FHM Shoots: Flikken Rotterdam actrice Ortál Vriend

okt 14 2021, 17:30 Girls
ortal vriend fhm02 kopie
We hebben een debutante en een debutant in onze FHM Shoots rubriek! Zowel fotograaf Marcel Krijger als Ortál Vriend zijn voor het eerst te bewonderen bij FHM. Ortál zou je kunnen kennen als actrice uit onder andere Flikken Rotterdam . Nou, als iemand ons in de boeien zou mogen slaan dan is het Ortál wel. Yep, wij zeggen het gewoon. Ortál, kom d'r maar in!
Hey Ortál! Hoe oud was je toen je acteercarrière begon?
Mijn acteercarrière begon eigenlijk al van heel kleins af aan, met de enorme oldskool jaren ‘90 video camera van mijn vader, die hij als een van de eerste in het dorp had. Telkens als de camera aan ging, op vakanties of thuis, ging kleine Orrie ook aan en zorgde ze er wel voor dat ze in beeld kwam. In één video-opname wanneer mijn vader mijn zus filmt, hoor je op de achtergrond zelfs: papa 'NAAR MIJ, NAAR MIJ. Ik ben hier!' Haha, altijd wel een beetje camera geil geweest dus. En op mijn kamer, als niemand dan keek, speelde ik voor mijn spiegel altijd stiekem scènes uit GTST en James Bond na (inclusief hand gebaar van een pistool erbij). Best toepasselijk dat ik dan nu al drie seizoenen een hoofdrol in Flikken Rotterdam mag vertolken.
ortacc81l vriend fhm04
Foto: Marcel Krijger
Hoe lang ben je al samen met je vriend en hoe kennen jullie elkaar?
Ik ben nog geen jaar samen met mijn vriend en hebben elkaar leren kennen op een strandfeest in Scheveningen vorige zomer. Met de coronaregels dat je maar met maximaal 30 mensen op een feestje mocht staan, had ik hem natuurlijk al gauw in het vizier. Hij mij gelukkig ook, maar hij was te verlegen om iets tegen me te zeggen. Ik heb toen maar de eerste stap gezet, en toen hebben we de hele avond gepraat en gedanst. En een beetje gesjanst natuurlijk.
Is hij wel eens jaloers geweest omdat je met een tegenspeler moest zoenen?
Sinds wij samen zijn is het nog niet voorgevallen dat ik met een tegenspeler moest zoenen, maar we hebben het er wel meerdere keren over gehad, wat hij daarvan zou vinden. In het begin was hij er wel sceptisch over maar toevallig zagen we een aantal dagen geleden een zoenscène op tv en zei hij uit het niets: “Nou, ik zou het eigenlijk niet erg vinden als je dit zou moeten doen.” Totdat de scène zich uitmondde in een heftige befpartij, toen was ‘ie toch wel weer stil, haha. Maar goed, we zullen zien. Hij zal me sowieso altijd steunen, omdat hij weet dat het mijn vak is en het er soms gewoon bij hoort.
Op wat voor type mannen val je?
Qua uiterlijk val ik vaak wel op licht getinte mannen. Ik heb altijd gezegd dat ik humor belangrijk vind, ik moet met iemand kunnen lachen. Maar ook huilen, lekker kletsen, op één lijn zitten met iemand. Ik wil volledig mezelf kunnen zijn, en visa versa natuurlijk. Je moet elkaar begrijpen en van elkaar kunnen leren. Communicatie is key zeg ik altijd maar. Ben ik nu te veeleisend? Haha.
Je mag best wat eisen toch. Wat was tot nu toe je favoriete rol?
Dan moet ik toch wel zeggen Noucha in Flikken Rotterdam
. Dit omdat ik echt uren op de set kan maken en het een uitdaging is om in de rol van rechercheur te kruipen. Hoe hou je scènes nou spannend als je altijd maar dezelfde vragen moet stellen (waar was u gister avond om negen uur) of dezelfde uitspraken moet doen (u bent aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Sjaakie). En daarnaast is het natuurlijk gewoon cool om al die stoere dingen te mogen doen. Een wapen trekken, iemand in de boeien slaan, een achtervolgingsscène. Wie wil dat nou niet? Verder was ik ook erg blij dat ik een rol in De Veroordeling
te pakken had (Gouden Kalf voor beste film 2021), dit omdat ik met groot acteur Fedja van Huêt mocht spelen en stiekem heel veel van hem leerde.
hr mkx04199 kopie
Foto: Marcel Krijger
Hoe heb je de fotoshoot ervaren?
Ik had al eerder met Marcel gewerkt voor een shoot van Flikken, en dat was heel fijn. We werkten goed samen. Dus ik was heel blij deze shoot samen met Marcel te mogen doen. Hij is erg creatief en professioneel. Ziet gauw wat er moet gebeuren, vanuit welke hoek er geschoten moeten worden en hoe de pose net even beter kan. Hij heeft er goed oog voor en dat werkt prettig. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.
En terecht! Wat vind je van FHM?
Helemaal prima. We kunnen heel diep praten over dat het plat is om puur op uiterlijk af te gaan en niks van het innerlijk te zien, maar het oog wil ook wat en dat is heel menselijk. Zolang we er maar bij stil staan dat uiterlijk niet alles is mogen we er af en toe best mee verwend worden. En eerlijk is eerlijk: het zijn vaak ook prachtige foto’s toch? Ik voel me vereerd dat ik hier nu tussen mag staan. Zou het dan wel weer op prijs stellen als er dan ook een For Her Magazine komt.
Waarvan akte. Wat zijn de kleine dingetjes die jou Ortál maken?
Ik praat vaak net te hard en ook mijn lach is hard. Tevens heb ik duizend verschillende lachjes, voor iedere situatie één. Als ik me ongemakkelijk voel, zit ik met mijn duim en wijsvinger aan de nagels van mijn andere duim en wijsvinger, ter hoogte van mijn navel (dit deed ik van kinds af aan al). Ik kauw graag kauwgum en het maakt me niet uit dat het op sommige momenten ongepast is (Israëlisch tikje, denk ik).
ortacc81l vriend fhm03
Foto: Marcel Krijger
Wat zou je de komende jaren nog willen bereiken?
Ik zou het liefst nog jaren willen doen wat ik het liefst doe en dat is acteren. Een hoofdrol in een dramafilm staat bovenaan het lijstje. Daarnaast vind ik presenteren heel erg leuk, dus ook dat is mijn doel voor de komende jaren. Katja Schuurman was altijd mijn voorbeeld en ik baal tot op de dag van vandaag dat ik destijds te jong en onbekend was om Try Before You Die te presenteren. Omdat het acteerleven een vrij onzeker bestaan geeft, heb ik me vaak afgevraagd wat ik ernaast zou willen doen wat mij zekerheid geeft. Ik vind het belangrijk om me goed in mijn vel te voelen en wil dat graag met andere meiden delen. Daardoor ben ik booty lessen gaan geven aan vrouwen. Sportscholen staan vol met apparaten ingericht voor mannen en ook aan kickboksscholen niet te kort. Ik had behoefte aan meer vrouwelijke trainingen en heb dit sinds kort opgezet. Dus ladies, wees welkom om bij mij te komen trainen. In Amsterdam en Scheveningen, volg alles via de Instagram @beachbootyofficial .
Wie zou jij wel eens in een FHM Shoot willen zien?
Ze is natuurlijk niet Nederlandse, maar gaat wel met een Nederlander dus hopelijk telt dat ook. Ik vind Rose Bertram echt een prachtige vrouw. Op haar fantastische krullen en groene ogen kan ik alleen maar jaloers zijn, en dan ook nog eens zo’n fantastisch lijf met goeie rondingen. Wat wil Gregory nog meer?
Wat staat er de komende tijd allemaal op de agenda?
Ik ben nu voornamelijk stemmenwerk aan het doen. Ik spreek luisterboeken in en ben de stem van T-Mobile. Daarnaast ben ik dus booty trainingen aan het geven en dat verder aan het ontwikkelen. In februari beginnen we weer met een nieuw seizoen Flikken Rotterdam , en voor die tijd hoop ik nog te draaien voor iets anders leuks.
Volg Ortál Vriend ook op Instagram ! En pak fotograaf Marcel Krijger dan ook gelijk even mee.

Favorieten van Ortál Vriend

Stad:Tel Aviv. Niks is te gek daar, zowel het nacht als dagleven zijn top. Reis: Australië (staat nog op het lijstje)
Maaltijd:Indonesisch, Sushi en Italiaans (ik hou van eten, kan niet kiezen) Film:
altijd een kutvraag voor een actrice. Zo veel! Oké dan zeg ik One Flew Over The Cuckoo’s Nest en American History X . Oké, en Basketball Diaries en Prisoners dan.
Boek: Kom hier dat ik u kus . Prachtig ontroerend Vlaams boek. Volgens mij heb ik hem in één ruk uitgelezen Auto: Audi of Mini Cooper. Bescheiden hè?
Dier:Dolfijn en hond. Festival:
Lowlands. Jaren op rij heen geweest en altijd een succes. Even helemaal weg van je dagelijkse leventje, met een telefoon die altijd bijna uitvalt en altijd goor zijn omdat je net te weinig kleren mee hebt en geen zin hebt in die rij van de douches in de ochtend.
Instagram-kanaal: ortalvriend is mijn persoonlijke account en beachbootyofficial het account voor de booty trainingen en alle updates!

Gallery

Credits

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant