FHM Shoots: fitnessmodel Nienke van Schijndel

aug 24 2022, 16:00 Girls
dsc 4942 kopie
We denderen door met de FHM Shoots! Er staan de komende weken nog een hoop mooie op de agenda, maar we vervolgen onze weg met Nienke van Schijndel, die op de gevoelige plaat is gezet door, het zal eens niet, fotograaf Russell Pearson.
Hi Nienke! Hoe is het?
Hey, gaat goed! Ik ben nu op een plek in mijn leven dat ik gelukkig ben, zowel met mijn opbouwende Instagram carrière als met mijn privéleven. De mensen om mij heen zijn gelukkig en gezond, dat is het belangrijkste.
Jij bent fitness influencer. Wat houdt dat precies in?
Haha ja, dat was eerst mijn doel van Instagram “fitness influencer”. Laten zien van oefeningen, workouts, voeding etc… Ondertussen is dat uitgelopen tot meer richting “modellenfoto’s” en is de fitness een beetje naar de achtergrond verdwenen. “Fitness influencer” is daarom ook niet echt hoe ik mezelf zie. Ik zie mezelf meer richting model & lifestyle. Fitness is iets wat ik graag doe en wat mijn hobby is en ik vind het ook heel leuk om mensen hiermee in te helpen/motiveren. Maar om mezelf “fitness influencer” te noemen vind ik dat ik wat meer richting'fitness moet laten zien en op het moment is het meer mijn modellenfoto’s van shootings die ik regelmatig heb, haha.
dsc 4728
Hoe vaak sta je per week in de sportschool?
Ik sta 6x (soms 7x) per week in de sportschool! Ja, mensen kijken je gek aan zodra je dit zegt. Dat begrijp ik ergens ook wel. Het is ook erg veel hoor! Maar voor mij is het mijn hobby en een uitlaatklep. Ik houd ervan om mezelf te slopen in de sportschool en het gevoel te hebben alsof je eigenlijk niet meer kan, maar toch wel gewoon doet. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Sporten is voor mij net iets als tandenpoetsen. Tuurlijk zitten er dagen bij dat ik echt niet kan, of dat ik op vakantie ben. Dan ga ik een paar dagen niet en geniet ik van mijn rust. Rust is net zo belangrijk als het trainen.
Leuke shoot met Russell! Hoe was het om met te shooten?
Jaa wat een shoot! Zeg dat wel! Echt ongelofelijk mooie foto’s geworden. Russell is echt één van de beste fotograferen van NL. In het begin van mijn Instagram carrière had ik al wel eens met Russell geshoot. Toen was ik al erg onder de indruk van zijn werk en wilde ík dolgraag nog eens met hem shooten. Die wens is uitgekomen. En dan ook nog eens voor FHM, hoe gaaf! Ik ben echt enorm blij en dankbaar met de foto’s.
Waar ben je geboren en getogen?
Geboren en getogen in Wijk bij Duurstede, een stad dichtbij Utrecht. Opgevoed door allebei mijn ouders, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Door hun heb ik veel geleerd. Ik heb nog één oudere zus, die het ook hartstikke goed doet op het moment.
Wat voor meisje was je op de middelbare school?
Haha super grappig deze vraag. Ik was het meest verlegen meisje van de klas. Wat je misschien nu niet zou denken als je naar mijn foto’s kijkt. Ik durfde tegen niemand wat te zeggen en ik had mijn eigen vriendenclubje waar ik mee omging. Als mijn vriendinnenclubje er niet was, voelde het alsof ik er alleen voor stond en had ik enorme paniek dat ik bijna niet naar school durfde. Ook praten met docenten vond ik altijd enorm eng. Als ik voor de klas moest dan zat mijn hart helemaal in mijn keel en kwamen de woorden nauwelijks uit mijn mond.
dsc 4884
Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Ik heb altijd al van jongs af aan tegen mijn ouders geroepen dat ik topmodel of astronaut wilde worden, haha. Astronaut is het helaas niet geworden maar topmodel is een soort van uitgekomen.
Wat zijn nu je grote doelen voor de toekomst?
Mijn doelen voor dit jaar zijn nog meer focussen en tijd besteden aan mijn modellencarrière en Instagram. Ik heb er enorm veel plezier van en het is ook echt mijn droombaan. Ik hoop dat ik het nog een aantal jaren kan doen! Voor de rest wil ik mijn school afronden en mijn diploma binnen halen. Ik zit namelijk nog op school, waar ik Sport & Bewegen studeer. Als ik mijn best doe, heb ik dat dit jaar afgerond.
Wat vind je van onze jaarlijkse FHM500-verkiezing?
Superleuk! Al die ongelofelijk mooie vrouwen en dat ik daar tussen mag staan, kan ik nog steeds niet helemaal geloven. Los van dat het mooie vrouwen zijn, zijn het ook enorm hard werkende mensen die in jullie lijst staan. Ik denk dat sommige mensen dat af en toe vergeten.
Heb je nog grappige weetjes of een geheimpje over jezelf die je kan verklappen?
Ik ben een beetje antisociaal. Ik ben erg op mezelf gesteld en heb een kleine cirkel van mensen waar ik om geef. Je zal me daarom ook niet snel in bijvoorbeeld een club vinden. Ik zit veel liever binnen op de bank Netflix te kijken of een leuke film. Ook in grote groepen sta ik meestal liever op de achtergrond.
Is er verder nog iets dat je graag wil vertellen waar we niet naar hebben gevraagd?
Ik wil graag mee geven aan alle meiden die mij als een 'voorbeeld' zien of 'body goals', dat ik ook dagen heb dat ik me enorm slecht voel en dat ik mijn lichaam lelijk vindt. Ik heb dagen gehad dat ik voor de spiegel stond en dat ik wel kon huilen. Ook ik ben wel eens onzeker, Soms vergeten meiden dat als ze naar al die prachtige vrouwen kijken op Instagram. Ik sta 6 a 7 keer per week in de sportschool, ik volg een strikt dieet en ik drink nauwelijks alcohol. Ik werk er dus echt enorm hard voor, maar nog steeds zijn er wel eens dagen dat ik mezelf niet mooi voel. Maar dan herpak ik mezelf de volgende dag weer en herinner ik mezelf eraan waarvoor ik het doe. Instagram is niet de realiteit. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier en je hoeft je nooit ergens voor te schamen! Zo zou iedereen zich eigenlijk moeten voelen.
Meer van Nienke van Schijndel? Volg haar op Instagram.

Vluggertje met Nienke van Schijndel

Stad: Den Haag (en Scheveningen) Land: Griekenland
Restaurant: Ik heb veel liever restaurants waar ik pasta, pizza of een hamburger kan bestellen dan kleine gerechtjes van een sterrenrestaurant. Film
: Avatar & Titanic. Lekker standaard antwoord, haha!
Dier: Honden. En dan het liefst kleine zwarte teckels. Mijn ouders hebben er twee en ik ben er helemaal gek op! Ik heb zelf ook iets met alpaca’s… geen idee waarom, ze zijn gewoon echt super schattig en ik hou van ze. Auto: Mercedes G Wagon
Festival:Als je het geluk hebt dat je mij een keer treft op een festival, dan zal dat waarschijnlijk Pinkpop, Decibel of Mysteryland zijn. Mooiste Vrouw van Nederland
: Heel lastig, maar als ik moet kiezen dan ga ik voor Jutta Leerdam. Prachtige vrouw!

Gallery

Credits

Meer FHM-Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze spetters, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant