FHM Shoots: Malou van der Tas

mei 04 2023, 17:00 Girls
banner 2
Ons land staat bol van de prachtige vrouwen. Op straat weten we soms niet waar we kijken moeten. Links, rechts, voor, achter. Parels te over. Een van onze oogappeltjes is Malou van der Tas. Bij sommigen krijg je nog wel eens een boze een boze blik als je ze mommy noemt, maar bij Malou mag dat. Ze heeft een prachtig gezin en is daarnaast modellenhoeder. Zelf staat ze ook geregeld voor de camera, wat wij maar al te goed snappen.
Sinds 2016 staat ze onafgebroken in de FHM500 en daar zal ze nog wel een tijdje blijven. Dan zit er niet meer zoveel anders op dan een FHM-shoot met de enige echte Russel Pearson, toch? Nou, bij deze.
Hi Malou! Hoe gaat het met je?
Hi! Het gaat goed met mij, dankjewel. Ik voel me gelukkig dat ik het leven mag leven waar ik altijd van droomde. Ook heb ik leren accepteren dat mijn leven nogal extreme ups en downs heeft en ik zie daar steeds meer het nut van in!
Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?
Vooral met mijn modellenbureau en het managen van de modellen die internationaal werken. Daarnaast host ik een podcast: Own who you are . Daarvoor ga ik in gesprek met inspirerende mensen over onderwerpen waarop een taboe ligt die doorbroken mogen worden en over persoonlijke ontwikkeling. Ook deel ik veel van mijn eigen gedachten en gevoelens met het doel om wat meer eerlijkheid en transparantie te brengen online. Daarnaast heb ik natuurlijk fulltime de zorg voor mijn kinderen, sport ik veel en hou ik me stiekem nog bezig met zingen en schrijven.
We hebben deze shoot al heel lang proberen te plannen, maar nu is het dan eindelijk zo ver! Wat een schitterende serie is het geworden! Wat vind jij van het resultaat?
Drie jaar is scheepsrecht denk ik hè? Ik denk dat het voor mij persoonlijk niet op een beter moment had kunnen komen. Ik voel me sterk, zelfverzekerd en vrouwelijk en dat is ook hoe Russell me heeft neergezet. Zonder makeup artist, dichtbij wie ik ben en dan ook nog eens op zo’n prachtige locatie midden in de natuur. Ik ben er heel blij mee!
FHM en jij kennen elkaar al heel wat jaartjes. Zo sta je al sinds 2016 onafgebroken in de FHM500. Wat vind je van onze jaarlijkse verkiezing?
Ik kan me de verbazing bij mezelf nog goed herinneren toen ik voor het eerst in de lijst stond. Destijds werkte ik nog als model en vond ik het een eer, maar zag ik het ook een beetje als een vleeskeuring. In de loop der jaren is mijn beeld daarin veranderd en voel ik me extra dankbaar dat jullie me deze kans geven. Ik zie een steeds inclusievere nominatie van vrouwen die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve impact maken in de wereld. Mooi van binnen en buiten. Het is in mijn ogen geweldig als je als vrouw zo comfortabel bent met je lichaam dat het als empowerment voelt om dit te doen in plaats van ‘sexy doen in de hoop op externe validatie’.
Hoe ben je de modellenwereld ingerold?
Vanaf mijn twaalfde werd ik ineens heel vaak gescout en op een dag ben ik toch maar met mijn moeder bij modellenbureaus langsgegaan. Vanaf toen begon het, ondanks dat ik op die leeftijd al te horen kreeg dat ik eigenlijk te veel billen had voor modellenwerk en niet in de standaard modellenmaten paste.
malou 3
Foto: Russell Pearson
Je bent niet alleen model. Je hebt ook een eigen modellenbureau. Hoe ben je erop gekomen om dat zelf te beginnen?
Ik realiseerde me in de tijd dat ik in New York zat hoeveel modellen zich ongelukkig en eenzaam voelden, waardoor ze in de problemen kwamen. Er was geen begeleiding voor het mentale stuk en alle focus lag op zo dun mogelijk zijn. Mijn afkeer voor de modewereld groeide. Ik besloot mijn studie af te maken in Nederland en verhuisde voor mijn stage naar Amsterdam. Vrij snel daarna ging ik aan het werk als HR-manager. Ik zat ineens in een kantoorbaan, werkte veel te veel uren per week en miste de flexibiliteit en vrijheid. Tegelijkertijd groeide mijn kinderwens en besloot ik mijn baan op te zeggen om met mijn (inmiddels ex-)partner samen in het buitenland te gaan wonen. Onafhankelijkheid is belangrijk voor me en tijdens mijn zwangerschap voelde ik dat ik mijn eigen passie kwijt moest. Ik was ook al jaren modellenscout naast mijn eigen werk. Toen ik de modewereld van een afstandje kon bekijken realiseerde ik me dat er een grote kans lag voor een modellenbureau die zich richt op mentale ondersteuning en een gezond zelfbeeld. Tegelijk met de geboorte van mijn eerste kind begon ik met Malou Model Management.
Hoe gaat dat? Hoe bevalt het om te ondernemen?
Het is een spiegel voor mijn eigen ontwikkeling en ik vind het eerlijk gezegd wel intens om altijd ‘aan’ te staan. Aan de andere kant geeft vrijheid en de impact die we maken me veel voldoening.
Zijn er dingen die je hebt onderschat of juist overschat? Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij hebt geleerd van je eigen business runnen?
De grote hoeveelheid mensen die altijd iets van me nodig hebben en het werk dat nooit af is heb ik onderschat. Ook de afgelopen jaren die voor iedereen bizar waren overleven en daarin modellen gemotiveerd houden was wel even een ander verhaal. Mijn grootste les is denk ik toch het stellen van grenzen. Ik heb moeten leren dat ik mensen soms moet teleurstellen om de gezondheid van mezelf en mijn bedrijf te bewaken.
rus 9520
Foto: Russell Pearson
Hoeveel modellen zitten er bij je in het bestand? En wat voor opdrachten heb jij zoal in petto voor jouw modellen? Richt jij je nog op een specifieke markt?
Rond de 35 modellen. Een deel laten we ervaring opdoen om te zorgen dat ze uiteindelijk klaar zijn om te gaan werken en reizen. Hier stop ik veel tijd en geld in, maar ik laat modellen pas ‘los’ wanneer ik daar vertrouwen in heb. De rest werkt internationaal en begeleiden we daarbij in alle opzichten. We richten ons voornamelijk op de high-fashion markt.
Wat is de droom met je bedrijf? Waar wil je naartoe? Wat hoop je te bereiken?
Mijn droom is om modellen te stimuleren om de beste versie van zichzelf te zijn met hun natuurlijke uiterlijk en kledingmaat. Nu ik terugkrijg van modellen en klanten dat de persoonlijke werkwijze verschil maakt ben ik daar heel dankbaar voor. Mijn doel is meer inclusiviteit en authenticiteit in de modewereld neerzetten. We denken vaak dat we er al zijn, maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering. Transparantie is ook belangrijk voor me, daarmee kan ik modellen leren om goede ondernemers te zijn.
Ik merk dat ik nooit uitgeleerd ben en ik mijn kennis constant wil verbreden om ervoor te zorgen dat ik meegroei met mijn bedrijf. Al mijn eigen ervaringen geef ik mee, maar realistisch gezien doen we allemaal maar wat in dit leven. Wanneer je denkt dat je het begrijpt, begrijp je het niet. Er is zoveel te leren en ontdekken en ik hoop dat ik die nieuwsgierigheid, kennis en ervaringen over kan brengen op een groter publiek om ervoor te zorgen dat meer mensen het zichzelf en elkaar gunnen om te stralen.
Verder ben je ook al een paar jaar moeder. Hoe bevalt het moederschap?
Het moederschap is net zoals het ondernemerschap de grootste spiegel. Deze is alleen nog een stapje heftiger, omdat het zo dichtbij komt en kwetsbaar is. Er is geen grotere liefde. Het is geweldig om zoveel te leren van die kleintjes en het leven heeft nog meer betekenis gekregen.
malou 2
Foto: Russell Pearson
Heb je nog mooie vakantieplannen? Zo ja, waar ga je heen?
Nog helemaal niet! Ik ben altijd gewend dat plannen onmogelijk was in mijn leven en zit nog steeds in die mindset. Vaak is het last minute, ook omdat ik eigenlijk nooit vakantie heb en werk doorloopt. Dat is misschien wel een van mijn grootste doelen: ooit eens echt vakantie en lekker niet bereikbaar zijn.
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Mijn droom is om op nog veel grotere schaal te kunnen bijdragen aan het levensgeluk van anderen en mooie kansen te creëren. Verder zie ik mezelf met mijn gezin in een fijn huis wonen in een land met een aangenaam klimaat en heb ik tegen die tijd nog meer vrije tijd om creatief bezig te zijn en zorgeloos rond te dansen. Meer van Malou? Volg haar op Instagram . Pak Russell Pearson dan ook gelijk even mee. Meer FHM500? Check FHM500.nl .

Vluggertje met Malou van der Tas

Stad:Florence Land: Costa Rica
Restaurant:Er zijn zoveel geweldige restaurants waar ik heb mogen eten dus die lijst is lang. Toch kies ik juist voor een iets minder fancy plek: Call me Gaby in Miami Model:
Dit antwoord is te verwachten; natuurlijk de modellen van Malou Model Management
Film:The Green Mile is de film die de meeste indruk op me maakte toen ik jong was en me altijd is bijgebleven Dier : Alle dieren die van knuffelen houden
Auto:Gezien mijn gezinssituatie ga ik voor de Lamborghini Urus Festival:
Ik zou graag eens naar Afro Nation in Portugal gaan
Mooiste Vrouw van Nederland:Yolanthe Cabau vind ik een prachtige vrouw

Gallery

Credits

Locatie: Cuber Suites

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant