FHM Shoots: schaatsbabe Irene Schouten

Ze is een van de knapste sportvrouwen van ons land (#125 in de FHM500) en won vorige winter een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Nu voor het eerst te zien in een sexy shoot. Mannen, trakteer jezelf op koek en zopie en give it up voor Irene Schouten!

Pfoe hé, sexy fotoshoot zeg!
In het begin vond ik het nog wel een beetje ongemakkelijk, maar ik werd heel snel op mijn gemak gesteld. Ik vond het heel fijn samenwerken met de fotograaf (Annick Meijer, red.). Zij vertelde me duidelijk welke poses ik moest aannemen en daar zijn deze foto’s uit voortgekomen. Ik ben zelf ook heel blij met het resultaat.

Goed om te horen! Vond je het spannend?
Ja. Het was de eerste keer dat ik op zo’n manier foto’s van me heb laten maken. Ik vind foto’s in normale kleding soms al ongemakkelijk, laat staan in lingerie. Maar na de tweede foto heb je het niet eigenlijk eens meer door. Ik vond het echt heel leuk om te doen, al zou ik niet zo snel nog naakter gaan. Dit is wel een beetje de max.

Irene Schouten FHM
Credits: top van Chptr-S

Je hebt wel eens gezegd dat je voor een leuk geldbedrag wel in Playboy zou willen poseren. Ben je ooit benaderd?
Ja, maar zij kwamen niet met een leuk bedrag, haha. We hebben wel contact gehad, maar dat is niet doorgegaan. Een shoot met lingerie vind ik ook gewoon mooier, want dan hou je wat te fantaseren over.

Precies het verschil in fotoshoots tussen Playboy en FHM. En nu sta je in navolging van vele schone landgenotes in FHM. Hoe vind je die?
Ja ik voel me vereerd dat ik daar tussen mag staan. Ik ben ook wel benieuwd naar de reacties vanuit mijn omgeving en de mensen in het dorp. Ik zal vast ook wel negatieve reacties krijgen, maar ik sta er volledig achter en vond het leuk om te doen. Het is ook weer eens wat anders dan in mijn schaatspak. Een andere reden waarom ik het heb gedaan, is omdat schaatsen door de buitenwereld een beetje wordt gezien als een saaie, boerensport. Ik wil hiermee laten zien dat dit ten onrechte is en dat we geen boerentrutjes zijn.

Hoe denk je dat schaatswereld zal reageren?
Een deel zal het onzin vinden, terwijl een ander deel het wel mooi en stoer vindt dat ik de ballen heb om dit te doen. Die verdeeldheid zal je altijd houden.

Als schaatser ben je de opvolgster van Annette Gerritsen, die in 2012 de cover van FHM sierde.
Ik weet dat nog heel goed, want ik kwam toen net kijken bij het schaatsen. Ik woonde voor het eerst op mezelf in Heerenveen en mijn huisgenootjes hadden het magazine daar liggen. Voor mij ging er een nieuwe wereld open. Ik keek wel echt naar haar op, dus ik vind het heel grappig dat ik haar opvolgster ben.

Irene Schouten FHM
Credits: lingerie van Chptr-S

Wat vind je het beste aan jezelf gelukt?
Ik vind mijn kaaklijn wel goed gelukt. Als mijn kaaklijn in beeld is dan is de foto meestal goed gelukt. Een foto recht van voren vind ik meestal niet zo mooi. En verder zijn mijn billen ook niet onaardig. Ik ken geen schaatser die geen kont heeft. Die krijg je gratis door al het harde trainen. Van mag ‘ie op zich wel wat minder, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Als ik straks stop met schaatsen zien we wel weer hoe het er dan voorstaat.

Heb je goed of slechts nieuws voor de vrijgezelle mannen van Nederland?
Haha, slecht nieuws. Ik heb al een vriend. We kennen elkaar nu anderhalf jaar en wonen ook samen.

Het schaatsen is wel een goeie kweekvijver voor knappe vrouwen hé?
Zeker! Het is denk ik alleen maar goed als er knappe mensen aan mee doen, want dan kijken er meer mensen naar. Sporten is natuurlijk sowieso al gezond, je krijgt er een goed figuur van en de vormen in je gezicht komen mooi uit. Je bent gezond en straalt dat ook uit.

Irene Schouten FHM
Credits: lingerie van Tisja Damen

Jij bent echt van de langere afstanden, hé?
Ja, mijn specialiteit ligt op de 3000, 5000 en de massastart. Op die laatste won ik tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Pyeongchang ook een bronzen medaille. Dit is een soort minimarathon van zestien rondes met 30 mensen in de halve finale en 16 mensen in de finale. Het is een heel spectaculaire en onvoorspelbare afstand die de komende jaren alleen maar aan populariteit zal winnen.

Je hebt nu net de voorbereiding gehad en een nieuw seizoen is net begonnen. Was het zwaar?
Ja, de zomers zijn het zwaarst, dan train je meer en harder dan in de winter. We zijn in augustus drie weken naar Italië op hoogtestage geweest. Dat betekent heel veel fietsen en skeeleren. Je begint zo’n dag met een halfuurtje hardlopen, daarna gaan we met z’n allen ontbijten, dan een uur skeeleren en in de middag fiets je nog een uur of drie door de bergen. Na zo’n dag ben je wel gesloopt ja.

Wat zijn je doelstellingen voor dit jaar?
Ik wil graag het WK Afstanden in Inzell rijden in februari. Dat betekent dat ik mij december moet kwalificeren. Het liefst op twee afstanden, maar dat zal moeilijk worden. De massastart wil ik sowieso rijden. Het zou leuk zijn als ik dan nog op de 3000 of 5000 meter kan starten.

Leef je dan ook compleet sober gedurende het hele schaatsseizoen?
In de winter wel. Dan hebben we het zo druk met wedstrijden en trainingskampen. Mijn vriendinnen maken al plannen voor oud en nieuw, maar ik heb standaard het NK Marathon op 1 januari, dus zij weten dat ik nooit kan feesten tijdens de jaarwisseling. In de zomer kan ik wel flexibeler mijn tijd indelen, maar het is niet zo dat ik helemaal lam ga. Doordat ik zelden drink ben ik na drie drankjes sowieso al klaar, dus dat scheelt haha.

Wat is je grote schaatsdroom voor de toekomst?
Dat is de Elfstedentocht winnen. Het is natuurlijk de vraag of en wanneer die komt. Verder zou ik ook nog het Nederlands kampioenschap op natuurijs willen winnen. Olympisch goud zou ook te gek zijn, maar dat is pas over vier jaar weer. Het is mogelijk, maar ik bekijk per jaar hoe leuk ik het nog vind en of ik doorga. Ik zou niet speciaal voor de Spelen er nog een jaartje aan vastplakken. Als het klaar is, is het klaar.

Irene Schouten FHM
Credits: lingerie van Tisja Damen

Favorieten van Irene Schouten

Schaatsbaan: Stavanger, een knusse ijsbaan in Noorwegen. Elke keer als ik daar kom rijd ik goed. Daarnaast vind ik Noorwegen een geweldig mooi land.
Buitenbaan: De Jaap Eden baan in Amsterdam vind ik altijd heel leuk om te rijden. De lichtjes die daar hangen en de mensen dicht langs de baan zorgen altijd voor een leuke sfeer.
Winterse bestemming: Ik denk Calgary in Canada. Een gebied waar je fantastisch kunt wintersporten en de natuur is er prachtig.
Mooiste schaatsoverwinning aller tijden: Wereldkampioen 2015, massastart in het Thialf. Dat kwam omdat er een titel was. Ik heb ook een keer een massastart in Thialf gereden, helemaal vol. Ik was gevallen, maar ik won de wedstrijd alsnog. Ik moest van een meisje winnen en dan won ik het klassement. Uiteindelijk won ik van dat meisje. Hele opluchting. Heel Thialf dat uit z’n dak ging. Het was het eerste WK en ik was favoriet, er staat veel druk op je. Als je dan wint is het heel fijn.
Droomauto: Audi RS6.
Lievelingsmaaltijd: Sushi vind ik heel lekker, maar ik ben dol op boerenkool met worst. Als ik een tijd in het buitenland ben, dan kan ik alleen maar daaraan denken.
Serie: Ik heb nu Sons of Anarchy gezien, die vond ik heel tof. Daarnaast vond ik Stranger Things heel sterk.
Mooiste sportvrouw van Nederland: Estavana Polman en Lieke Martens vind ik allebei hele knappe meiden.

Behind the scenes video:

Credits

Fotografie: Annick Meijer – volg haar hier op Instagram
Model: Irene Schouten – volg haar hier op Instagram
Visagie: Anouk van Straalen – volg haar hier op Instagram
Tekst: Chris Riemens

Meer FHM Shoots zien? Hier kun je de fotoshoots met Lisa Michels, Sensi Lowe, Nochtli Peralta Alvarez en Kim Feenstra bekijken.

Reageer op artikel:
FHM Shoots: schaatsbabe Irene Schouten
Sluiten