FHM500 Shoots: Mooiste Vrouw van Nederland 2023 Romy Monteiro

dec 25 2023, 12:00 Girls
romy monteiro fhm13066 copy 2 kopie
Zoals elk jaar delen wij met kerst digitale cadeautjes uit in de vorm van onze FHM500 shoots van dit jaar. In de afgelopen vier jaar stond ze al drie keer in de Top-5 van de FHM500. Het was niet zozeer de vraag of, maar wanneer ze gekroond zou worden als nummer 1 van de lijst der lijsten. In deze waanzinnige fotoshoot bewijst ze waarom. Romy Monteiro is de Mooiste Vrouw van Nederland 2023! “Ik heb me nog nooit zo blootgegeven voor de camera als in deze shoot.”
Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2023, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2023.
Mooiste Vrouw van Nederland
Ik vind het hartstikke leuk en een ontzettende eer dat ik ben verkozen als Mooiste Vrouw van Nederland. Nou, dat had de 17-jarige Romy nooit gedacht, haha. Ik vind het ook extra waardevol dat dit niet alleen door lezers, maar ook door een vrouwelijke jury is gekozen. Dat zijn niet de minste vrouwen. Ik vind het heel goed dat jullie een vakjury hebben geïntroduceerd.
romy monteiro jasper suyk fhm 15
Foto: Jasper Suyk
Fotoshoot
Ik vind het tof dat jullie enkel met vrouwelijke teams werken, maar ik voel me bij niemand zo op m’n gemak als bij mijn eigen vriend (fotograaf Jasper Suyk, red.). Het was heel bijzonder om deze shoot samen met hem te doen. Vooraf was ik wel een beetje zenuwachtig: wat als je je tijdens de shoot gaat irriteren aan elkaar? Maar het werkte super goed. Het helpt natuurlijk ook wel dat het fotograferen van vrouwelijk schoon zijn expertise is. Ik ga al ruim vijf jaar met Jasper, maar ik heb me nog nooit zo blootgegeven voor de lens als in deze shoot.
Vrouwelijk schoon
Of vrouwelijk schoon nog gevierd mag worden? Ik mag toch hopen van wel. Ik ben trots en blij op het feit dat ik een vrouw ben, dus ik vind ook dat ik dit mag uitdragen. Ik vind het alleen maar mooi dat dit gevierd wordt.
Schoonheid
De mooiste vrouwen zijn zelfverzekerde vrouwen. Je hoeft niet de knapste, de slankste of de slimste te zijn, als je uitstraalt dat je blij bent met jezelf dan vind ik dat heel aantrekkelijk. Het straalt er echt vanaf als je een leuke, vlotte en gezellige meid bent. Uitstraling is alles.
Sport
In mijn tienerjaren ben ik verliefd geworden op thaiboksen. Dat doe ik al sinds ik 14 ben. Ik heb het vorig jaar ook in Thailand gedaan. De historie, het respect en de bewegingen maken het tot zo’n mooie vechtsport. Het is een soort dansen, heel sierlijk. Ik moet wel bekennen dat ik voor de rest sport in het algemeen niet zo leuk vind. Ik moet gedwongen worden om te bewegen.
romy monteiro jasper suyk fhm 09
Foto: Jasper Suyk
Sportschool
Als ik een doel heb waar ik naar toe werk vind ik het echt minder erg om te sporten. Ik vind het heerlijk om me in een project vast te bijten en daar vol voor te gaan. ‘Bodies are made in the kitchen’, zei mijn personal trainer. Ik ben het wel gewend vanuit mijn vak dat je goed moet nadenken over wat je eet. Ik vind het makkelijker om dat te laten dan 15 push-ups te doen.
Eten
Tegelijkertijd is eten voor mij het allerbelangrijkste wat er is. Ik heb een enorme passie voor eten en koken. Daarom heb ik er een kookboek over gemaakt: Romy’s Food For Every Mood . Het is goed dat we in de maatschappij bezig zijn met een healthy lifestyle, maar je moet ook genieten van het leven. Ik wil wel altijd lekker eten. Ik ga elke avond slapen met het idee wat ik de volgende dag zal gaan eten.
Kookboek
De balans tussen gezond en soms ongezond eten vind ik heel belangrijk. Die balans moet iedereen voor zichzelf uitvogelen, dat is voor elk mens anders. Het is ook oké als die balans soms verandert, als je maar tracht om die balans te vinden. Mijn karakter heeft twee uitersten: of ik ben ontzettend bezig met een gezonde lifestyle, of ik laat het helemaal los en ga voor comfort soulfood. Beide kanten komen terug in mijn boek in de vorm van verschillende recepten.
romy monteiro jasper suyk fhm 16
Foto: Jasper Suyk
Entertainment
Ik ben dol op films en series. Ik heb alle apps en streamingsdiensten. Ik heb een soort tik dat ik films & series heel vaak opnieuw kan kijken. Ik heb Game of Thrones bijvoorbeeld al vijf keer in z’n volledigheid gezien. Pearl Harbor heb ik denk ik wel 40 keer gezien. Ik heb marketing & communicatie gestudeerd en heb ooit stagegelopen bij een pr-bureau voor de entertainmentbranche. Het leek me heel leuk filmrecensies te schrijven. Het werd toch iets anders.
Acteren
Acteren vind ik heel leuk. Maar het is ook wel echt een vak! Ik heb zelf in de musical The Bodyguard
gespeeld, maar acteren in een musical is heel anders dan voor tv, dat is heel groots. In de corona periode heb ik een tijdje in GTST
gespeeld, een droom die uitkwam! Voor acteren in een film zou ik wel weer een opfriscursusje moeten doen. Maar zingen is echt mijn vak. Dat zit in mijn DNA
Power ballads
Vroeger liet ik liedjes voor me schrijven, nu ben ik dat zelf gaan oppakken. Dat is weer een heel interessant proces an sich. Het schrijven van liedjes is een heel waardevolle en voor mij nieuwe manier om dingen te verwerken. Er ligt nu een liedje op de plank om te releasen, maar dat is zo’n persoonlijk liedje, dat ik eerst wat andere singles wil uitbrengen. Ik schrijf nu in het Nederlands. In de toekomst wil ik ook grote, Engelstalige power ballads uitbrengen. Dat soort nummers zijn mijn grote liefde.
Muziek
Muziek is mijn alles. Ik denk dat voor iedereen muziek zoveel meer is dan ze denken. Ga maar eens een enge film kijken en zet het geluid uit. Dan is er geen bal meer aan. Geluid doet zoveel. Ik ben heel blij dat ik met mijn vak mensen mag proberen te raken.
romy monteiro jasper suyk fhm 04
Foto: Jasper Suyk
Snoop Dogg
Er valt niet echt een touw aan vast te knopen wie mijn favoriete artiesten zijn. Ik ben dol op Whitney Houston, Elvis vind ik fantastisch, maar je mag me ook wakker maken voor Aerosmith of AC/DC. Ik ben een paar maanden geleden naar het concert van Snoop Dogg geweest, dat was helemaal fantastisch. Een artiest in Nederland? Zoë Tauran is iemand om in de gaten te houden.
Samenwerken
Het lijkt me te gek om met Trijtje Oosterhuis, mijn coach in The Voice of Holland,
een ballad te maken. Iemand anders met wie ik direct de studio in zou willen duiken is Marcel Veenendaal, de zanger van Di-Rect. Ik vind hem zo’n fantastisch mens en artiest. Muzikaal is hij geniaal. Iedereen heeft natuurlijk een drukke agenda, dus het moet maar net uitkomen, maar ik zou dat ontzettend leuk vinden.
Festivalmaagd
Ik ben nog nooit naar een festival geweest. Vroeger was ik nooit zo’n stapper, dus dat heb ik toen een beetje geskipt. Vanaf m’n 22eging ik in de musical The Bodyguard spelen. Op dagen van festivals moest ik zelf werken en anders de volgende dag wel. Ik kan niet mijn stem kwijtraken, dus ik ga eigenlijk nauwelijks uit. Ook op verjaardagen zie je mij niet vaak. Dat is soms de minder leuke kant van mijn werk. Dit jaar wil ik wel echt een keer naar een festival. Weet jij nog wat leuks?
TV
Ik vind tv-programma’s hartstikke leuk, maar iets als Expeditie Robinson is niets voor mij. Ik ben te eerlijk voor dat programma. Twee maanden op een eiland zonder eten waarbij er allerlei complotten gesmeed worden, dat doe ik mezelf niet aan. Dat wordt een grote ruzie en jankpartij, dus daar ga ik never nooit aan meedoen. Het zal wel goede televisie opleveren, maar voor mijn mentale gesteldheid is het beter van niet, haha. Doe mij maar een gezellig spelletjesprogramma als Ik Hou van Holland , dat vind ik veel leuker.
romy monteiro jasper suyk fhm 03
Foto: Jasper Suyk
Social media
Social media is tegenwoordig zo belangrijk, dat het je carrière als artiest kan maken of kraken. Gekke gewaarwording eigenlijk. Toen mijn moeder (Antje Monteiro, red) in musicals speelde, werden er nog fandagen georganiseerd. De stap van artiest naar fan was destijds heel groot. Nu is die kloof enorm verkleind. Door social media sta je in direct contact met je fans. Dat maakt het heel leuk, echt en dichtbij. De keerzijde van social media is weer het verslavende aspect, dat je maar wil blijven scrollen. Om nog maar te zwijgen over de spionnenlegers en de juice channels.
Hits
Ik wil hits. Nummer 1 hits. Het lijkt me fantastisch om in een zaal te staan dat mensen meezingen met jouw muziek. Dat mag ook een kleine zaal zijn hoor. Het lijkt me een heel bijzonder gevoel dat ik nog niet heb meegemaakt. Hoe meer muziek je uitbrengt, hoe groter de kans dat er iets valt. Ik geloof heel erg in heel hard blijven werken en dat je daar later vanzelf de vruchten van kan plukken.
Carrière
Ik ben best wel blij en trots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Ik was nooit zo van het terugkijken, maar de coronatijd heeft bij mij wel voor meer bezinning en rust gezorgd. Ik heb al veel mooie dingen mogen doen, maar ik ben nog steeds hongerig en een enorme perfectionist. Als je goed bent en hard werkt, dan komt het vanzelf op je pad.
Meer van Romy Monteiro? Volg haar op Instagram . Pak fotograaf Jasper Suyk dan ook gelijk even mee.

Behind the scenes video Romy Monteiro

Gallery

Credits

Fotografie: Jasper Suyk Styling: Danielle Dinkgreve
Visagie
: Nick Stijlaart
Concept:
Floor Bunge
Productie:Rosa Bosch, Lisanne Bakker & Benthe Stam Locatie: Mango’s Beachbar, Zandvoort
Tekst:
Chris Riemens

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van de shoots, check daarom vooral onze eerdere afleveringen:
Delen met
Ook interessant