FHM Shoots: model en content creator Sophie van Schoonhoven

nov 28 2022, 12:20 Girls
sophie30
Ze werkt als fulltime model en content creator, maar droomt ervan om ooit een eigen legging brand op te zetten. Ze heeft een grote passie voor koken en is een ware keukenprinses. Als Sophie van Schoonhoven niet op tijd eet, wordt ze hangry. Maar daar had ze tijdens de shoot met onze huisfotograaf Russell Pearson gelukkig geen last van. Hij nam haar voor de lens en dat leverde schitterende plaatjes op.
Hi Sophie! Hoe gaat het?
Hi! Heel goed en lekker druk met werk! Ik hoop met jullie en alle lezers ook.
Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Blaricum. Mijn ouders houden blijkbaar van verhuizen, want ik ben 15 keer verhuisd. Ik ben voornamelijk opgegroeid in Laren. Als kind heb ik het hier erg naar mijn zin gehad, maar als puber zocht ik toch wel naar wat meer actie. Ik ben toen naar Amsterdam verhuisd en heb hier mijn studie in Fashion & Management afgerond. Momenteel woon ik in Amstelveen, dat is lekker dichtbij dus ik ben nog vaak genoeg in Amsterdam te vinden.
Wat vond je van de shoot met Russell?
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik alleen maar gelachen heb met Russell. Dat was nog best lastig, want ik moest een wat serieuzere blik hebben voor de foto’s. Hij is een superfijne en professionele fotograaf om mee te werken ik ben heel blij met de mooie foto’s!
Op welke prestatie in je leven ben je het meest trots?
Ik ben niet zozeer trots op één prestatie, maar ik ben vooral trots op mezelf. Op wie ik nu ben en hoe ik in het leven sta. Als jonge vrouw maak je verschillende dingen mee, je maakt keuzes, je valt en je staat weer op. Helaas zijn dit niet altijd positieve dingen geweest, maar ik heb wel altijd geprobeerd om positief te blijven en het goede van dingen in te zien. Uiteindelijk ben ik hier ook dankbaar voor, omdat dit mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben en daar ben ik trots op.
Wat vind je het mooist aan jezelf?
Ik denk mijn lach. Als ik mezelf lachend terugzie in foto’s of video’s word ik er opnieuw blij van, haha.
Wat vind jij de allergrootste afknapper bij een man?
Mannen met te veel arrogantie of een groot ego en mannen die materialistisch zijn. Ik vind het ook een afknapper als mannen je remmen of niet vrij kunnen laten in je eigen ontwikkeling en keuzes. Ik denk over het algemeen dat het belangrijk is dat je vooral veel samen kunt lachen en dat je goede gesprekken met iemand kan voeren. Ook vind ik het aantrekkelijk als mannen weten wat ze willen bereiken en van aanpakken weten.
Ben je al bezet of mogen de lezers nog dromen van een date met jou?
Ik heb een relatie. Maar dromen kan geen kwaad, toch?
Hoe is jouw hart veroverd?
Ik was een avond uit in Amsterdam en droeg hele hoge hakken. Na een aantal uren te hebben gestaan, gelopen en gedanst, had ik een enorme drang om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Net voordat ik naar de uitgang wilde lopen, kwam ik een kennis tegen en werd ik voorgesteld aan de rest van de groep. We raakten aan de praat en vanaf dat moment was ik mijn hakken helemaal vergeten… Volgende dag wel blaren, maar totally worth it, haha!
Heb je een celebrity crush?
Ik heb eigenlijk niet per se een celebrity crush. Er zijn wel een aantal celebrities die ik aantrekkelijk vind qua looks, zoals Tom Hardy, Ryan Reynolds en John Krasinski, maar ik merk dat ik voornamelijk val op het karakter dat iemand speelt in films en series.
Wat doe jij het allerliefst in je vrije tijd?
Dat zijn heel veel dingen. Ik heb altijd tijd te kort, haha! Naast mijn werk vind ik het ook leuk om content te creëren voor Instagram. Ook houd ik van sporten. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld fitness, crossfit, padel, hiken, yoga of skiën. Ik heb ook een grote passie voor koken en het verzinnen en maken van recepten. Tijdens corona heb ik hier veel tijd in gestoken, aangezien de restaurants ook dicht waren. Helaas nu wat minder tijd, maar zo nu en dan probeer ik nog steeds een keukenprinses te zijn. Als het lekker weer is, ga ik het liefst buiten iets doen. Wandelen of joggen met mijn hond. In Nederland is het niet altijd top weer en dan kan ik ook genieten van goede films en series, luisteren naar movie soundtracks of ik zet mijn PS5 aan. Daarnaast houd ik ook heel erg van reizen, nieuwe mensen ontmoeten en het ontdekken van nieuwe culturen en gebieden.
Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Ik ben nu voornamelijk gefocust op mijn modellenwerk. Vorig jaar kwam van het één, het ander en ben ik deze wereld ingerold. Ik begon hard te werken aan mijn portfolio en voor mijn werk besloot ik ook om een Instagram-account aan te maken. Ik moet zeggen dat ik dat in het begin best een beetje spannend vond, omdat ik mijn privacy ook waardeerde. Achteraf blijkt dat ik het superleuk vind om content te maken. Ik doe dit nu fulltime en heb al heel veel mooie opdrachten gekregen. Voor de toekomst wil ik me ook meer gaan focussen op modellenwerk in het buitenland en zou ik het supergaaf vinden om een keer een grote campagne te doen voor bijvoorbeeld Hunkemöller of een ander internationaal merk.
Kun je nog een grappig feitje of weetje over jezelf vertellen?
Ik word heel chagrijnig als ik niet op tijd eet… Denk niet dat ik de enige vrouw ben die daar last van heeft, haha.
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Ik heb een grote obsessie voor (sport)leggings. Mijn droom is om ooit mijn eigen legging brand op te zetten vanuit Los Angeles. Mijn familie heeft een fashion achtergrond/netwerk en ik heb veel kennis en ervaring opgedaan tijdens mijn studie. Ik heb de juiste mensen om mij heen gevonden en het idee staat. Momenteel ben ik bezig met samples en het zoeken naar de juiste fabrikant. Work in progress…

Favorieten van Sophie

Stad:Los Angeles Land: United States
Restaurant/eten:Catch LA & Bestia, maar je kan me ook super blij maken met een Açai bowl Model: Candice Swanepoel
Film:Interstellar, La La Land, The Wolf of Wallstreet Dier: Honden/mijn hond Kobe (Pomksy)
Auto:Mercedes AMG, maar iets met stoelverwarming dat me veilig van A naar B kan brengen, is ook helemaal prima Festival: EDC Las Vegas & food festivals
Mooiste Vrouw van Nederland: Romee Strijd

Gallery

Credits

Lingerie agency: Isabella Scarlet agency Lingeriemerk: Aubade Paris

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant