FHM500 Shoots: All Time Favorite 2022 Kim Feenstra

mrt 08 2023, 11:26 Girls
image00005 kopie
Zoals elk jaar delen wij onze FHM500 shoots ook online. Aangezien we al weer druk bezig zijn met de nieuwe editie (stemmen doe je op FHM500.nl ) delen we de aankomende weken de shoots van afgelopen jaar. Internationale Vrouwendag is natuurlijk de uitgelezen gelegenheid om de fotoshoot met onze All Time Favorite 2022 Kim Feenstra met jullie te delen. Ze stond in 2010 op onze 100e cover, was in 2016 de winnares bij de rentree van de FHM500 en staat alom bekend als een van de coolste, stoerste en mooiste vrouwen van de ganse natie. Wij hoefden dan ook niet lang na te denken wie dit jaar de All Time Favorite Award zou moeten winnen. Laat je horen voor Kiiiiiiiiiiim Feeeeenstraaaaaaaa!
Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2022, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2022.
Na Katja Schuurman, Yolanthe Cabau en Victoria Koblenko ben jij de vierde vrouw die de FHM All Time Favorite heeft gewonnen. Gefeliciteerd! Waarom denk jij dat je deze award hebt gewonnen?
Ik voel me heel erg vereerd. Ik vind het een heel mooi rijtje waar ik me helemaal in thuis voel. Ik ben heel blij met deze All Time Favorite Award. Waarom? Dat moet jij me vertellen, haha. Ik weet wel dat dit een diepere betekenis heeft dan te worden uitgeroepen tot de Mooiste Vrouw van Nederland. Er zitten meer lagen in, dat vind ik wel fijn.
We go way back hè…
FHM en ik hebben een bijzondere band met elkaar. Toen ik nog wat jonger was, keek ik best wel op naar FHM. ‘Als je in dat blad staat, dan heb je het als bekende vrouw in Nederland gemaakt. Dan word je gezien als een zelfverzekerde, stoere en sexy vrouw’, dacht ik. Misschien dat ik in een andere league zou vallen omdat ik nu moeder ben, maar ik ben blij dat ik er nog steeds toe doe.
kim feenstra fhm07
Foto: Martika Avalon
Ben je mal! Voelt dat echt zo?
Als je moeder bent dan kijken mensen toch anders naar je. Maar het kan mij niks schelen wat anderen van me vinden. Ik voel me er goed bij om uitdagend op de foto te worden gezet. Ik heb mezelf voorgenomen om altijd een J.Lo te blijven. Ik ga sexy m’n kist in, hoe oud ik ook word.
Je stond in 2010 op onze 100e cover en werd in 2016 gekozen tot Mooiste Vrouw van Nederland bij onze comeback in print. Is FHM veranderd in jouw ogen?
Ik vind het jammer dat jullie niet vaker in print verschijnen. De FHM500 is een heel mooie lijst, maar maak van FHM weer een prestigeblad voor de Nederlandse vrouw met shoots en interviews met vrouwen die iets bereikt hebben of goede dingen doen om de wereld te verbeteren. Wij vrouwen mogen er zijn, we mogen trots op onszelf zijn en ik vind dat we dat ook moeten uitdragen.
Wat is schoonheid in jouw ogen?
In alles is schoonheid te vinden. Als je het heel oppervlakkig houdt dan kijk je als eerst naar uiterlijke kenmerken. Om het minder oppervlakkig te houden dan denk ik dat bij schoonheid de uiterlijke en innerlijke kenmerken een juiste balans moeten vinden met elkaar. Een dure sportauto kan je supermooi vinden omdat ‘ie er prachtig uitziet en een bepaalde naam draagt, maar misschien moet je er veel vaker mee naar de garage, omdat er iets mis is met de motor. Dat heb ik ook met mensen: een vrouw die een schitterend uiterlijk heeft maar een kutkarakter blijkt te hebben, kan ik niet zien als een mooi mens. Schoonheid is balans.
kim feenstra fhm02
Foto: Martika Avalon
Dit jaar hebben ‘Women in Control’ als thema aan de FHM500 gekoppeld. Om te benadrukken dat vrouwen zelf bepalen of, hoe en op welke manier ze meedoen aan onze verkiezing. Toch krijgen we wel eens kritiek dat dit een vleeskeuring zou zijn. Hoe zie jij dat?
Ik vind de FHM500 geen vleeskeuring. Als we een vrouw kunnen bejubelen op Instagram, waarom kan dat dan niet in een FHM500 lijst? Er zijn toch ook missverkiezingen? Vanaf mijn 19edoe ik al modellenwerk. Daar word je puur en alleen gecast op basis van je uiterlijk. Van zo’n casting zou je kunnen zeggen dat het een vleeskeuring is. Jullie kijken ook naar wat een vrouw gedaan en bereikt heeft. Innerlijk en karakter spelen net zo goed een rol. Daarnaast is de lijst behoorlijk divers. Ik vind dat jullie met de FHM500 juist een mooi profiel schetsen van het vrouwelijk schoon in Nederland.
Schandalen bij The Voice, Ajax… Er is dit jaar in Nederland veel gebeurd rondom grensoverschrijdend gedrag. Heb jij zelf wel eens dit soort dingen meegemaakt waarin mannen te ver gingen?
Ja, ik heb ook wel van dit soort situaties meegemaakt. Dat een fotograaf dingen zei waarvan ik dacht: dit is niet pluis. Maar ik sta mijn mannetje wel. Ik kan heel straat zijn. Ik zeg er wat van en ga dan gewoon weg. Ik heb heel veel meegemaakt in m’n leven, daar word je door gevormd en gehard. Ik ben niet zo snel onder de indruk. Ik vertrouw altijd op mijn gevoel en doe altijd alleen wat ik wil. Soms geeft dat wel wrijving, in zakelijke en persoonlijke relaties. Soms moet je water bij de wijn doen. Dat vind ik soms ook wel moeilijk, want ik ben heel zelfstandig en wil alles zelf doen en regelen. Daardoor kan ik best pittig zijn. Dat is een leerproces en ik merk dat ik daarin nog steeds stappen maak.
Vind jij dat er iets mis is met de omgang van mannen met vrouwen?
Mannen kunnen best wel lomp zijn. Het gaat al snel over seks. Dat zit een beetje in de aard van het beestje. Vrouwen praten ook over mannen en hebben het ook over seks, maar wij doen het op een andere, subtielere manier. Bij mannen leeft volgens mij nu heel erg het idee dat ze niks meer kunnen zeggen en dat ze moeten uitkijken wat ze zeggen. Misschien leren ze daardoor anders naar bepaalde situaties te kijken. Ik denk dat het alleen maar goed is als mannen hun communicatie en omgangsvormen tegen het licht houden. Een beetje zelfreflectie misstaat niemand, dat geldt voor vrouwen net zo goed. Op die manier kan er een gezondere balans tussen mannen en vrouwen ontstaan, met meer respect als gevolg.
Wat vind je eigenlijk van de Nederlandse man?
Ik vind Nederlandse mannen soms wel een beetje slappe hap hoor. Generaliserend gezegd vind ik ze lomp, niet galant en er komt weinig initiatief uit. Een beetje boers, maar dat zit misschien ook wel een beetje in de Nederlandse cultuur. Ik vind dat daar wel wat aandacht voor mag komen.
Staat genoteerd. ‘Mannen zijn lui geworden op het gebied van vrouwen veroveren’, zei je tegen me op de shoot. Leg uit.
De vrouw van tegenwoordig heeft alles zelf voor elkaar en is van niemand afhankelijk. Dat is alleen maar goed, want dit geeft zekerheid en stabiliteit. Ik denk dat mannen zich sneller geïntimideerd voelen door die onafhankelijkheid. Zij weten misschien niet meer zo goed wat ze wel of niet kunnen zeggen en aanbieden. We doen alsof vrouwen snel onzeker zijn, maar ik denk dat er meer zelfverzekerde vrouwen zijn dan zelfverzekerde mannen. Vrouwen kunnen zich eraan irriteren als een man te weinig initiatief neemt, maar als wij bijvoorbeeld altijd maar zelf de rekening willen betalen, dan helpt dit natuurlijk niet. Zolang wij vrouwen ons zo zelfverzekerd blijven opstellen, zal de man te afwachtend blijven. We moeten hen ook wel de kans geven om initiatief te tonen. We moeten mannen af en toe mannen laten zijn en vrouwen vrouw laten zijn. Als je open en eerlijk communiceert, dan weet de ander waar hij aan toe is. Dan kun je met elkaar sparren en elkaar beter leren kennen.
Wie verdient in jouw ogen de volgende FHM All Time Favorite award?
Yolanthe en Katja hebben ‘m al gewonnen natuurlijk. Ik vond de shoot met Jessie Jazz ook prachtig. Maar ik ga voor Anna Nooshin. Een fantastische vrouw, van binnen en buiten. Ze heeft een supersexy attitude zonder zich ervan bewust te zijn. Daarnaast is ze ontzettend lief. Dat maakt haar nog mooier.
Meer van Kim Feenstra? Volg haar op Instagram . Meer FHM500? Stemmen op jouw favoriet kan op FHM500.nl .

All Time Favorites van Kim Feenstra

Model wereldwijd:Cindy Crawford en Lais Ribeiro. Fotoshoot: Mijn laatste shoot met mijn zoon Brooklyn voor &C .
Beste artiest ooit:Tupac, Sade en J.Lo. Beste festival: Defqon.1 en Thunderdome.
Maaltijd:Italiaans, Moluks en Japans. Vakantiebestemming: Miami, Ibiza, Sardinië, Bali.
Film:Blood Out, Legends of the Fall, Schindler’s List. Auto: Alles van Range Rover

Gallery

Credits

Fotografie:Martika Avalon Visagie: Xelly Cabau & Isabeau Ottevanger
Styling:Claudia Engels Concept: Floor Bunge
Productie:Joy Struijk & Lotte Bulters Locatie: Museum Van Loon
Tekst:Chris Riemens

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant