FHM Shoots: bloedmooie ex-Miss Nederland Zoey Ivory

In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Met Zoey Ivory staat er een bijzondere shoot op het programma. Miss Nederland 2016, hallooo. Een tijdje terug kon je al wat sneak peaks zien in de Instagram take-over, nu wordt het verrukkelijke hoofdmenu geserveerd door fotograaf Annick Meijer. Enjoy!

Hey Zoey! Wat is het leukste dat je onlangs hebt gedaan?
Ik denk een aantal audities die ik heb mogen doen de afgelopen tijd. Ik ben hard aan het werk om mijn eerste rol als actrice binnen te slepen in een Nederlandse serie of film en ook al ben ik altijd wel echt zenuwachtig voor een auditie, het is altijd zo leuk om te acteren!

Waar ben je allemaal mee bezig op dit moment?
Acteren dus! Maar ik ben vooral (bijna) elke dag bezig met mijn aankomende boek. Deze komt in 2020 uit. Een boek schrijven was altijd een droom en die mag ik eindelijk verwezenlijken. Het is een boek voor jonge meiden, om te leren meer van jezelf te houden en beter om te gaan met de onzekerheden van social media.

Zoey Ivory FHM
Zoey Ivory by Annick Meijer

Waar ben je eigenlijk opgegroeid?
Ik ben in Almere opgegroeid, in echt een leuke wijk met veel kinderen. Mijn basisschool was ook voor de deur en ik speelde altijd buiten. De middelbare school heb ik in Amsterdam gedaan en moest dus altijd met het openbaar vervoer heen en weer reizen.

Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Een beroemde danseres! En ik vind dat dat met mijn viral Miss Universe dansfilmpje en m’n winst van het programma Dance Dance Dance wel deels is gelukt, haha!

Wat vind je van het eindresultaat van de shoot met Annick Meijer?
Annick is zo talentvol! In het begin voelde ik me nog lichtelijk awkward omdat ik al zó lang geen shoot in lingerie had gedaan, dat deed ik echt alleen in mijn modellenperiode voordat ik Miss Nederland 2016 was geworden. Maar ik kan super erg met Annick lachen en het was al snel een gezellige sfeer. Ze heeft me echt neergezet zoals ik ben, met krullen, in mijn eigen huis. Heel tof, zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan en ben er dus heel blij mee!

Wat maakt haar zo’n goede fotograaf?
We hebben gewoon een klik, dus het is al gauw leuk met haar. We kletsen, lachen, ze stelt je op je gemak, geeft complimentjes en de juiste aanwijzingen. Ook is ze heel artistiek en heeft een goed oog voor mooi beeld.

Is het nog spannend om uit de kleren te gaan?
Ik vond het zeker spannend, vooral omdat ik zoiets al heel lang niet meer had gedaan. Ik sport eigenlijk bijna niet door tijdgebrek (en stiekem ook luiheid) en ik hou ontzettend van eten. Ik heb mazzel dat mijn lichaam over het algemeen gewoon zo blijft zoals ‘ie is. Maar na altijd zo afgetraind te zijn voor modellenwerk, was het 1 seconde wel even wennen. Maar ik sta voor echtheid, dingen zoals striae zal je ook echt niet weg gefotoshopt zien.

Zoey Ivory FHM
Zoey Ivory by Annick Meijer

Je hebt verkering met de beroemde danser Timor Steffens. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Ik praat niet echt over ons privéleven, dat is echt het enige stukje dat nog privé is. Ik deel soms wel leuke dingen op mijn YouTube kanaal over ons leven. Maar dat is het dan ook wel.

Je bent veel actief als model. Wat voor klussen heb je de afgelopen tijd zoal gedaan en waar ben je daarvoor allemaal geweest?
Eigenlijk actief gewéést. Vanaf mijn 19de heb ik gewerkt als model, maar door de strenge maten en het feit dat ik meer wilde zijn dan alleen model uiteindelijk mee gestopt en meegedaan aan de Miss Nederland verkiezing. Toen werd ik alleen nog maar als “Zoey Ivory” gevraagd voor allerlei magazines en interviews en niet meer als “onbekend” model. Zo ben ik de modellenwereld uitgerold en in de wereld van schrijven, acteren, dansen en Instagram terecht gekomen.

Wat vind jij het leukste aan modellenwerk?
Het leukste aan modellenwerk vond ik eigenlijk om altijd in een andere rol te kruipen voor de camera. Maar dat kun je met acteren natuurlijk veel beter uitbreiden. Acteren was vroeger dan ook het vak waar ik op de musicalopleiding die ik gedaan heb, de hoogste cijfers kreeg en iets waar echt mijn passie in ligt.

Je bent elk jaar te vinden in de hoogste regionen van de FHM500. Hoe vind je het om daarin te staan en wat vind je van het blad an sich?
Ik denk dat we een ranking van vrouwen op uiterlijk natuurlijk niet te serieus moeten nemen. En dat als je als vrouw op plek 500 staat je je ook niet rot moet voelen. Iedereen is zo verschillend, daar valt bijna geen vergelijking mee te maken en je hebt natuurlijk te maken met zoveel verschillende meningen. Maar een mannenblad als FHM moet er gewoon zijn en blijven bestaan. En wat FHM doet met de FHM500 is natuurlijk uniek. Ook vind ik het heel tof dat FHM mij al had opgemerkt toen ik nog gewoon model was, dus daar zal ik altijd dankbaar voor zijn. Dit jaar zou ik het wel leuk vinden als ik eindelijk eens die top 10 zou halen, haha!

Wie vind jij de mooiste vrouw van Nederland?
Katja Schuurman! Qua carrière is zij ook een voorbeeld voor mij en ik kan me qua uiterlijk ook met haar identificeren. Als ik zo ouder zou worden zoals zij, dan mag ik mijzelf gelukkig prijzen! Wat een krachtige en sexy vrouw!

Zoey Ivory FHM
Zoey Ivory by Annick Meijer

Wat zijn andere dingen waar je in het dagelijks leven graag mee bezig bent?
Ik ben dol op films en series kijken. Als ik ook echt vrij ben, dan kan ik wel een hele dag met snacks op de bank: Netflix, Videoland èn Disney + kijken. Mijn smaak loopt dan ook heel erg uit een, van echte nerd die houdt van Harry Potter en Marvel, tot zoetsappige romcoms en Disney animaties, tot actie en zware horror. Love it.

Wat is het vreemdste verzoek wat je onlangs in je Insta DM hebt gekregen?
Ik krijg altijd zoveel berichten of ik mijn kleding wil verkopen! Dan heb ik het nog gewoon aan en vragen meisjes gewoon of ik het aan ze wil verkopen omdat ze het zo leuk vinden haha! Helaas is er dan ook een andere kant, van mannen die mijn kleding willen kopen. Zo had ik laatst een of andere viezerik met een denim fetisj. Hij wilde €1500 voor mijn gedragen spijkerrok betalen. Niet gedaan natuurlijk.

Haha, wij hadden het wel geweten: op de post ermee. Wat kunnen we binnenkort allemaal nog van jou verwachten?
Mijn eerste boek dus in 2020! Daarnaast hoop ik ook mijn eerste film of serie rol binnen te slepen in 2020. Ik zou het ook wel leuk vinden om nog een extra column toe te voegen. Naast dat ik schrijf voor mijn eigen blog So Ivory, ben ik alweer anderhalf jaar vaste columist voor 100% NL Magazine, daar zou ik nog wel een leuk magazine aan toe willen voegen.

Meer van Zoey of fotograaf Annick zien? Volg Zoey Ivory en Annick Meijer op Instagram.

Vluggertje met Zoey Ivory

Serie: Dit is onmogelijk om te kiezen voor mij
Film: Alles van Marvel
Maaltijd: Frikandellen met appelmoes, remember mijn eerste interview met FHM? Als ik toch een beetje “chique” moet doen, ga ik voor pannenkoekjes met eend en hoi sin saus, lekker!
Restaurant: Op dit moment verslaafd aan de pizza van Italian District in Amsterdam West, daar ga ik dus voor! Voor lunch Gallery 3, chille vibes en lekker eten.
Artiest: Marc Anthony en Daddy Yankee, ben een echte latin gek. En naar een concert van Marc Anthony gaan, staat op #1 op mijn bucketlist
Festival: Ik ben wel van de Vunzige Deuntjes.
Reis: Wil heel graag naar de Bahama’s, Miami, Reunion Island en St. Lucia. Oja, ook nog naar Bali. Heb in ieder geval genoeg op mijn wishlist staan.
Stad: Amsterdam, in mijn nieuwe huisje voel ik me het meest thuis.
Auto: Ik zou geen nee zeggen tegen de Mercedes AMG G-klasse en ‘m dan een beetje op z’n Amerikaans zo lekker fout verhogen. Heerlijk.

Credits

Fotografie: Annick Meijer  – Volg haar hier op Instagram
Model: Zoey Ivory   – Volg haar hier op Instagram
Lingerie: Edge ‘o Beyond & Le Cocon Doux Lingerie

Meer FHM Shoots

Na Zoey Ivory nog meer fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere FHM500-beauty’s:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: bloedmooie ex-Miss Nederland Zoey Ivory
Sluiten