FHM Shoots: ex-topsporter en model Evy Markovits

Na de dubbele shoot van vorige week, is het tijd voor een alweer een nieuw hoogtepunt. Deze dame wilden wij al zo lang voor onze lens en die wens is eindelijk in vervulling gegaan. Tijd om jou even voor te stellen aan iets dat we kunnen bestempelen als vrouwelijk schoon met een gouden randje! Maak je klaar voor Evy Markovits.

We kennen je al jaren, maar nog nooit deed je een shoot voor ons. Wat vind je ervan om eindelijk in FHM te staan?
Poeh, inderdaad zeg, jullie hebben wel je tijd genomen… Al die jaren in paniek schieten als ik minder dan 30% batterij op mijn telefoon had, altijd het geluid aanlaten wat elke shoot verstoorde, mijn telefoon aan mijn lichaam getaped; het heeft zich uitbetaald, want Jelle belde eindelijk voor een shoot voor jullie. Whooo!

Evy Markovits
Foto: Jelle Stokhof

Het resultaat is prachtig geworden. Hoe was de shoot met Jelle?
Dankjewel! Ik stond ‘s ochtends op met het gevoel alsof ik door een bulldozer was overreden. Echt waar, blaasontsteking van de bovenste plank en al een week lang zo ziek als een hond. Ik dacht bij mezelf: ‘Hoe ga ik in hemelsnaam deze shoot rocken?’ Maar hé, de show moet doorgaan, toch? En Jelle had zo’n waanzinnige locatie geregeld, dat kon ik gewoon niet aan me voorbij laten gaan. Dus daar ging ik, met meer enthousiasme dan energie, maar het werd uiteindelijk een topdag. We hebben gelachen, geschoten, en ondanks mijn survivalmodus werd het resultaat top.

“Ik heb altijd bij de top-5 van Nederland getennist”

Om je wat beter te leren kennen: waar ben je opgegroeid en hoe is dat bevallen?
Ik ben opgegroeid in Bodegraven samen met mijn ouders, mijn oudere broer en kleine broertje, mijn tienerjaren heb ik in Woerden gewoond. Ik heb in Alphen aan den Rijn op het Scala gezeten wat een speciale school is voor sporters samen met mijn broer Mats. Vanaf mijn 6de jaar heb ik getennist in de top van Nederland, dus mijn hele jeugd was ik na school op de tennisbaan te vinden voor trainingen, wedstrijden en competities.In het buitenland heb ik ook veel tenniseurope-toernooien gespeeld, maar helaas moest ik rond mijn 17de stoppen door een schouderblessure. Mijn wereld stortte even in… Veel tijd om te treuren over mijn tenniscarrière was er niet, want ik opeens werd ik gescout als model.

Hoe goed was je in tennis?
Het voelt echt als een heel leven geleden. Maar ik heb altijd bij de top 5 van Nederland gespeeld en veel toernooien in het buitenland gespeeld. Mijn sterkste kracht was echt mijn doorzettingsvermogen en ik kon keihard slaan. Helaas speel ik bijna nooit meer tennis. Maar af en toe wel een potje padel. Dat vind ik echt te leuk en dan kan ik lekker de schuld geven aan mijn dubbelpartner (mijn vriend, haha).

Evy Markovits
Foto: Jelle Stokhof

Waar woon je tegenwoordig en wat vind je leuk aan die plek?
Momenteel zijn mijn vriend Maki en ik heel druk bezig met de verbouwing van ons nieuwe huis in het centrum van Amsterdam. Het is een oud appartement waar al jaren niks aan gedaan is, dus het moet volledig gerenoveerd worden. Daar zijn we nog wel even zoet mee. We kunnen niet wachten tot het eindelijk af is en we het helemaal onze stijl kunnen maken. Ik vind Amsterdam vooral zo leuk omdat het lekker bruist en er altijd wat te doen is. Veel van mijn vriendinnen wonen hier en in de zomer zitten we lekker veel op de boot, en de winter komen we door in de gezellige lunchtentjes en koffie- en wijnbarretjes. Er is altijd wel wat te doen hier.

Je bent fulltime model. Hoe ben je daarin ingerold?
Ik werd toen ik nog tenniste al een paar keer gescout op straat door agencies, alleen was ik daar nog nooit op ingegaan omdat ik maar één doel voor ogen had, en dat was de beste van de wereld worden met tennis. Alleen kreeg ik helaas die blessure. Kort daarna kreeg ik toevallig een berichtje via mijn Instagram van een agency en ben ik daarop ingegaan. Ik werd uitgenodigd om langs te komen en ineens zat ik 3 maanden lang in Kaapstad! Als 17-jarige! Ik zat daar in een modellen appartement samen met een andere FHM babe Lisa Groothuizen. Dat was echt de leukste ervaring ooit! Daarna liep alles heel snel en ben ik on stay gegaan naar Londen, Parijs, Milaan, Barcelona en Miami totdat de coronacrisis kwam en ik niet meer on stay kon. Vanaf toen ben ik eigenlijk nooit meer echt voor een lange periode in het buitenland on stay gegaan en nu ben ik gewoon in Amsterdam gevestigd, waar ik alleen direct bookings doe.

Kun je ons eens meenemen naar wat mooie klussen die je in je carrière hebt gedaan?
Mijn favoriete klus was toch echt mijn Coca-Cola-commercial in Kaapstad. Ik was de beach girl die Coca-Cola moest drinken op het strand. En geloof me, ik was echt de grootste Coca-Cola-fan ooit, ik dronk zoveel cola, Haha! Verder, pfff, waar moet ik beginnen? Ik heb echt zulke toffe shoots mogen doen de laatste jaren. Een shoot in Noorwegen was echt geweldig, we waren ook nog eens met een supergezellig team. Ook al was het weer vreselijk, de locatie was zo fantastisch. Oh, en ik heb vorig jaar een hele toffe bikinishoot mogen doen in Ibiza op een fantastisch zeilschip, en een geweldige ski-shoot in de Alpen die ik ook nooit zal vergeten. Mijn campagne voor zonnebrillen.com was ook heel tof omdat ze overal in Nederland borden hadden geplaatst. Binnenkort heb ik daar weer een toffe campagne voor, dus wees er klaar voor.

Evy Markovits
Foto: Jelle Stokhof

Je staat ook elk jaar in de FHM500. Hoe kijk jij naar onze jaarlijkse verkiezing?
Ik sta al een aantal jaar in de FHM en voel me elke keer zeer vereerd. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik afgelopen jaar een beetje baalde omdat ik wat gezakt was in de lijst. Dus, wat gaan we daaraan doen? Haha!

Mannen hoeven niet meer in je DM te sliden, want je hebt al lang een vriend. Hij is piloot. Ga je vaak met hem mee? Waar ben je zoal geweest met de IPB-kaart?
Yes, excuse boys! ! Deze meid is inderdaad al bezet. Maki is piloot en nadat hij een tijdje als captain door Europa vloog, bestuurt hij nu internationale vluchten. En ja, ik ben de gelukkige die vaak met hem meegaat. In de laatste twee maanden ben ik al drie van de vier vluchten met hem meegeweest. Ik zou zo een volwaardig co-co-co-piloot kunnen worden (eigenlijk gewoon de captain, haha!). We hebben Japan, Shanghai en Panama al onveilig gemaakt. Het zien van zoveel verschillende culturen en plekken is gewoon magisch. Over een paar weken staat er een safari op de planning. Ik kan niet wachten om de wildernis in te duiken. Bereid je maar voor op een overvloed aan safari-foto’s.

Noticed! Wat staat er voor dit jaar allemaal op het programma? Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk het meest uit naar het afronden van ons huis. Alleen al de gedachte aan ons eigen, perfecte plekje maakt me zo blij. Ik kan niet wachten om daar eindelijk te settelen. Daarnaast staat er volgende maand een grote klus in LA op de planning. Het is altijd spannend in deze wereld; alles is last minute en onvoorspelbaar. Maar juist die spanning maakt het ook leuk! Ik kijk enorm uit naar alle geweldige shoots die dit jaar voor mij in petto heeft. Het is een jaar vol verrassingen en ik ben klaar voor elk avontuur dat op mijn pad komt!

Kun je nog een leuk weetje over jezelf vertellen?
Ik ben de aller grootste mamma Mia fan ever! Oh ja en Ik heb de allerleukste stickers op WhatsApp. Jaaa, dat is een flex deze dagen.

Meer van Evy Markovits? Volg haar Instagram! Pak fotograaf Jelle Stokhof dan ook gelijk even mee.

Favorieten van Evy Markovits

Stad: Toch wel Kaapstad
Reis: Japan
Restaurant: Toko kok-kita in Amsterdam is de beste toko om af te halen.
Film: Mamma Mia! Nummer 1 fan hier.
Presentatrice: Geraldine Kemper
Dier: Aapje
Auto: Jeep Wrangler
Gadget: Airtag… Ik ben altijd alles kwijt.
Festival: Coachella staat echt hoog op mijn lijst.

Gallery

Credits

Fotograaf: Jelle Stokhof
Model: Evy Markovits
Visagie: Brigitta Adanay
Locatie: Villa Nicola

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van de shoots, check daarom vooral onze eerdere afleveringen: 

Reageer op artikel:
FHM Shoots: ex-topsporter en model Evy Markovits
Sluiten