FHM500 Shoots: Mooiste Sportvrouw 2022 Irene Schouten

mrt 06 2023, 17:00 Girls
irene 054 kopie
Zoals elk jaar delen wij onze FHM500 shoots ook met jullie online. Aangezien we al weer druk bezig zijn met de nieuwe editie (stemmen doe je op FHM500.nl ) delen we de aankomende weken de shoots van afgelopen jaar. Natuurlijk ook die van de koningin van de Olympische Spelen in Beijing 2022, waar ze met haar ontwapenende glimlach en machtige prestaties de harten veroverde van het volk. Het kan niet anders of ze wordt dit jaar uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Deze golden girl is in elk geval alvast FHM’s Mooiste Sportvrouw van het Jaar. Wij scanderen uit volle borst: IRENE SCHOUTEN!
Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2022, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2022.
We nemen alvast een voorschot op later dit jaar, waar jij tijdens het Sportgala ongetwijfeld gekroond gaat worden tot Sportvrouw van het Jaar. Voordat het zover is ben je alvast onze Mooiste Sportvrouw van het Jaar. Wat vind je van die titel?
Ik vind het een eer. Ik ben daar heel trots op. Als topsporter ben ik tijdens het sporten niet bezig met m’n uiterlijk, maar om zo goed mogelijk te schaatsen. Natuurlijk wil ik er goed uitzien, maar tijdens het sporten zijn m’n haren helemaal nat van het zweet, ik weet dat ik er dan niet op m’n best uitzie, haha. Als ik dan deze titel dan krijg vind ik een heel mooi compliment.
Hoe vind je het om jezelf zo terug te zien op deze foto’s?
Heel leuk! Het is echt totaal iets anders dan sport. Ik vond deze shoot sowieso supergoed geregeld en het was echt een team. Annick is een onwijs fijne fotografe die me heel erg op m’n gemak stelde, de visagie was top en de stylist had zulke toffe kleding mee: als ik dat zie dan word ik vanzelf al blij. Als je jezelf goed voelt in bepaalde kleding, dan straal je dat ook uit op foto’s.
irene schouten fhm08
Foto: Annick Meijer
Je hebt in 2018 al eerder voor ons geposeerd, dus dit is je tweede FHM-shoot. Wat zijn de verschillen tussen de eerste en de tweede shoot?
Dat is al een tijdje geleden inderdaad. Ik ben veel zelfverzekerder dan destijds. Ik vind deze nog mooier dan de eerste serie. Zeker door de styling en de locatie straalt deze nog meer klasse uit.
Heb je veel reacties gekregen op die eerste shoot?
Ja, echt veel meer dan gedacht. De mooiste reactie kreeg ik van mijn moeder. Zij heeft een paar jaar geleden een hersenbloeding gehad. Op dat moment ging het best wel slecht met haar, maar die fotoshoot heeft ze heel goed meegekregen. Als ik langskwam dan zei ze ‘Irene fotomodel’. Met de familie speelden we dan wel eens de video van de shoot af en mijn moeder begon dan helemaal te lachen. Voor het hele gezin waren dat wel mooie momenten.
Dit jaar is ons thema: women in control, om daarmee te benadrukken dat vrouwen zelf bepalen of, hoe en op welke manier ze meedoen aan de FHM500. Hoe kijk jij naar de FHM500?
Ik vind het mooi dat jullie dit zo benadrukken, zodat er geluisterd wordt naar de vrouwen. Ik denk dat veel vrouwen het heel leuk vinden als ze in de lijst staan. Dit merk ik ook aan de posts die ik op social media voorbij zie komen van vrouwen die een plekje in de FHM500 hebben. Jullie geven elke vrouw in het magazine een mooi compliment, dat is altijd goed.
Met drie gouden medailles ben je de succesvolste Olympiër op één editie van de Winterspelen…
Dat had ik nooit durven dromen. Ik hoopte dat ik ooit Olympisch kampioen zou worden, maar zo’n prestatie hou je niet voor mogelijk. Ik wist het ook niet, totdat mensen tegen me zeiden dat ik de succesvolste Olympiër op één editie ben. Het is raar om te beseffen dat ik nu opeens in een rijtje sta met Ard Schenk en Yvonne van Gennep. Dat zijn grote helden, mensen waar ik enorm tegenop kijk.
Ondertussen is de training voor het nieuwe seizoen alweer van start. Je vertelde dat je de afgelopen maand in een tent op je slaapkamer hebt geslapen. Wat is dat voor eigenaardige kampeerplaats?
In zo’n hoogtetent simuleer je dat je op grote hoogte verblijft. In die tent zit een monitor die zorgt voor een bepaald zuurstofgehalte in de tent. Daar slaap ik dan een aantal weken in. Op die manier maak je natuurlijke epo aan. Dit is goed voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en resulteert in een verbeterde zuurstofopname. Dus dan gaan mijn vriend en ik naar de slaapkamer, gaat hij in bed liggen, ga ik in m’n tentje liggen, zeg ik welterusten en dan rits ik m’n tentje dicht.
Gezellig!
Haha, mijn vriend denkt ook: kan ik na zo’n winter eindelijk weer naast m’n vriendin slapen, moet ze in zo’n tent liggen. Het slaapt ook helemaal niet lekker. Na twee nachten denk je echt ‘jemig wat is dit vervelend’. Maar als ik er harder van ga schaatsen, dan doe ik dat. Ik skip nooit een nachtje, anders heeft het ook niet zoveel zin. Mijn vriendinnen verbazen zich hier ook altijd over. Dit zijn van die dingen waarvan mensen niet beseffen wat topsporters allemaal overhebben voor hun sport.
Het is echt een gouden jaar voor je, want je gaat ook nog trouwen. Hoe ben je ten huwelijk gevraagd?
We wonen vlak bij het IJsselmeer. Als zijn werkdag en mijn trainingsdag erop zitten, gaan we in de zomer vaak naar een hoekje waar weinig mensen komen. Dan zwemmen we naar een bepaalde boei. Toen we daar op een zomerse dag in 2020 aan het zwemmen waren, heeft hij me op ons plekje ten huwelijk gevraagd.
De romantiek! Naast drie gouden medailles werd je ook nog voor het eerst wereldkampioen allround, dus je hebt het afgelopen jaar eigenlijk wel alles bereikt dat je in het schaatsen kan bereiken. Wat zijn je nieuwe doelen?
Ik heb één grote droom en dat is de Elfstedentocht winnen. Maar wanneer die kans weer komt, weet natuurlijk niemand. Verder is volgend jaar het WK Afstanden, ik hoop daar een paar titels te kunnen pakken. Qua privé zou ik heel graag een gezinnetje willen stichten, maar ook dat is natuurlijk afwachten of dat allemaal lukt. Voorlopig blijf ik nog lekker schaatsen. Zolang ik dat leuk vind, ga ik daar lekker mee door.
Meer van Irene Schouten? Volg haar op Instagram . Meer FHM500? Stemmen op jouw favoriet kan op FHM500.nl .

Super hot & ice cold met Irene Schouten

?Beste zonbestemming:Curaçao, het warmste land waar ik tot nu toe ben geweest.
?Lievelingsijsje:Een raketje
?Mooiste sportvrouw van Nederland:Jutta Leerdam. Ook omdat het zo’n aardige en lieve meid is.
?Laagste temperatuur dat je ooit op een thermometer hebt zien staan:-31 Celsius bij een schaatswedstrijd in Finland. De wedstrijd ging pas door vanaf -14 en hoger.
?Celebrity crush:Brad Pitt.
?Mooiste schaatsplek ter wereld:De ijsbaan in Beijing.
?Soep:De paprikasoep van mijn zus.
?Rillingen van:Filmpjes waarin stunts worden gedaan op grote hoogtes.

Gallery

Credits

Fotografie: Annick Meijer Visagie: Gréanne Carty / Geen Bluf
Styling:
Claudia Engels
Concept:Floor Bunge Productie: Joy Struijk & Lotte Bulters
Tekst:
Chris Riemens

Meer FHM Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze beauty’s, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant