bij m’n oma en ik ben aan het daten.

Carré Albers
Foto: Yasmin Karssing

Waar ben je geboren en getogen?
Ik kom oorspronkelijk uit Vinkeveen, daar woont mijn hele familie nog. Ik vind het heel fijn dat ik daar ben opgegroeid. Het was altijd heel gezellig, maar toch rustig omdat het een dorpje is. We zaten altijd veel op het water. Mijn vader had een prachtige boot waar je op kon slapen. We legden weleens aan bij het eilandje van m’n opa en oma om te slapen. Als kind is dat natuurlijk fantastisch. Ik kom nog steeds met plezier in Vinkeveen, dan ga ik vaak langs m’n omaatje, doe ik effe een bakkie met haar en doe wat klusjes als ze die voor mij heeft. Ze is ontzettend vergeetachtig geworden, maar verhalen van vroeger weet ze nog tot in de detail te vertellen. Ik woon ondertussen al acht of negen jaar in Amsterdam. Eerst woonde ik in een klein studente studiootje bij Overamstel, ondertussen al weer bijna vijf jaar op IJburg.

“Ik wil de vroeger Pokémontrainer worden”

Je beroep stond eigenlijk al in de sterren geschreven. Ben je vernoemd naar het theater in onze hoofdstad?
Elke keer als m’n moeder het verhaal verteld is het net even anders, dus wie weet wat er echt gebeurd is haha. Er werd mij in ieder geval verteld dat ze mij eerst Mercedes of Porsche wilde noemen. Toen m’n vader dat absoluut niet wilde, moest ze weer even nadenken. Toen bladerde ze door een tijdschrift en zag ze actrice/model Carré Otis. Carré vond ze een mooie naam, dus is dat het geworden. Toen papa mij ging aangeven bij de gemeente mocht ik geen Carré heten vanwege het theater, maar als ik meerdere namen had mocht het wel. Uiteindelijk is het Carré Johanna Margaretha Albers geworden, naar m’n twee oma’s.

Goed verhaal! Wat wilde je worden als klein meisje?
Pokémon trainer. Ja of een hond. Ik lag altijd bij de hond van m’n tante en oom in de mand. Maar toen ik ietsjes ouder werd was ik geobsedeerd met Pokémon. Ik had alles verzameld. Ik droomde van een leven in de Pokémonwereld, dat ik op een Arcanaine kon rijden naar verre gyms. Ik zou allemaal Pokémon honden hebben had ik al bedacht. En een Nidoking, maar dat was dan de enige uitzondering. Maar toen ik ouder werd en wist dat je dit niet kon worden wilde ik the next best thing: ik wilde stemactrice worden en Pokémon inspreken. Een hond heb ik nooit kunnen worden, maar dit is wel gelukt!

Wat een prachtige shoot! Yasmin Karssing als fotograaf. Hoe was het om dit met haar te doen?
Heel fijn! Yasmin is een vriendinnetje van mij, dus toen ik de shoot bedacht dacht ik gelijk aan haar. Toen ik het voorstelde en vertelde wat ik in gedachte had, was ze gelijk heel enthousiast. Je voelt je toch meer op je gemak bij iemand die je kent. Helemaal omdat het toch heel kwetsbaar is om in lingerie voor een camera te staan. We hadden trouwens een heel team van vrouwen. Dit team zat heel erg op een lijn. Het was ontzettend fijn en heel gezellig.

Wat is je favoriete foto van de shoot?
Ik heb drie favorieten, waarvan een, raar genoeg, niet met mijn gezicht erop. Ik vind de foto van mijn rug heel erg tof. Ik kan niet precies zeggen waarom, maar ik vind hem heel artistiek en de lijnen gewoon echt prachtig. De andere is eentje op bed, waar ik wegkijk. M’n lichaam komt er perfect in uit en m’n haar valt heel goed. De laatste is degene waar ik in de spiegel kijk, omdat de spiegel in focus is en de rest wel te zien is, maar niet opvalt.

Je bent werkzaam als actrice. Je hebt onder andere in Mocro Maffia gespeeld. Welke rol had je daar en hoe was het om aan die bekroonde serie mee te werken?
Ik speel de rol van Levie, een blonde chick die veel te goed is opgevoed om mee te spelen in de onderwereld, maar het op een of andere manier toch interessant vindt en zich in de drugs gooit. Het was heel tof om dit te mogen doen, ik mocht eindelijk spelen wat ik wilde: drama. Ik had altijd in jongeren series of comedy series gespeeld, maar drama is waar m’n hart ligt. Iets wat ik goed kan. I was born to do drama. Ik hoop heel erg dat ik nog lang door mag in Mocro Maffia, om te laten zien wat ik kan.

Je bent dit jaar een van de nieuwkomers in de FHM500. Wat vind jij van onze jaarlijkse lijst?
Ik heb het altijd heel leuk gevonden! Het klinkt misschien oppervlakkig voor sommigen, maar het was toch altijd een kleine goal voor mij. Hoe tof is het dat je later tegen je kinderen kunt vertellen: jouw mama was één van de 500 mooiste vrouwen van Nederland?

Wie zou jij uitroepen als Mooiste Vrouw van Nederland 2022?
Ik wil zeggen Katja Schuurman, maar dat vindt iedereen en spreekt eigenlijk voor zich. Ik wil even Lotte Verbeek in het zonnetje zetten, want wauw: wat een prachtige vrouw. Zij heeft echt een gezicht waar je uren naar kan staren en de goden kan vervloeken dat je er zelf niet zo uitziet!

Welke Nederlandse vrouw is een voorbeeld voor je?
Dan ga ik toch weer even naar Lotte Verbeek, maar ook Famke Janssen en Carice van Houten. Deze Nederlandse actrices hebben in fantastische Amerikaanse producties gespeeld. Ik spreek ook English on native level, dus dit is zeker een ambitie van mij. Ik kijk heel erg naar deze actrices ter inspiratie! En natuurlijk Katja Schuurman. Katja heeft een hele natuurlijke sex appeal, an effortless sexiness.

Carré Albers
Foto: Yasmin Karssing

Wat onze lezers willen weten: ben je nog vrijgezel?
Haha ja, helaas wel!

Op wat voor type mannen val je?
Ik val over het algemeen op zelfverzekerde mannen: mannen die weten wat ze willen en weten wie ze zijn. Iemand waar ik urenlang goede en diepe gesprekken mee kan voeren en waar ik mee kan lachen. Iemand die wijs is en slim. Iemand die geen grote bek hoeft te hebben om te laten zien dat hij de leiding heeft. ‘A lion doesnt need to tell the world hes a lion.’ Ik kan zelf best genieten van the geeky things in life. Zou het bijvoorbeeld heel leuk vinden als we samen een keer een anime kunnen kijken, of Game of Thrones kunnen re-watchen, of samen naar Japan gaan.

Wat staat er de komende tijd allemaal op de agenda?
Veel vakanties voornamelijk, ben ik echt aan toe. Ik ga naar Valencia, de Amalfi kust, Kreta en ben nog Bali aan het boeken! Ik kan veel in mijn hoofd zitten en reizen haalt mij weer terug naar wat er echt belangrijk is.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Ik zou heel graag naar Amerika willen om daar in series te spelen en veel stemmen in te spreken. Maar eerst wil ik hier meer naam maken. De volgende stap die ik wil zetten is Nederlandse rom-coms. In dat genre pas ik perfect, ik zou het ook heel goed doen.

Stem hier op Carré in de FHM500! Meer van Carré Albers? Volg haar op Instagram! Pak fotografe Yasmin Karssing dan ook gelijk mee. Ga je geen spijt van krijgen.

Vluggertje met Carré Albers:

Stad: Tokyo
Reis: Tokyo
Restaurant: Lucca Due (Amsterdam)
Serie: Sex and the City
Film: Lord of the Rings
Actrice: Viola Davis, Jessica Lange
Dier: Hond
Auto: Ferrari
Festival: Ik ga niet echt naar festivals, maar heb dit jaar kaarten voor Guilty Pleasure Festival, ben benieuwd!

Gallery

Credits:

Model: Carré Albers
Fotografe: Yasmin Karssing
Styling: Gem Fernandez Zapateiro
MUAH: Nadia Maria

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

 

Reageer op artikel:
FHM Shoots: de betoverende actrice Carré Albers
Sluiten