FHM Shoots: Irene Hin

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag hebben we een ex-The Voice-zangeres voor je in petto, waar al onze stoelen direct voor omdraaiden. In het dagelijks leven is Irene Hin actief als model, maar dat zal je niet verrassen bij het zien van deze verleidelijke shoot van fotograaf Annick Meijer.

Heyyy Irene, hoe is ‘t? 
Eigenlijk super goed! Doe goed m’n best om te ontkomen aan de winterdip.

Waar ben je opgegroeid?
Ik ben geboren in Haarlem, daarna een tijd in Aerdenhout gewoond en vanaf mijn negende opgegroeid in Laren. Een Gooisch meisje inderdaad… zou je niet zeggen he?

Irene Hin
Foto: Annick Meijer

Niet direct nee. Hé je hebt een best wel exotisch uiterlijk. Welke andere nationaliteiten heb je door je aderen stromen?
Grappig dat je dat zegt. Ik krijg namelijk vaak die vraag, terwijl ik echt 100% Nederlands ben! Ik denk dat het komt door mijn ‘slaapkamer’ ogen dat mensen vaak denken dat ik een andere nationaliteit heb. Ook mijn achternaam heeft iets Chinees, vind je niet? Hin betekent niks anders dan “haan” in het Fries, haha!

Mensen kunnen je kennen van The Voice of je YouTube-kanaal. Wanneer ben je begonnen met zingen?
Klopt! Ik heb in 2016 meegedaan aan The Voice, maar kwam helaas maar tot de battles. Eigenlijk had ik voordat ik daar aan meedeed helemaal geen ervaring en zong ik alleen voor mezelf (op school musicals na). Toen ik werd benaderd om mee te doen, durfde ik dat ook totáál niet. Van nog nooit echt in mijn eentje op een podium staan naar miljoenen mensen die meekijken, dat was echt killing. Ik ben uiteindelijk wel heel blij dat ik dat heb gedaan, door die ervaring ben ik namelijk professioneel gaan zingen.

Heb jij een idool die jou inspireert?
Pfff… waar moet ik beginnen.. Ik heb sowieso een heel erg gevarieerde muziek smaak, en haal mijn inspiratie uit meerdere artiesten. Tot de grootste popsterren zoals Michael Jackson en Amy Winehouse tot Johnny Cash, Dolly Parton en Tammy Wynette. Ik zing zelf country, dus luister heel veel naar de oude legendes. Als ik kijk naar de hedendaagse artiesten, is Miley Cyrus wel een groot voorbeeld voor mij. Zij heeft zoveel swag.

Irene Hin
Aan swag geen gebrek bij Irene Hin. Foto: Annick Meijer

Wat doe je nog meer in dagelijks leven?
Naast zingen doe ik parttime modellenwerk en werk ik al bijna vijf jaar in een megaleuk restaurantje tegenover mijn huis in de negen straatjes. Het is daar zó gezellig dat ik niet weg wil. Met modellenwerk reis ik regelmatig naar het buitenland, en ook dat is heel lekker in deze koude maanden. Als ik vrij ben zit ik meestal aan mijn muziek en schrijf ik liedjes of ben ik met vriendinnetjes heel veel wijntjes aan het drinken.

Op welke plek zou je het liefst willen optreden?
Het allerliefst zou ik in Nashville willen optreden.. Dat is echt mijn grootste droom.. Op hetzelfde podium waar al mijn grote voorbeelden hebben gestaan. Ik ga eind juni dit jaar met mijn beste vriendinnetje twee maanden naar Amerika, en ga zéker ook langs Nashville. Mocht er een open mic avond zijn, grijp ik sówieso mijn kans.

Mijn doelen voor 2020? Minder alcohol, meer naaktfoto’s

Wat kunnen we binnenkort allemaal van jou verwachten?
Ik wil dit jaar mijn eerste eigen muziek uitbrengen, dus eigenlijk ben ik daar nu bijna fulltime mee bezig. Samen met mijn broer, mijn gitarist, hij produceert muziek en helpt mij in dit proces. Voor de rest waarschijnlijk wel weer een boel foto’s zonder shirt of broek, veel mensen vinden het too much, ik vind het mooi.

Wat zijn je doelen voor dit jaar?
Liever zijn voor andere mensen, minder alcohol, meer naaktfoto’s, een hit maken en meer sporten.

Irene Hin
Foto: Annick Meijer

Heb je wel eens een rare DM gehad van een fan?
Totaal niet! Ik denk dat ik daar nog niet bekend genoeg voor ben, haha. Alle berichtjes zijn bijna altijd super lief. Van meiden die styling advies nodig hebben, van boys die heel voorzichtig een move proberen te maken of haters die zeggen dat ik teveel botox gebruik. Wanneer dat laatste gebeurt, probeer ik ze altijd even uit te leggen wat het verschil tussen botox en fillers is. Wel handig om wel te weten waar je het nou eigenlijk over hebt voordat je iemand beschuldigd van iets.

Wat maak een man aantrekkelijk voor jou?
Hmm, het is denk ik best wel moeilijk om mijn hart te stelen, omdat ik altijd degene wil zijn die dat bij iemand anders doet. Ik moet tegen iemand op kijken, als in: ik vind het super aantrekkelijk als een man iets met passie doet. Is dat een sport, een baan of iets anders. En eigenlijk gewoon onbereikbaar zijn, dat is uiteindelijk altijd de key toch.

Ga je je nu ook richten op een modellencarrière?
Ik vind modellenwerk super leuk om te doen, je ontmoet interessante mensen en komt op toffe plekken. Het blijft hier in Nederland lastig als model met tattoo’s. We zijn wat dat betreft nog een redelijk conservatief en preuts land. Maar in de toekomst een tijdje in Londen zitten voor modellenwerk zie ik zeker zitten!

Meer van model Irene en fotograaf Annick Meijer zien? Volg Irene Hin & Annick Meijer op Instagram

Vluggertje met Irene Hin

Serie: Handmaid’s Tale
Film:  The Secret
Maaltijd: Sushi
Restaurant: De Japanner
Artiest:  Johnny Cash
Festival: Lowlands
Reis:  Algarve in Portugal
Stad: Amsterdam
Auto: Scooter! In het bijzonder mijn Vespa.
Mooiste vrouw ter wereld: Bella Hadid

Credits

Fotografie: Annick Meijer
Model: Irene Hin

Meer FHM Shoots

Na Irene Hin meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: Irene Hin
Sluiten