FHM Shoots: model en sportschooleigenaar Doete de Vries

Een nieuwe week is aangebroken, dus dan kun je weer een nieuwe FHM Shoots verwachten. We hebben een debutant in deze rubriek, want de shoot is afkomstig van de getalenteerde fotograaf Jelle Stokhof. Hij produceerde deze verleidelijke shoot met fulltime model Doete de Vries, die je kan kennen uit de FHM500. Een vrouw die nu eindelijk te zien is met een eigen feature in FHM. Tijd om nader kennis te maken!

Hey Doete! Wij kennen jou al heel lang via de FHM500, maar toch weten we nog niet zo heel over je. Waar ben je opgegroeid?
Ik ben opgegroeid in Arnhem in het bos. Ik heb echt een super jeugd gehad. Ik ben onderdeel van een drieling, waarvan twee meiden en een jongen. Verder heb ik nog een een jaar oudere broer. We deden alles samen en je was nooit alleen. Wij waren altijd buiten aan het spelen en 4 a 5 keer in de week sporten.

Welke sporten deed je?
Wij deden allemaal aan wedstrijdzwemmen. Mijn ouders vonden het beoefenen van een teamsport erg belangrijk, dus we deden ook aan korfbal. Een geweldige, gemengde sport waarbij je naar mijn mening goed leert samenwerken en hoe mannen als vrouwen denken. Ik heb mijn beste vrienden nog steeds te danken aan korfbal.

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?
Ik wilde graag presentatrice en actrice worden. Ik zal eerlijk zijn: dat kriebelt nog steeds wel een beetje hoor. Ik vond Koffietijd zo geweldig, ik zag mezelf al helemaal zitten. Helaas bestaat dat programma nu niet meer. Maar presenteren lijkt me nog steeds erg leuk. Ik heb ook een opleiding en cursus hiervoor gedaan om te weten hoe dat in zijn werk gaat.

Doete de Vries
Foto: Jelle Stokhof

Wat voor meisje was je op de middelbare school?
Ik was een heel onzeker en verlegen meisje. Ik wilde alles goed doen en had het geluk dat ik mijn tweelingzus altijd aan mijn zijde had. Met zijn tweeën voel je je altijd sterker dan alleen. Ik denk dat nu veel mensen zouden zeggen ‘huh, jij verlegen?’, maar dat is echt waar. In de loop der jaren is dat echt veranderd, modellenwerk heeft daar ook zeker bij geholpen. Ik vergeet nooit meer dat een jongen die vier klassen hoger zat mij aansprak en zei dat ik niet naar beneden, maar omhoog moest kijken. Je mag er zijn.  Toen werd ik nog roder, maar het was wel een eyeopener voor mij.

Wat voor studie heb je gedaan? 
Ik heb de hotelschool afgerond. Mijn ouders hebben een eigen horeca zaak en ik twijfelde heel erg tussen CIOS of de hotelschool. Het is een brede studie waarbij je leert omgaan met management en je kan eigenlijk nog alle kanten op. In de horeca leer je pas echt weten wat hard werken is. Tegenwoordig wil iedereen veel betaald krijgen, de weekenden en avonden vrij zijn en dan ook nog zes weken op vakantie. Op social media wordt alles zo veel mooier gemaakt. Van hard werken gaat niemand dood. Een gezegde van mijn vader en daar sluit ik me volledig bij aan. Als je iets wil bereiken dan moet je er hard voor werken.

Waar woon je tegenwoordig?
Ik woon in Velp, een superleuk dorp dicht bij Arnhem. Ik vind het fijn dat ik dicht bij mijn familie en vrienden woon. Steden als Amsterdam en Rotterdam zijn op een uurtje rijden en je bent met tien minuten bij de Duitse grens, dus ook voor mijn werk is het ideaal.

Doete de Vries FHM
Foto: Jelle Stokhof

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben alweer bijna 8 jaar fulltime model. Ik vind mijn werk echt nog steeds zo leuk, elke dag werk ik met super leuke teams, doe ik toffe nieuwe projecten heb gezellige modellencollega’s. Daarnaast heb ik nu sinds één maand samen met mijn vriend een eigen sportschool: Ludo’s Gym, dus daar ben ik ook veel te vinden.

Hoe vaak sta je per week in de sportschool?
Sinds we de sportschool hebben geopend heb ik nog niet helemaal de balans gevonden tussen lesgeven en mijn eigen work-outs, want ik moet natuurlijk wel goed in shape bijven voor mijn werk. Ik probeer in elk geval vier keer per week een goede workout te doen.

Wat een prachtige shoot met Jelle Stokhof! Hoe was het om met hem te werken?
Het was superleuk! We kenden elkaar alleen via Instagram, maar het leek alsof Jelle en ik elkaar al jaren kenden. Ik vind een klik met het team altijd heel belangrijk, dan zet je vaak nog iets toffers neer. Hij is lekker enthousiast, grappig en hadden echt een geweldige dag.

Wat zijn je hoogtepunten van deze zomer?
Sowieso het openen van onze eigen sportschool. Verder met vrienden leuke festivals afgaan. Ook de shoots die ik heb mogen doen vind ik geweldig. Ik wilde al heel lang de campagne voor OMODA shooten en die heb ik twee weken geleden in Parijs mogen doen. De shoot voor Colgate was ook echt een hoogtepunt. Zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan, want ik heb zo veel mooie en leuke klanten.

Je staat al vier jaar op in de FHM500. Wat vind je van onze jaarlijkse verkiezing?
Ik vind het echt speciaal dat ik tussen al deze mooie vrouwen mag staan en dat al vier jaar op rij. Er zijn zo veel mooie vrouwen in Nederland. Ik vind het mooi dat jullie zo veel verschillende vrouwen selecteren, iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Ik worden veel meningen gevormd over sexy foto’s, maar als ik voor mezelf spreek dan werk ik daar ook superhard voor. Je maakt kunst met een fotograaf en team. Met Jelle was Fatima bijvoorbeeld verantwoordelijk voor visagie. Dit keer heeft ze me minimaal opgemaakt, want we wilden puurheid uitstralen met deze shoot. Je laat jezelf wel helemaal zien.

Je bent al vier jaar gelukkig in de liefde. Wat is het geheim van een goede, lange relatie?
In je relatie blijven investeren, leuke dingen doen en vooral goed met elkaar blijven praten. Een eigen leven hebben is ook belangrijk. Verder denk ik dat vertrouwen ontzettend belangrijk is. Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Hopelijk mag ik nog heel veel mooie campagnes binnenhalen. Verder wil ik onze sportschool tot een groot succes maken en nog heel veel van de wereld zien.

Meer van Doete de Vries? Volg haar ook op Instagram! Pak je fotograaf Jelle Stokhof ook gelijk mee.

Favorieten van Doete de Vries

Stad: Kaapstad
Land: Zuid-Afrika
Restaurant: Hotel Grootwarnsborn
Maaltijd: Saoto soep
Model: Doutzen kroes
Film: Mulan
Serie: Shooters
Dier: Hond
Auto: Mercedes G-klasse
Artiest: Beyoncé
Festival: Dreamfields
Mooiste Vrouw van Nederland: Mijn moeder 

Gallery

Credits

Fotografie: Jelle Stokhof
Model: Doete de Vries
HMU: Fatima Ribeiro
Styling: Roosmarijn Schenkel
Locatie: Landgoed Groot Warnsborn

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van de shoots, check daarom vooral onze eerdere afleveringen: 

Reageer op artikel:
FHM Shoots: model en sportschooleigenaar Doete de Vries
Sluiten