FHM Shoots: alleskunner en snupske Mayelin van der Meer

We hebben weer een topper voor jullie. Vandaag zetten we namelijk de mega knappe Mayelin van der Meer in het zonnetje. Ze droomt ervan om later carrière te maken in de advocatuur. Wij zouden meteen schuld bekennen als we haar knappe verschijning tegenkomen in de rechtbank. Ook werd ze door onze vrienden van de Zelfspodcast in het zonnetje gezet als Snoepje van de Week. Fotograaf Russell Pearson had de eer om deze slimme schoonheid vast te mogen leggen met zijn camera en het resultaat is zoals gewoonlijk voortreffelijk.  Ook is ze genomineerd voor de FHM500, en ja je kan nog op haar stemmen. Wie weet zie je haar binnenkort wel terug in het magazine. Kan haast niet missen!

Hey Mayelin! Hoe gaat het met je?
Hi! Met mij gaat het heel erg goed. Ik ben gezond, zowel mentaal als fysiek. Voel me fit, gelukkig, onafhankelijk en ben hard bezig met mezelf te ontwikkelen op werkgebied.

Fijn om te horen! Waar groeide jij op en hoe was dat voor jou?
Ik ben geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Hoofddorp en Amstelveen. In Hoofddorp woonde ik, maar heb mijn basisschool doorlopen in Amstelveen. Vanwege mijn topsport heb ik meerdere middelbare scholen door het land gehad, maar ben ik uiteindelijk geëindigd op een middelbare school in Amstelveen. Mijn jeugd heeft zich hier ook voornamelijk afgespeeld. Hoe ik ben opgegroeid en opgevoed, gun ik ieder kind. Ik kom uit een mega liefdevol gezin, met hardwerkende ouders die mij rechtvaardig hebben opgevoed. Ik kan wel zeggen dat ik een kopie van mijn ouders ben met zeker ook een sterk eigen ontwikkeld karakter. Ik ben werkelijk waar nooit iets tekortgekomen. Daarvoor ben ik hen heel erg dankbaar. Zij hebben mij zoveel wijze levenslessen bijgebracht en mij altijd in mijn waarde gelaten.

mayelin van der meer
Foto: Russell Pearson

Wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Ook werk ik naast mijn studie met plezier bij Lassus Tandartsen in Amsterdam als juridisch medewerkster en voor de rest doe ik dingen waar ik ook voldoening uit haal: sporten op de Powerplate, paardrijden, lekker huismussen en mijzelf omringen met de mensen die mij inspireren en dierbaar zijn.

Wat doe je om even lekker te ontspannen?
De ultieme ontspanning voor mij is om wekelijks naar de sauna te gaan. Ik kom hier compleet tot rust. Daarnaast vind ik het, het allerfijnste om mij te begeven in de natuur met paarden en honden. Dieren zijn zo puur en houden je altijd een soort spiegel voor. Wanneer ik gestrest of geïrriteerd ben, attenderen zij mij hierop door mijn gedrag te kopiëren. Door de puurheid van dieren kan ik in het bijzijn van hen onbezorgd zijn en leven in het moment. Als je mij vastlegt op een foto met honden of paarden, zie je de meest spontane en leukste versie van mezelf.

De foto’s zijn echt prachtig geworden. Ben je zelf ook blij met het resultaat?
Ik ben heel blij met het resultaat. In het begin was het wel even wennen om mijzelf met make-up op te zien, omdat ik dit in het dagelijks leven vrijwel nooit opheb. Maar de foto’s zelf vind ik heel gaaf geworden. Kan ook niet anders met zo’n locatie en topfotograaf. Van tevoren gaf ik aan graag een classy, maar sexy shoot te willen en volgens mij is dat aardig goed gelukt.

Hoe vond je het om zo’n sexy shoot te doen?
Vond het supergaaf om te doen. Moet eerlijk bekennen dat ik wel even twee keer heb moeten nadenken, voordat ik op dit aanbod inging. Er was sprake van een soort innerlijke conflictsituatie. Aan de ene kant mijn enthousiasme dat ik mij vereerd voel dat ik voor een shoot voor de FHM wordt gevraagd en van jongs af aan mooie foto’s laten maken leuk vindt, aan de andere kant of dit niet nadelig uitpakt voor hetgeen waar ik uiteindelijk werkzaam in wil gaan zijn: de advocatuur. Niet veel advocaten zie je namelijk in hun lingerie in een blad staan. Nu ben ik altijd al non-conformistisch, dus was de keuze dan ook snel gemaakt. We leven in 2021 en ik vind dat in lingerie poseren samen moet kunnen gaan met carrière willen maken in een andere sector dan de modellenwereld. Vrouwen die in lingerie staan, durven zichzelf bloot te geven en stralen indirect hier hun innerlijke kracht mee uit. Degene die carrière maken zijn krachtige personen met een doel voor ogen. Vandaar dat ik pleit voor het combineren ervan.

Hoe vond je de samenwerking met Russell Pearson?
De samenwerking was echt fantastisch. Russell is zo getalenteerd en heeft een hele fijne vibe. Ik heb mij geen seconde onzeker of ongemakkelijk gevoeld. Russell heeft oog voor detail en is erg kundig. Zonder zijn passie en vakmanschap waren de foto’s niet geworden zoals ze nu zijn.

mayelin van der meer
Foto: Russell Pearson

Je deed mee met de FHM Buurmeisje verkiezing dit jaar. Waarom besloot je mee te doen en hoe was dat avontuur voor jou?
Dit is eigenlijk allemaal langs elkaar heen gegaan. Ik werd benaderd voor een FHM-shoot en tegelijkertijd was ook de FHM Buurmeisje-verkiezing aan de gang. Ik heb daardoor dit avontuur ook niet echt actief meegemaakt, omdat alles langs elkaar heen liep. Ik vind het wel heel leuk dat mensen op mij gestemd hebben en dat ik in de finaleronde terecht ben gekomen.

Je bent ook eens uitgeroepen tot snoepje van de week in de Zelfspodcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck. Hun Snoepjes-rubriek veroorzaakt wel eens wat ophef. Hoe kijk jij daar tegenaan?
Eerlijk gezegd hou ik nooit van dingen negatief benaderen. Ik hou altijd van mensen die anders zijn dan de rest en die zeggen wat ze vinden. Er zijn genoeg mannen en vrouwen die op Instagram zitten te scrollen kijkend naar knappe mensen. Menig mens denkt het en zij zeggen het. Daarnaast vind ik het een mega mooi compliment dat zij blijkbaar op basis van mijn foto’s de associatie bij mij maken met hetgeen waar ik gelukkig van word -mezelf begeven in de natuur, strandritten maken met paarden en honden, hard werken en je hart op de tong hebben- zonder dat ze mij persoonlijk kennen. Hetgeen waar ik voldoening uit haal, straal ik dus uit. En laten we eerlijk zijn, wat voor negatiefs kan men halen uit minutenlang complimenten over je uiterlijk? Dus nee, ik vind het niet seksistisch of denigrerend, het is maar hoe je het bekijkt. Het heeft me 200% meer volgers op Instagram gebracht en de benadering vanuit FHM leverde me deze prachtige shoot  in het mooiste hotel van Amsterdam inclusief interview op. Een digitaal dagboek eigenlijk.

Je bent daarnaast ook nog genomineerd voor de FHM500. Wat vind je van die verkiezing?
Wat een eer. Ik vind het een hele leuke verkiezing. Er zijn zoveel knappe vrouwen in Nederland dat ik mij vereerd voel dat ik genomineerd ben voor de FHM500. Wel vind ik dat niet alleen het uiterlijk ertoe doet. Uiteindelijk gaat het om de uitstraling van het innerlijk.

Wie vind jij de mooiste vrouw van Nederland?
Ik vind het leuk om te kijken naar mijn eigen leeftijdscategorie. Voor mij zijn dat Frederique Brons en Talissa Benamou. De vrouwen die mij het meeste intrigeren qua uiterlijk gecombineerd met carrière maken zijn Kelly Weekers en Nathalie Den Dekker. Beide vrouwen stralen een bepaalde onafhankelijkheid en zelfverzekerdheid uit. Die combinatie van beauty and the brains intrigeert mij.

Die combinatie bezit je zelf ook, want momenteel zit je nog in de studiebanken voor je studie rechten. Hoe bevalt dat?
Dat klopt inderdaad. De studie rechten komt mij niet vanzelf aanwaaien. Ik moet er keihard voor werken, maar het bevalt me zeker. Wanneer je ergens keihard voor werkt en je dan een goed resultaat behaald, daar haal ik zoveel voldoening uit. Wanneer ik dan een slecht resultaat behaal, kan ik mezelf in de spiegel aankijken en zeggen: ‘je hebt er alles aan gedaan, reflecteer wat beter kan en op naar een goed resultaat.’ Ik wil uiteindelijk werkzaam gaan zijn als advocaat in het ondernemingsrecht.

mayelin van der meer
Foto: Russell Pearson

Wat is een prestatie waar je erg trots op bent?
Meerdere prestaties eigenlijk. Ik heb in het verleden 9 jaar lang topsport beoefend in turnen. De prestaties die ik daar heb behaald, ben ik mega trots op. Daarnaast het behalen van mijn vwo-diploma en het studeren aan de universiteit is iets waar ik ook heel blij mee ben. Ook ben ik trots op mezelf dat ik 365 dagen per jaar in shape ben en trots op de weg die ik nu op zowel privé als zakelijk gebied aan het bewandelen ben.

Wat is jouw guilty pleasure?
Mijn guilty pleasure is toch echt Pepsi Max. Ik vind dat zo lekker. Ik drink niet, dus de keren dat je mij tegenkomt in het uitgaan zal je me zien met een glas Pepsi Max met ijsblokjes.

Hoe ziet jouw droomman eruit?
Voor mij is het belangrijkste in een relatie dat je elkaar aanvult. Dat wij beiden een betere versie van onszelf worden en je jezelf kan zijn. Ik ben ambitieus en zie dit ook graag terug in een man. Daarnaast hou ik van mannen die selfmade zijn, intelligent, fit, zelfverzekerd, lief en een dierenliefhebber zijn.

Wat staat er nog op jouw bucketlist dit jaar?
Mijn bachelor dit jaar behalen, een studentenstage bij een advocatenkantoor regelen en een welverdiende vakantie.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?
Allereerst gezond oud te worden. Voor de rest wil ik in de toekomst mijn universitaire studie succesvol afronden. Binnen Lassus Tandartsen doorgroeien en mezelf blijven ontwikkelen. Daarnaast is op werkgebied mijn grootste droom dat ik ooit een eigen advocatenkantoor ga beginnen. Tot slot een huis in de natuur met mijn droomman, grote Zwitserse Sennenhonden, paarden, een kindje en een eigen gemaakte houten sauna.

Meer van Mayelin? Volg haar op Instagram. Als je er dan toch zo lekker in zit, pak fotograaf Russell Pearson dan ook gelijk mee.

Behind the scenes

Vluggertje met Mayelin van der Meer

Maaltijd: Pokébowl,
Film: Schindler’s List & The Shawshank Redemption
Serie: Suits, The Good Wife & House of Cards
TV-Programma: Dragons’ Den
Reis: Kaapstad
Stad: Barcelona & Sydney
Land: Australië
Dier: Hond & paard
Sport: Turnen, paardrijden & dansen
Artiest: Hans Zimmer, Marco Borsato, Burna Boy & The Weeknd
Auto: ABT Audi SQ8
Wetboek: Burgerlijk Wetboek 3, 6 & 7 😉

Gallery

Credits

Fotograaf: Russell Pearson
Model: Mayelin van der Meer
Visagie: Fréderique Goud
Locatie: TwentySeven Hotel

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:

Reageer op artikel:
FHM Shoots: alleskunner en snupske Mayelin van der Meer
Sluiten