FHM Shoots: bikinimodel Imke van den Akker

De laatste shoot is alweer een tijdje geleden, maar we hebben natuurlijk niet stilgezeten. Onze huisfotograaf Russell Pearson had niemand minder dan Imke van den Akker voor zijn lens. Het is alweer de tweede keer dat deze spetter op ons platform staat. De beelden zijn werkelijk waar weer prachtig geworden. 

Hi Imke, wij kennen jou natuurlijk al. Kun je aan de nieuwe FHM-lezers even vertellen wie je bent?
Ik kom oorspronkelijk uit het mooie Waalwijk! Ik daar opgegroeid tussen de paarden, honden en het plattelandsleven. Toen ik vijftien jaar oud was werd ik gescout door een modellenbureau. Ik besloot toen voor een langere tijd naar het buitenland te verhuizen en deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Hierna ben ik gaan studeren in Groningen en momenteel woon ik in Amsterdam.

Wat doet Imke in het dagelijkse leven als ze niet voor de camera staat?
Momenteel ligt mijn focus op het voorbereiden van mijn volgende studie: Commerciële Economie. Daarnaast doe ik in mijn vrije tijd graag dingen met vriendinnen. Ik hou er niet van om stil te zitten, dus ben ik hard bezig om te groeien met mijn modellenwerk.

Je hebt geschoten met onze huisfotograaf Russel, hoe vond je de samenwerking?
Hij is zo ontzettend gezellig! Ik denk dat hij ook wel een van mijn favoriete fotografen is om mee te werken. Russell maakt onwijs mooie foto’s en de samenwerking is altijd fijn, bij Russel voel ik me echt op mijn gemak. Russell is ook creatief en komt altijd met vette ideeën tijdens de shoot.

Foto’s: Russell Pearson

De foto’s zien er natuurlijk weer prachtig uit, wat vind jij er zelf van?
Persoonlijk vind ik de foto’s er erg goed uitzien. Ik heb al meerdere shoots gehad met Russell en ik ben opnieuw erg blij met het resultaat.

Je vertelde aan het begin van ons gesprek dat je op je vijftiende levensjaar gescout werd, hoe ging het van daar verder?
Ja dat klopt. Ik ben op jonge leeftijd meerdere keren gescout, maar deed er eigenlijk nooit wat mee. Ik deed destijds aan paardensport op nationaal niveau, dus ik was vooral daar erg druk mee. Toen ik vijftien jaar oud was, werd ik via Instagram nogmaals gescout. Ik besloot toen om er wel wat mee te doen en vanaf dat moment ging het snel. Ik zat toen binnen twee weken in het buitenland om mijn eerste shoot te doen.

Wat is het tofste wat je tot nu hebt mogen doen in het modellenwerk?
Ik hou erg veel van reizen dus ik ben erg dankbaar voor de keren dat ik naar het buitenland ben gegaan voor mijn modellenwerk. Overigens vond ik de shoots in Ibiza toch wel het allerleukst. Ibiza heeft alles: warm weer, leuke sfeer en shooten met je beste vriendin! Wie wil dat nou niet?

Zo’n killerbody komt er natuurlijk niet zomaar, hoe vaak per week sport jij?
Ik probeer zo’n vier tot vijf keer in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast vind ik het erg leuk om te joggen. Zo nu en dan pak ik mijn oude sport ook weer eens op en ga ik paardrijden.

Imke van den Akker

Foto: Russell Pearson

Was je altijd al zo ambitieus ingesteld?
Ik heb altijd al veel willen reizen en de wereld willen verkennen. Daarnaast vind ik het super vet om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik probeer altijd doelen voor mezelf te stellen en mezelf altijd weer opnieuw uit te dagen. Daarnaast ben ik ook erg ondernemend.

Wat hoop je nog te bereiken?
Een bedrijf opbouwen waarin de wensen van een vrouw centraal staan. Ik zou het ook tof vinden om een eigen bikinilijn of cosmetisch product te introduceren. En misschien niet echt een droom, maar ik vind het erg prettig om mezelf te omgeven met vrolijke mensen. Dit geeft mij een hoop energie. Dus dat is wel iets wat ik vast wil houden.

Druk leventje als wij het zo horen, heb je nog andere hobby’s?
Ik doe het liefst leuke dingen met mensen waar ik van hou! Ik vind het leuk om samen naar het strand te gaan, te shoppen of een vorkje ergens te prikken. Je mag me trouwens ook wakker maken om te gaan snowboarden in Zwitserland.

Imke van den Akker

Foto: Russell Pearson

Heb je nog een interessant feitje over jezelf?
Jazeker, ik hou van extreme sports. Ik vind bijvoorbeeld waterskiën, snowboarden en sporten waarin een hoop snelheid zit echt super vet!

Meer zien van Imke van den Akker en Russell Pearson? Klik op de namen om ze even te volgen! 

Vluggertje met Imke van den Akker

Film – 365 Days
Song – TO THE MOON
Zangeres – Yade Lauren
Dier – Panda
Auto – Ferrari F12 Novitec Rosso
Vakantiebestemming – Bora Bora
Sport – Snowboarden

Gallery

Credits

Fotograaf: Russell Pearson
Model: Imke van den Akker
Visagie: Divine Tayrus Dalid & Brigitta Danastri
Locatie: Sir Adam Hotel Amsterdam

Meer FHM-Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze spetters, check daarom ook de shoots hieronder. 

Reageer op artikel:
FHM Shoots: bikinimodel Imke van den Akker
Sluiten