FHM Shoots: Campinglife presentatrice Jessica Mendels

In FHM Shoots presenteren de mooiste vrouwen van ons land zich op de meest sexy manier. En vandaag hebben we een bijzondere episode, want Campinglife presentatrice Jessica Mendels staat in de spotlight. Dit jaar wordt ze 40 en is ze terug als presentatrice van RTL Kampeert, een mooie reden om nog even een boudoir shoot in FHM op haar CV te zetten. “Ik doe het gewoon, het is nu of nooit!”

Hey Jessica! Jij dacht: ik trek de stoute schoenen aan en ga gewoon zo’n sexy shoot doen!
Hahaha, nou dat ging niet zo een, twee, drie. Het idee is een jaar geleden al bij me in de week gelegd en afgelopen december dacht ik ‘ineens’, waarom niet? Ik doe het gewoon, het is nu of nooit!

Wat top. Jij vertelde me dat je jaren geleden ook al eens gevraagd bent om een shoot te doen voor FHM. Waarom nu wel?
Klopt, in de tijd dat ik Campinglife presenteerde (van 2008 tot 2012, red.) kwam er regelmatig een aanvraag binnen voor een dergelijke shoot. Niet alleen van FHM, maar kan me ook nog herinneren dat Panorama een glamour shoot wilde doen. Ik dacht aan mooie jurken en sieraden, maar feitelijk wilde ze me voor zo’n zilveren caravan in de woestijn van Marokko zetten in een gescheurde korte jeans en bikini. Dat heb ik toen niet gedaan, het voelde niet goed. Dat werd niet altijd begrepen omdat ik iedere zaterdagavond ook in bikini te zien was op RTL4. Maar dan ging ik waterskiën of naar het zwembad, dat voelde toch heel anders.
Dit jaar word ik 40 en dacht ik: ‘Ik ben eindelijk oud genoeg en nog net niet te oud’. Een lang en overwogen beslissing dus.

Jessica Mendels
Foto: Sander Nagel

Duidelijk verhaal. Veel mooie bekende Nederlandse vrouwen zijn je voorgegaan. Wat vind je ervan dat je nu in FHM staat?
Heel spannend! Ik ben vooral benieuwd wie het allemaal zal zien van de mensen die ik ken en hoe de reacties zullen zijn! Maar zoals je zegt de mooiste vrouwen van Nederland zijn me voorgegaan, geen slecht rijtje om in te staan! 

Het zijn ook prachtige foto’s! Hoe vond je het om zo’n sexy shoot te doen?
Op voorhand was ik best zenuwachtig, maar fotograaf Sander Nagel en ik kennen elkaar al meer dan tien jaar en ik heb vaker voor zijn lens gestaan. Hij heeft me steeds mooi vastgelegd, of ik nou net verloofd was of hoogzwanger, ik ben altijd blij met het resultaat.
Dus toen ik op locatie aankwam, verdween de spanning als sneeuw voor de zon en hebben we met zijn drieën (visagist Dianne) een hele leuke dag gehad. We hebben ook gelachen om de foto’s die de selectie niet gehaald hebben. En af en toe kreeg in een preview op het schermpje van de camera en groeide mijn vertrouwen omdat ik aangenaam verrast werd mezelf zo te zien.

Ben je blij met het resultaat?
Ik ben zeker blij met het resultaat! Op sommige foto’s denk ik: ‘Ik wist niet dat ik zo kon kijken!’, en op andere foto’s ben ik echt helemaal Jessica, alleen vastgelegd in zwart kant in plaats van kleding of bikini. Diep van binnen wil iedereen zo mooi vastgelegd worden denk ik. Ik snap dat niet iedereen het wil delen, maar voor jezelf om te hebben en later als je verrimpeld bent er naar terugkijken is al een cadeau op zich. De foto’s waarop ik lach hebben mijn voorkeur, ik ben nou eenmaal bijna altijd blij.

Hoe heeft je omgeving erop gereageerd (man en kinderen)?
Nou ik vond het wel spannend om aan Paul te vertellen, alles was al klaar en geregeld toen ik het vertelde. Ik kon dus direct het resultaat laten zien. Hij vindt het hele mooie foto’s geworden. Aan de meisjes heb ik dat niet met zoveel woorden verteld of laten zien. Maar ze zullen het vast ooit zien en er iets over vragen. Dan zal ik ze uitleggen dat je je nooit zomaar (zo) moet laten fotograferen, dat je de fotograaf echt moet kunnen vertrouwen en anders zorgen dat je niet alleen bent. Dat het iets is waar je je prettig bij moet voelen en dat het mooi en stijlvol gebeurt. Ze hoeven echt niet te wachten tot hun 39e net als mama, maar toch zeker eerst volwassen worden. Van alle andere dingen die ze van mij zien zeggen ze vaak: ‘Mama wat ben je mooi!’ of ‘Wat een mooie jurk!’. Ze zijn heel complimenteus en trots op wat ik doe. Dat geld voor tv, online, maar ook over mijn missie op het gebied van gezonde voeding en Illie Billie.

Wij kennen je natuurlijk van Campinglife, dat je jarenlang presenteerde. Wat is je leukste herinnering daaraan?
Oh wat was dat een feestje om te mogen presenteren! Zoveel hoogtepunten beleefd en grenzen verlegd. Parachute springen, bungeejumpen, paragliden, parasailen, Uno spelen met de crew en lachen tot we moesten huilen.
We haalde altijd gekkigheid uit. We waren negen weken op reis en ik nam altijd mijn schmink en ballonnen mee. Als dochter van een clown (Johnny Mendola) kan ik ballonnen vouwen en schminken. Op een avond tijdens een lang en laat overleg met de regisseur kreeg ik per ongeluk een elleboog van de regisseur op mijn oog/wenkbrauw. Hij is blind aan een oog en ik zat in zijn dooie hoek. Ik overdreef de impact en liet me met een schwalbe op de grond vallen, de regisseur kon wel door de grond zakken. De volgende ochtend ben ik eerder opgestaan om een blauw oog te schminken. Met een zonnebril op verscheen ik aan het ontbijt, met vrees in zijn stem vroeg de regisseur of ik een blauw oog had. Ik moet weer zo hard lachen als ik er aan denk! Mijn blauwe oog was erg goed gelukt, maar na een paar minuten kon ik mijn lach niet meer ophouden door de reactie van de crew! Het was onbetaalbaar. Dat soort gekkigheid maakte de lange dagen extra leuk. Ik heb tijdens die reizen echte vrienden voor het leven gemaakt, we zouden de draad zo weer op kunnen pakken.

Jessica Mendels
Foto: Sander Nagel

Als je een camping in Nederland zou mogen aanraden, waar moeten we naartoe?
Dat hangt natuurlijk af van wat je van een camping verwacht. Wil je met je gezin met kinderen tot twaalf jaar op vakantie waar je geen kind aan je kinderen hebt? Dan zou ik naar de Paal, de Spookjescamping of De Pampel gaan.

Met jouw jarenlange kampeerervaring. Heb je nog een lifehack of een supertip voor als we gaan kamperen?
Misschien iets waar je niet direct aan denkt, maar ik ben altijd erg blij dat ik mijn haspel bij me heb. Soms is een stroompunt net iets te ver of wil je meer inpluggen dan mogelijk is. Natuurlijk wil ik mijn telefoon opladen, maar ik wil ook echt mijn waterkokertje van stroom voorzien, want ik ben een enorme theeleut! Sander vertelde laatst over een portable zonnecel om je telefoon en zelfs je auto mee op te laden, dat is wel heel gaaf en vernuftig.

En nu ben je per aanstaande zondag terug op de buis met je compagnon Sander Janson met RTL Kampeert (17:30 uur). Hoe is om weer terug te zijn?
Heerlijk! Het voelt weer net als vroeger. Oké, ik heb in de tussentijd twee dochters op de wereld gezet, maar ik ervaar het weer hetzelfde als daarvoor.
Ik heb zo genoten van de opnames en het weer op pad zijn met de crew. Gewoon helemaal en alleen Jessica de presentatrice zijn, met een gerust hart de kindjes thuis bij hun papa gelaten en op reis alleen hoeven focussen op een mooi en gezellig programma maken.
Op mijn YouTube kanaal staat ‘RTL Kampeert Achter de schermen’. Iedere week in aanloop naar de uitzendingen en paralel aan de afleveringen plaats ik een nieuwe aflevering. Ik denk dat je hierin ook wel kan zien hoeveel lol we hebben tijdens ons werk.

Wat kunnen we verwachten van dit seizoen? 
We moesten heel flexibel zijn omdat er veel nieuwe coronamaatregels waren die steeds werden bijgesteld. We zijn erin geslaagd om een fijn, zomers programma te kunnen maken. De Costa Brava, Wallonie, Belgische Alphen en Nederland komen aan bod. Ik ben met de camperbus weg geweest en heb in verschillende accommodaties zoals tenten, huisjes en lodges geslapen. Ik mocht ook verschillende activiteiten ondernemen zoals een boomtopparcours, kanoën, mountainbiken, hiken, suppen en zwemmen.

Waar ben je verder nog allemaal mee bezig?
In 2012 kreeg ik de diagnose diabetes type MODY, onze oudste dochter heeft deze erfelijke vorm ook. 
Vanaf dat moment ben ik voor mezelf een dieet gaan ontwikkelen zonder toegevoegde suikers. Inmiddels hoef ik geen insuline meer te spuiten en gebruik ik ook geen medicijnen. Ik voel me met deze manier van eten zoveel fitter en gezonder dan voor mijn diagnose! In 2015 werd Eva geboren en zij bleek een hevige Koemelk allergie te hebben. Eten is bij ons thuis dus niet zo vanzelfsprekend. Omdat ik veel tijd kwijt ben aan het ontwikkelen van recepten en het uitpluizen van etiketten dacht ik: laat ik het op een website zetten, dan heeft iedereen er wat aan. In 2016 heb ik daarom mijn onlineplatform JessicaOnline.nl opgericht.

Jessica Mendels
Foto: Sander Nagel

Lastig om mee te leven lijkt ons. Goed dat je hiermee mensen met diabetes helpt.  
Als we eerlijk zijn: je hoeft geen diabeet te zijn om baat te hebben bij minder suiker. Ik hoop mensen te kunnen informeren en inspireren om ook minder suiker te eten. Dat de kinderen die nu opgroeien en nog geboren moeten worden, zo lang mogelijk hun pure smaak mogen behouden. Op die manier kunnen zij de pure smaken blijven waarderen en zal hun hunkering naar zoet niet continu groeien. In die lijn schreef ik ook het kinderboek:”Illie Billie is jarig” over feestvieren en anders eten. Dit jaar verschijnt deel twee van het boek, de nadruk ligt in deel twee vooral op waar groente en fruit vandaan komen en wat voor verschillende bereidingen er allemaal zijn.

Wat zijn nog je dromen of doelen voor het komende jaar. Wat hoop je nog te bereiken?
Voor RTL Kampeert hoop ik dat mensen met plezier een half uurtje kunnen wegdromen naar vakanties die geweest zijn en nog komen gaan en natuurlijk hoge kijkcijfers! En voor volgend seizoen misschien wel meer afleveringen. Voor JessicaOnline.nl hoop ik dat heel veel mensen wat aan mijn tips en recepten hebben en gezonder gaan leven zonder in te boeten op plezier en levensgenot. Voor Illie Billie hoop ik dat iedereen mijn paarse kevertje zal kennen en weet dat Illie Billie staat voor:
Zonder toegevoegde suikers. En dat er naast mijn Illie Billie Sweet Chili en Ketchup van Verstegen die je kan kopen bij AH meer Illie Billie producten op de markt komen. Zodat het voor de consument steeds makkelijker wordt een gezonde en lekkere keus te maken.

Anders nog iets?
Voor ons gezin en eigenlijk heel Nederland droom ik over een gewoon Nederland, niet alsof er niets gebeurt is. Maar een Nederland waar we weer alles mogen alleen niet meer alles voor lief nemen. Bewuster omgaan met de natuur, dieren en elkaar.

Nog een laatste wens misschien?
Nou, ik wil heel graag ooit in een piratenfilm spelen! Inmiddels waarschijnlijk niet meer als de jonge schone die gered moet worden, haha! Maar laat me dan maar de vrouwelijke versie van Jack Sparrow spelen. Een andere filmrol weiger ik trouwens ook niet trouwens. 

RTL Kampeert is vanaf 31 januari (aanstaande zondag) om 17:30 uur te zien op RTL4. Vergeet Jessica Mendels niet te volgen op Instagram en als je dan toch zo lekker bezig bent, pak dan gelijk ook fotograaf Sander Nagel mee. 

Vluggertje met Jessica Mendels

TV-programma: Lubach op zondag
Presentatrice:
Chantal Jansen omdat ze zichzelf vaak zo heerlijk te kakken zet.
Stad:
Den Haag. Ik kan niet zonder de zoute zeelucht
Hotel:
Wynn Las Vegas
Reis:
Roadtrip door the USA (west). Ik was er voor het laatst in 2012 en heb familie wonen in Las Vegas. Ik zou ook graag een week op een range in Texas verblijven en iedere dag paardrijden.
Film:
Pirates of the Caribbean, Catch Me If You Can, Troy.
Serie:  Greys Anatomy, Friends, Hart of Dixie, Gilmore Girls, The Crown
Artiest: 
Tim Akkerman, Jolene, Kid Rock, Whitney Houston.
Festival: Parkpop, strandfeestjes op Scheveningen
Auto
Tesla
Sport:
Krachttraining- fitness
Dier:
Ik heb geen huisdieren.

Credits

Model: Jessica Mendels
Fotograaf:
Sander Nagel
Make-up: Dianne Eline Visagie
Locatie: Boutique Hotels van Leyden
Styling: Chaussette lingerie en Semra mode
Merken: Aubade, Cosabella

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: Campinglife presentatrice Jessica Mendels
Sluiten