FHM500 Shoots: Social Media Queen 2022 Marijn Kuipers

Zoals elk jaar delen wij onze FHM500 shoots ook met jullie online. Aangezien we al weer druk bezig zijn met de nieuwe editie (stemmen doe je op FHM500.nl) delen we de aankomende weken de shoots van afgelopen jaar. Waar je ongetwijfeld op zat te wachten, is die met onze Social Media Queen van 2022. Daar steelt een Friezin behoorlijk de show op Insta en TikTok. In het afgelopen jaar is het volgersaantal van de RUMAG-presentatrice door het dak gegaan. Dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Alle duimpjes omhoog voor Marijn Kuipers!

Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2022, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2022.

De Social Media Queen van 2022, gefeliciteerd! Je volgt daarmee vrouwen op als Monica Geuze, Mascha Feokistova, Famke Louise, Sophie Milzink, Yasmin Karssing en Nina Warink. Hoe klinkt je dat in de oren?
Ja, bizar. Ik had het dan ook echt totaal niet zien aan aankomen. Tussen neus en lippen door werd er bij RUMAG al wel gezegd: ‘Marijn, je bent genomineerd.’ Maar ik geloofde het eerst natuurlijk niet. Ik ben heel erg blij en super vereerd. Ik vind het supervet. Ik bewonderde deze vrouwen altijd al enorm. Zij hebben oprecht een voorbeeldfunctie voor mij. Echt bizar dat ik daar nu tussen sta.

Marijn Kuipers FHM
Foto: Lisa van Dam

Die titel win je natuurlijk niet voor niks. Hoe hard ben jij gegroeid afgelopen jaar?
Ik heb in het afgelopen jaar meer dan 100.000 volgers bijgekregen. Dat is bizar om te beseffen. Het is makkelijker om van 10.000 naar 20.000 te gaan dan van 0 naar 10.000. Ik probeer een keer in de drie dagen een post te plaatsen op Instagram, elke dag een reel en sowieso een paar stories. Verder post ik elke dag iets op TikTok. Het wereldje is voor mij ook nog relatief nieuw, maar gelukkig heb ik goede en fijne mensen om me heen die mij hierin steunen en helpen.

Hoe vond je het om je eerste professionele fotoshoot te doen?
De shoot was echt fantastisch! En dat in de supermarkt, haha. Het concept paste perfect bij mij. Het was niet alleen gericht op sexy, maar ook gekkigheid, speelsheid en kleur kwamen terug. Ik hou daar wel rvan. Het hoeft van mij allemaal niet zo steady en veilig. Ik ben de afgelopen tijd veel vaker gevraagd voor fotoshoots, maar ik heb echt gewacht tot de juiste voorbij kwam waarbij ik ook een andere kant van mezelf kan laten zien.

Je was vorig jaar al de grootste stijger en nu gelijk de Social Queen Award. Wat vind jij van onze jaarlijkse lijst der lijsten?
Ik moet zeggen dat het je ego wel streelt als je erin staat. Ik snap dat mensen misschien denken dat het een vleeskeuring is, maar FHM heeft dit jaar gekozen voor woman empowerment. Mijn shoot was bijvoorbeeld ook alleen maar met vrouwen. Ik vind dat vrouwen best mogen laten zien waar ze trots op zijn. Over de hele wereld wordt vrouwen verteld wat ze wel en niet kunnen en mogen met hun lichaam. Hoe ze eruit moeten zien en wat hun lichaam zou moeten voelen en ervaren. Elke vrouw heeft het recht om te beslissen over haar eigen lichaam.

Mensen kunnen je kennen als presentatrice bij RUMAG. Hoe ben je daar terecht gekomen?
Haha, dat is wel een leuk verhaal. Ik kreeg altijd al grappige berichten van die mannetjes in m’n DM. Op een gegeven moment besloot ik dat te gaan voorlezen en te posten op Insta. Blijkbaar heeft de eigenaar van RUMAG, Danny Membre, mij toen gezien en me toen in hun groepsapp gegooid. Toen zeiden ze: ‘hier moeten we wat mee.’ Ze vroegen of ik kon presenteren, maar dat had ik nog nooit gedaan. Maar ik was wel gedreven om het te leren. Even later ging ik met Rene Watzema de straat op en is het hele avontuur begonnen.

Hoe is het om voor RUMAG te werken?
Een groot feest en een grote chaos. Ik vind het fantastisch. Ik voel me gezegend met zulke leuke collega’s. Op mijn eerste dag was Fawry alleen maar aan het zingen en speelde Rene de clown. Hoe die twee samenwerken is geweldig, ze zijn een gouden duo. Maar er werd ook keihard gewerkt door iedereen. Op dit moment houd ik me vooral bezig met het Insta- en TikTok-account van RUMAG. Verder ga ik naar premières en interview ik mensen. Ik krijg onwijs veel kansen om me te ontwikkelen in presenteren en daar ben ik heel erg blij mee.

Marijn Kuipers FHM
Foto: Lisa van Dam

Als Social Media Queen weet jij dit als geen ander: wat is voor jou het verschil tussen TikTok en Instagram?
Ik vind TikTok een beetje Snapchatten, maar dan voor de hele wereld. Mensen posten maar wat en het slaat nergens op. Ik vind het heerlijk. Ik voel me heel vrij op TikTok. Het is persoonlijker, een plek waar je meer je gevoel kwijt kan. Misschien omdat het een videoplatform is. Op Instagram heerst toch een beetje het idee van het perfecte plaatje. Op TikTok zet ik alle grappige dingen, op Insta niet. Ik cross wel weer veel content tussen allebei.

Trouwens. Geraldine Kemper en jij hè… Jullie zouden wel zusjes kunnen zijn!
Haha, dat krijg ik heel vaak te horen! Dat komt omdat onze stemmen en manier van praten op elkaar lijken. En dan zie ik er qua uiterlijk ook nog een beetje hetzelfde uit, haha. Ik vind het alleen maar een enorm compliment. Geraldine is iemand die ik bewonder, vooral om de persoon wie ze is en wat ze kan.

Meer van Marijn Kuipers? Volg haar op Instagram. Pak fotograaf Lisa van Dam dan ook gelijk mee. Meer FHM500? Stemmen op jouw favoriet kan op FHM500.nl

Vluggertje met Marijn Kuipers

Instagram of TikTokTikTok. Omdat je alle kanten op kan gaan. Je kan ook veel van andere zien. Je kan heel creatief zijn, maar ook heel simpel.
Like of subscribe  Subscribe natuurlijk. Ik vind een like super leuk, maar bij een subscribe wil iemand meer van je zien. Dat is echt een compliment.
Radslag of Flikflak? Flikflak.
Strandvakantie of wintersport? Strandvakantie. Ik houd van de zon.
Sporten of stappen? Ik houd van balans. Het liefste stap ik gewoon en dan op zondag sporten. Of juist eerst sporten om daarna lekker los te gaan op de dansvloer.
Friesland of Randstad? Friesland. Zonder enige twijfel.
Pizza of patat? Patatje denk ik. Het liefste beide natuurlijk.

Gallery

Credits

Fotografie: Lisa van Dam
Visagie: Estefanía ter Heerdt
Styling: Claudia Engels
Concept: Floor Bunge
Productie: Joy Struijk & Lotte Bulters
Locatie: Kellys Expat Shopping – www.kellys-expat-shopping.nl
Tekst: Femke Oosterveld

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder. 

Reageer op artikel:
FHM500 Shoots: Social Media Queen 2022 Marijn Kuipers
Sluiten