FHM Shoots: model, fotograaf en ondernemer Daphne Kooy

sep 27 2022, 18:00 Girls
web daphne 291
Ze staat al drie jaar achter elkaar in de lijst der lijsten en is zowel voor als achter de camera een talent. Als het even kan, is de prachtige Daphne Kooy op reis waar zij zich volledig uit kan leven met haar camera. Nu draaide het model de rollen even om, want fotograaf Annick Meijer nam haar voor de lens.
Hi Daphne! Alles goed?
Zeker!
Mooie shoot met Annick! Kun je er meer over vertellen?
Annick en ik hebben in het verleden al een keer samen geshoot. Dat beviel destijds erg goed. Ik kon wel een portfolio-update gebruiken en zodoende benaderde ik haar voor een tweede shoot.
web daphne 115
Hoe is het om met haar te werken?
Erg fijn! Annick is echt super om mee te werken. Ze heeft een fijne energie en ze laat het model ook meedenken tijdens de shoot. Ze is ook nog eens erg gezellig.
Waar ben je geboren en getogen en hoe was dat?
Ik ben geboren in Utrecht en opgegroeid in Maarssen. Hier heb ik tot mijn 17egewoond en een hele fijne tijd gehad. Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, ben ik meteen vertrokken zodat ik kon reizen voor modellenwerk.
Wat wilde je vroeger worden als klein meisje? Wat doe je voor werk?
Als klein meisje wilde ik dolfijnentrainer of dierenarts worden. Momenteel werk ik al tien jaar als model en heb ik daarnaast een eigen sieradenmerk, Majime. Ook werk ik als fotograve. Toch heel wat anders geworden dus, haha!
web daphne 149
Je staat al drie jaar achter elkaar in de FHM500. Hoe kijk jij naar onze jaarlijkse verkiezing?
Ik voel me vereerd om tussen de mooiste vrouwen van Nederland te staan. Wel ben ik van mening dat er nog zó veel meer mooie vrouwen zijn die ook een plekje in deze lijst verdienen. Nederland kent enorm veel prachtige vrouwen. Dat zijn er natuurlijk niet maar 500!
Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt en wat maakte die zo bijzonder of mooi?
Dat is toch wel mijn reis naar India. Samen met mijn beste vriendin ben ik gaan rondreizen door het land. Ik kon me hier helemaal uitleven met mijn camera en kon niet stoppen met het maken van portretten van de prachtige bevolking. Die mooie diverse gezichten, de bijzondere cultuur en de verschillende seizoenen in het land. Van slapen in de woestijn tot aan hiken door de sneeuw in het Himalayagebergte. Dat was toch wel echt bijzonder.
web daphne 019
Wat staat er de komende tijd op je agenda?
De aankomende maanden ben ik vooral druk met werk. Mijn sieradenmerk, fotografie en modellenwerk. In de winter wil ik graag terug naar Bali. Ik heb hier eerder al een jaar gewoond. Nu wil ik graag een paar maanden aan de Nederlandse winter ontsnappen en ondertussen vanaf daar blijven werken.
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Ik zou heel graag zo veel mogelijk van de wereld willen zien. Met mijn werk de vrijheid creëren om te kunnen gaan en staan waar ik wil. Dat zou echt mijn ultieme droom zijn.
Meer van Daphne Kooy ? Volg haar vooral op Insta! Pak Annick Meijer dan gelijk ook even mee.

Favorieten van Daphne

Stad:Barcelona, Tokyo en Sydney Land: Indonesië
Restaurant:
Voor betaalbaar en lekker Italiaans eten op een gezellige plek ga ik graag naar Ceppi’s. Ook Cecconi's staat bovenaan mijn lijstje.
Model: Elsa Hosk
Film: Lion
Dier: Dolfijnen
Auto:
Ik heb niet heel veel met auto’s, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een grote, hoge auto. Een Jeep of een Range Rover vind ik tof!
Festival:
Wildeburg. Burning Man lijkt me ook geweldig, daar hoop ik ooit nog heen te gaan.
Mooiste Vrouw van Nederland:
Ik vind zo veel vrouwen prachtig, maar Doutzen Kroes is toch wel één van de eerste vrouwen die in me opkomt.

Gallery

Credits

Fotograaf: Annick Meijer Model: Daphne Kooy

Meer FHM-Shoots?

We snappen dat je geen genoeg kunt krijgen van deze spetters, check daarom ook de shoots hieronder.
Delen met
Ook interessant