FHM Shoots: Annelie in ‘t Houdt

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Laatst hadden we al de shoot op Mallorca met van de knappe Maxime, maar er waren meer modellen mee met fotograaf Stef Hartog. Nu is het tijd voor de waanzinnige fotoshoot van Annelie in ‘t Houdt. Zon, zee, strand en een fotoshoot om bij weg te dromen. Meet Annelie!

Hey Annelie, hoe is het?
Hello! Met mij gaat alles super. Ik ben een lekker drukke bezige bij op het moment. Maar dat houdt het leven interessant, toch?

Zo is dat! Waar kom je vandaan eigenlijk?
Ik kom oorspronkelijk uit Lelystad. Daar ben ik geboren en een tijdje opgegroeid. Toen ik een jaartje of 6 was, zijn we verhuisd naar het nuchtere Twente. Dit was een hele switch van mentaliteit en leven. Natuurlijk ervaar je dingen als je jong bent anders dan als volwassene. Maar als kind was dit wel een hele verandering. De mensen steken anders in elkaar hier in Twente dan de mensen richting het westen, dan is het toch even je plek vinden.

Annelie in 't Houdt FHM
Foto: Stef Hartog

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Op dit moment ben ik een Fashion Student. Ik Studeer Junior Product Manager Fashion in Enschede. Verder heb ik een bijbaan in de horeca, een Eetcafé in Vriezenveen: Erwins Pleintje. In een dorp kent iedereen elkaar, dus er is altijd wel gezelligheid in het café, voor zowel jong als oud. Verder stop ik mijn vrije tijd eigenlijk vooral in paardrijden.

Een tijdje terug was je met fotograaf Stef Hartog op modellentrip in Mallorca, hoe was dat?
Ja klopt, het was hartstikke gezellig! Was even spannend op Schiphol, aangezien ik de andere modellen nog nooit in het echt verder ontmoet had. Maar dat was eigenlijk direct helemaal chill. In Mallorca was het nog topweer om te shooten: de zon scheen elke dag en het water was te doen qua temperatuur. De wekkers gingen om 6 uur om ons klaar te maken, om op 7 uur alweer op het strand te staan voor het shooten. In de middag hadden we lekker de tijd om te zonnebaden en te zwemmen. Rond een uurtje of 16:00 gingen we weer shooten tot de zon onder was. Het golden hour uurtje!

Het resultaat mag er zijn zeg. Wat vind jij ervan?
Ik kende Stef nog helemaal niet, maar was al snel op mijn gemak met het shooten. Ik vond Stef een hele prettige en fijne fotograaf om mee te werken. Hij is rustig in omgang en ik vond dat wel prettig aangezien ik ook een nuchter persoon ben. Ik had vertrouwen in hem en dan kom je samen tot het beste resultaat. Niks moest en alles mocht, en daar kunnen veel fotografen wat van opsteken. Hij is professioneel en dan heb je samen ook een betere werksfeer. Ik was echt super enthousiast toen ik de resultaten binnen kreeg, en vind Stef een van de beste fotografen waar ik tot nu toe mee heb samengewerkt.

Annelie in 't Houdt FHM
Foto: Stef Hartog

Hoe ben je in het modellenwerk beland?
Ik doe modellenwerk sinds ik 16 ben. Ik heb toen redelijk veel portfolio-shoots gedaan om een beetje op te bouwen en ervaring op te doen. Zodat bepaalde dingen natuurlijk gaan, en niet te geposeerd zijn. Omdat het juist de kunst is om zo min mogelijk geforceerd te poseren. Daarna ben ik veel op Instagram gaan posten en zo ben ik bij een bureau terecht gekomen. Daarna werd ik benaderd via Instagram door fotografen en zo is het balletje een beetje gaan rollen.

Wat is het gaafste dat je tot nu toe hebt mogen doen?
Ik denk toch wel de shoot in Mallorca met Stef, en dat deze shoot op FHM wordt geplaatst. Verder vind ik het feit dat ik genomineerd ben voor de FHM500 ook een hele eer, aangezien er zoveel mooie vrouwen zijn van binnen en buiten. Dat zijn wel een beetje mijn highlights. Het liefst zou ik hier nog ooit nog Victoria Secret angel’ aan toe willen voegen. Dromen mag, toch?

Je zit op paardrijden. Hoe fanatiek doe je dat?
Ik doe dit al van kleins af aan. De liefde voor paardrijden komt uit mijn moeders kant van de familie. Het afgelopen jaar heb ik heel fanatiek paard gereden met heel veel trainingen en wedstrijden. Daar komt nog wel veel bij kijken. Ik heb afgelopen jaar voor een stal gereden. Daar had ik drie paarden tot mijn bezit. Je bent al gauw een dik uur per paard bezig. Ik denk dat ik bijna elke dag reed, omdat ik wekelijks wel een wedstrijd had en soms wel twee. Het vergt veel planning naast de studie die ik volg en je moet wel ambitieus zijn om dit wel echt graag te willen doen. Aangezien dit jaar school heel druk is, heb ik paardrijden op een lager pitje gezet. Dit jaar zal ik thuis hobbymatig rijden voor zoverre ik de tijd heb en mezelf blijven trainen om op niveau te blijven.

Heb je je eigen paard?
Heb ik gehad, maar op dit moment is dat niet te doen. Ik vind het zonde om een mooi paard te hebben als ik er niet de volle 100% voor kan gaan. Maar we hebben thuis nog wel mijn mini shetlander die al jaren bij ons is. Zij is eigenlijk onze zogenaamde mascotte geworden.

Annelie in 't Houdt FHM
Foto: Stef Hartog

Wat wilde je als klein meisje altijd worden?
Als klein meisje wou ik altijd modeontwerpster worden of juffrouw.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?
Ik hoop dat ik hierna nog een hbo-studie succesvol mag afronden en als ik weer tijd heb weer terugkom in de paarden wedstrijdsport. Natuurlijk hoop ik later op een succesvolle baan waar ik iedere dag met plezier heen mag gaan en een gelukkig leven mag lijden met lieve dierbare mensen om mij heen.

Het is je van harte gegund! Kun je nog een leuk feitje over jezelf vertellen?
Nou, ik ben echt gek op kipnuggets van McDonald’s met zoetzure saus.

Meer van Annelie of fotograaf Stef zien? Volg Annelie in ‘t Houdt en Stef Hartog op Instagram!

Vluggertje met Annelie in ‘t Houdt

Stad: Parijs
Restaurant: T-bone
Reis: Bora Bora
Artiest: Beyonce
Film: The Best of Me
Serie: Gossip Girl
Auto: Mercedes
Model: Romee Strijd
Mooiste vrouw van Nederland: Kim Feenstra

Credits

Fotografie: Stef Hartog
Model: Annelie in ‘t Houdt

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: Annelie in ‘t Houdt
Sluiten