FHM Shoots: fitnessmodel Sharon Wacanno

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe episode in FHM Shoots. Na Victoria Vermeer, gaan we deze week verder Sharon Wacanno. Een vrouw met passie voor fitness, en dat is ook wel te zien. Fotograaf Russell Pearson ging met haar op pad. “Met je bikini en je hakken aan  op het podium voel ik me zo vrouwelijk en geweldig!”

Hey Sharon! Waar ben je opgegroeid en waar woon je nu?
Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en daar woon ik nog steeds. Ik zou ook echt niet weten waar ik anders zou willen wonen. Ik ben best gehecht aan de stad, het is hier gezellig en hier wonen al mijn vrienden en familie.

Je bent fitnessmodel. Wanneer dacht je: dát wil ik worden!
Het is niet zo dat ik vroeger dacht: ik wil fitnessmodel worden. Ik wilde wel heel graag gewoon model worden. Victoria’s Secret was echt mijn droom. Maar kwam er al snel achter dat ik niet lang genoeg was om model te zijn. Wel was ik veel bezig met sporten en ik wilde ooit één keer in mijn leven een sixpack hebben. Zo ben ik bij een coach terecht gekomen en zijn we een wedstrijdtraject gestart. Vandaag zijn we drie jaar en vier wedstrijden verder, haha. Door de wedstrijden krijg je wat meer naamsbekendheid en wordt je benaderd door sportmerken, zo ben ik er eigenlijk ingerold.

Sharon Wacanno
Foto: Russell Pearson

Wat houdt fitnessmodel in?
Onder de term “IFBB Fitmodel” kan ik het het beste uitleggen als de meest vrouwelijke vorm in het bodybuilden. De dames in de Fitmodel klasse zijn gevormd en mooi droog, niet extreem gespierd en de spieren ogen, zoals wij het noemen “soft”. Dit jaar ga ik terug naar de bikini klasse, deze klasse is iets gespierder dan de Fitmodel klasse. Aan de andere kant houdt het fitnessmodel in, dat je model staat voor merken die fitness kleding verkopen.

Hoe vaak train je?
Op het moment ben ik Off-season en train ik 5 keer in de week. Off-season houdt in dat je veel eet en heel zwaar traint voor het opbouwen van spiermassa. Op het moment werk ik aan meer massa op mijn benen/billen en schouders. Als ik in prep ben doe ik iedere dag nog 45 minuten Fasted cardio. Dit houdt in dat je 45 minuten cardio doet voor het eten van je eerste In prep, dus 2 keer per dagen sporten. Eind mei start mijn prep voor de Arnold Classic en de World Championships in de bikini klasse.

Wie is een voorbeeld voor je?
Ik kijk enorm op naar meerdere atleten. Onder andere een aantal Russische dames zoals Yana Kuznetsova en Galia Maslovskaya. Beide zijn wereldkampioenen en staan heel hoog aangeschreven in het bikini fitness. Qua fysiek bewonder ik hen wel. Qua mentaliteit heb ik meerdere voorbeelden zoals  Arnold Schwarzenegger. Een legend als het aankomt op het bodybuilden. Maar ook andere atleten zoals Kai Greene en Ronnie Coleman vind ik ontzettend inspirerend. Een mooie quote van Kai Greene vind ik bijvoorbeeld: “I believe that we shape and create the life that we choose, and I believe the tool we have to do that, is our mind.” Als je echt iets wilt, en je zet je gedachten er toe, dan volgt ons lichaam vanzelf.

Kun je nog wel gewoon nog friet en een kroket eten of leef je in een soort monnikenregime?
Dat kan ik zeker, haha! Ik “dieet” volgens een manier die ze IIFYM noemen. If It Fits Your Macro’s. Dit houdt in dat ik van mijn coach een bepaalde verdeling aan Eiwitten, vetten en koolhydraten krijg verdeeld over een bepaalde hoeveelheid calorieën. Het is iedere dag als het ware een soort puzzel. Ik kijk per dag waar ik zin in heb, ik vul het in, in een app en zolang het binnen de macro’s en calorieën past kan ik het eten, dus ook friet en een kroket. Of ik dat ook wil is een ander verhaal. Nu ik off-season ben kan ik best veel eten, dus zal ik zo af en toe wel iets lekkers pakken, maar in prep gaan je calorieën omlaag en dan ga je iets verstandiger om met de calorieën die je op een dag mag eten.

Sharon Wacanno
Foto: Russell Pearson

Wat zijn verder je passies en hobby’s?
Buiten mijn werk als tandartsassistente en het trainen blijft er weinig vrije tijd over. Wat ik ook prima vind hoor. In die tijd geef ik poseerlessen aan dames die het podium op gaan. Je moet jezelf kunnen presenteren op het podium en de juiste poses aannemen en hier zit aardig wat werk in, in het weekend geef ik hier les in. Het poseren vind ik geweldig en is zeker een passie. Met je bikini en je hakken aan voel je je zo vrouwelijk en geweldig! Buiten dat om vind ik het heel erg fijn om tijd met mijn familie en vrienden door te brengen. En als de stad nu ook nog open was, was ik daar ook vaak te vinden. Lekker shoppen en lunchen, haha!

Ben je nog vrijgezel?
Ja, ik ben vrijgezel.

Moet jouw ideale man er dan ook uitzien als Dwayne The Rock Johson of hoeft hij helemaal niet gespierd te zijn?
Dwayne Johnson vind ik helemaal niet verkeerd, maar mijn ideale man hoeft er niet zo uit te zien. Ik val wel op getrainde mannen, maar het extreme hoeft niet. Wel vind ik het belangrijk dat mijn man mijn sport respecteert en enige interesse heeft in sport.

Op wat voor type mannen val je?
Een lange man met een spontane en verzorgde uitstraling, een mooie lach, en natuurlijk wel een beetje sportief.

Hoe ziet je ideale date eruit?
Mij maakt het niet heel erg uit waar we heen zouden gaat op een date, als ik me maar op mijn gemak voel en kan lachen. Maar oké, een lange wandeling aan het strand met zonsondergang zie ik wel zitten, haha.

Wat zijn je plannen en dromen voor 2021?
Mijn plan is om deel te nemen aan de Arnold Classic en het Wereld kampioenschap bikini fitness. En mijn droom is dan toch wel om daar ook een top 3 plek te behalen. Daar ga ik ook echt alles aan doen.

Meer van Sharon Wacanno? Volg haar gerust op Instagram. Zelfde geldt natuurlijk voor fotograaf Russell Pearson.

Behind the scenes video

Vluggertje met Sharon Wacanno

Serie: Absolute Fangirl van Friends
Film:  Love Disney!
Maaltijd: Indische rijsttafel
Auto: Audi RS6
Sport: Bodybuilding
Festival: 90’s Party!!
Reis: Naar de Molukken, mijn afkomst
Stad: Venetië

Gallery

Credits

Model: Sharon Wacanno
Fotografie: 
Russell Pearson

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Reageer op artikel:
FHM Shoots: fitnessmodel Sharon Wacanno
Sluiten