FHM500 Shoots: de prachtige fotoshoot van winnares Nochtli Peralta Alvarez

Ze was ooit de knapste politieagente van ons korps, maar groeide uit tot de Mooiste Vrouw van Nederland. De Schepper lijkt met haar ogen de Latijns-Amerikaanse tegenhanger van de husky ogen te hebben willen creëren. Dit jaar gaf ze het FH500-kroontje over aan Shelly Sterk, maar die fotoshoot van vorig jaar had jij nog van ons tegoed. Dames en heren, stoelriemen vast voor de opwindende, overweldigende en oogverblindende Nochtli Peralta Alvarez!

Nochtliii. Van harte gefeliciflapstaart! Van politieagente naar mooiste vrouw van Nederland. Klinkt als de Nederlandse versie van de American Dream…
Ja dankjewel! Echt supervet. Ik had me niet voor kunnen stellen dat toen ik begon met social media het zoiets groots had kunnen uitgroeien.

Hoe voelt het om te worden uitgekozen tot mooiste vrouw van Nederland?
Ik was heel erg verbaasd. Niet omdat ik mezelf niet mooi vind, maar er zijn duizenden vrouwen die zo mooi zijn. Als ik daar dan uit wordt gekozen dan vind ik dat een enorme eer.

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
Mijn ogen. Ik heb zo’n zes verschillende kleuren in mijn ogen. Mijn Mexicaanse oma had dit soort groene ogen, mijn moeder had heel donkere diepblauwe ogen en mijn vader bruine ogen. Ik heb die hele mix gekregen. Dat is ook wel iets unieks waar mensen mij aan onthouden. Het is mijn trademark.

Nochtli Peralta Alvarez
Foto: Cooper Seykens

Nochtli Peralta Alvarez. Zelfs je naam is mooi. Waar komt je je naam vandaan en wat betekent het?
Je spreekt het uit als Nostli. Op de Mexicaanse vlag staat een adelaar met een cactus. Op die cactus zit een bloem, de vrucht van een cactus. Die vrucht is een Nochtli. Het betekent dus cactusbloem. De achternamen heb ik van mijn opa en oma.

Maar je was dus eerst politieagente?
Ja, zes jaar lang. Totdat ik op een zondagmorgen Tavi Castro van Body Engineers zag lopen. Ik heb toen in uniform een foto met hem gemaakt. Die foto heb ik naar hem toegestuurd via Instagram, waarna hij me vroeg om model te worden voor Body Engineers. Twee weken later maakte ik mijn eerste foto. Ik had nog geen 400 volgers en kreeg iets van 5.000 likes. Mijn telefoon explodeerde zowat.

En toen stopte je gelijk bij de politie.
Niet helemaal. Ik wilde wel al een tijdje stoppen bij de politie. Je krijgt er geen moer voor betaald, je sociale leven gaat eraan en je komt in gevaarlijke situaties terecht. Dat laatste vind ik heel leuk, maar je krijgt er zo weinig voor terug. Tavi wist dat ik weg wilde en toen bood hij mij een baan aan als manager van de atleten van Body Engineers. Ik had als klein meisje twee dromen: model worden en werken bij de politie. Maar ik trok het niet langer bij de politie. De meeste mensen werken in Nederland om geld binnen te krijgen en niet omdat ze het leuk vinden. Dat wilde ik bij mij veranderen. Toen ben ik in dienst gegaan bij Tavi als artiestenmanager en kon ik ook meer modellenwerk doen. Dat heb ik een jaar gedaan. Ik kon wel eerder stoppen, maar ik ben een workaholic. Toen ik echt enorm ging groeien ben ik fulltime modellenwerk gaan doen. Nadat het verhaal bekend werd van mijn switch van politieagent naar model ging het helemaal los. Niet normaal.

Vertel!
De eerste die ermee kwam was 9GAG. Zij hadden een tweeluik gemaakt met mij in politie-uniform en als model. Vervolgens kwam Dumpert, daarna kwam het in alle kranten, tijdschriften en websites. Het ging heel de wereld over. Ik kreeg berichtjes vanuit India tot Colombia. Dit jaar is het in Mexico viral gegaan. Daar zijn ze er nu achter dat ik half Mexicaans ben.

Mis je de gummiknuppel?
Haha, niet in het algemeen, maar het werk wel. De actie en het helpen van mensen. Als ik een auto met sirenes voorbij zie komen dan begint het weer te kriebelen hoor. Ik mis het werk zeker, maar de shitzooi eromheen totaal niet. Er werden op het bureau weddenschappen over mij afgesloten op wat voor manier ze mij zouden regelen en dat soort rare shit. Als student werd ik bij meldingen over vechtpartijen achteraan in de rij gezet, terwijl ik dezelfde opleiding doorliep als de rest. Daar ben ik geen agente voor geworden. Ik ben niet bang. Als vrouw word je snel de grond in gestampt in die mannencultuur. Ik heb keihard moeten werken om het respect af te dwingen. Ik ben wel echt trots dat me dat is gelukt.

Nu ben je met meer dan 870.000 volgers een van dé fitgirls van Nederland.
Oh, ik heb wel echt een bloedhekel aan de term fitgirl. De term fitgirl wordt tegenwoordig gebruikt als excuus om half naakt op Instagram te staan. In je naakte kont staan op social media is geen fitness voor mij. Fitness is voor mij anderen motiveren en inspireren. Daarom heb ik een lichte hekel aan fitgirl en fitnessmodel. Ik ben gewoon model of een online influencer. Dat klinkt al veel beter. 

Nochtli Peralta Alvarez
Foto: Cooper Seykens

Hoe vaak sta je in de sportschool?
Minimaal vijf dagen per week, maar vaak genoeg zes of zeven. Het hangt ervan af hoeveel spierpijn ik heb en hoeveel ik gedaan heb die week.

Je hebt een fantastisch lichaam. Hoe lang ben je al bezig?
In totaal nu vier jaar. Het eerste jaar deed ik maar wat. Mijn vriend ik en ik aten vroeger KFC McDonalds, zakken chips en M&M’s, en dat allemaal op één dag. Ik was niet perse dik, maar we aten heel ongezond. Nu ben ik veel fitter en heb ik mooie vormen waar ik keihard voor heb gewerkt. Dat gaat niet over een nacht ijs en kost heel veel tijd en zweet.

Wat kunnen we nog verwachten van je de komende tijd?
Ik wil knallen met YouTube. Heel leuk, alleen het editen vind ik vreselijk. Met video kun je veel meer je persoonlijkheid laten zien. Verder zou ik graag willen beginnen met acteren. Ik zit eraan te denken om lessen te nemen, dus misschien zie je me eind van het jaar wel in een commercial of serie haha!

De shoot + interview met Nochtli Peralta Alvarez zijn verschenen in de FHM500 van 2017 

Behind the scenes met Nochtli Peralta Alvarez

Credits

Model: Nochtli Peralta Alvarez
Fotografie:
Cooper Seykens
Styling: Lotte Visser
Visagie: Danielle Trilsbeek
Tekst: Chris Riemens

Reageer op artikel:
FHM500 Shoots: de prachtige fotoshoot van winnares Nochtli Peralta Alvarez
Sluiten