FHM Shoots: model Lara Giesing

mrt 24 2022, 17:00 Girls
rus 5014 kopie
Na de shoot van nieuwkomer Iris Messemaker is het tijd voor een bekendere dame in ons straatje. Lara Giesing heeft immers al drie keer in de lijst der lijsten gestaan en heeft nu dan eindelijk haar moment van shine in FHM. We weten ook niet precies waarom dat zo lang geduurd heeft, want wat een knallers van foto's hebben zij en fotograaf Russell Pearson afgeleverd zeg. Genoeg geluld, maak kennis met Lara Giesing!
Hi Lara. Sorry dat je zo lang hebt moeten wachten haha. Hoe vind je het om nu dan eindelijk gefeatured te worden bij het favoriete magazine van de Nederlandse man?
Ja, eindelijk zeg dat wel! Russell en ik hebben al een hele tijd contact, maar vanwege onze drukke planningen kwam het er telkens niet van om een shoot te plannen. Ik ben daarom ook heel blij dat het eindelijk gelukt is! Ik ben dan ook echt super trots om nu al drie jaar achter elkaar naast al die mooie vrouwen in de FHM500 te staan.
rus 4222
Foto: Russell Pearson
Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Tilburg en woon al vanaf mijn tweede in Boxtel. Daar woon ik momenteel nog steeds en het bevalt me prima. Voor mijn werk ben ik veel in de randstad te vinden, dus ik ben veel onderweg. Heerlijk eigenlijk. Toch gaat er echt niks boven lekker ruim wonen en thuiskomen in een rustige, vertrouwde omgeving na drukke dagen werk.
Wat doe je allemaal precies in het dagelijks leven?
Op dit moment doe ik fulltime modellenwerk, dus mijn dagen bestaan voornamelijk uit shoots en af en toe shows. Dat betekent ook dat ik veel onderweg en op reis ben. Het leuke is wel dat elke dag voor mij anders is, waardoor het nooit verveelt. Dat houdt ook in dat ik sommige periodes elke dag aan het werk ben, maar dat er ook weken met wat meer vrije dagen tussen zitten. In mijn vrije tijd sport en kickboks ik lekker en houd ik ervan om te wandelen met mijn hond. Omdat ik een gedeelte van mijn werk als freelance model doe, houd ik mij daarnaast bijna dagelijks bezig met alles wat daarbij komt kijken. Denk hier bijvoorbeeld aan het sturen van facturen tot het bijhouden van Instagram.
Je studeert Health Law. Wat houdt dat nou precies in?
Ik heb de bachelor Rechtsgeleerdheid gestudeerd, waarna ik heb gekozen voor de master Gezondheidsrecht als specialisatie. Hier ben ik afgelopen zomer voor afgestudeerd. Gezondheidsrecht is de juridische kijk op de gezondheidszorg in brede zin, waar onder andere de rechten van de patiënt, het zorgverzekeringsrecht, medisch aansprakelijkheidsrecht, ethiek en strafrecht onder vallen. Je kunt dan denken aan gevoelige kwesties rondom euthanasie en abortus, maar bijvoorbeeld ook aansprakelijkheidsvraagstukken in het geval dat een arts een fout heeft gemaakt waardoor een patiënt schade lijdt. Kortom, enorm interessante (al zeg ik het zelf) en actuele onderwerpen.
Klinkt erg divers allemaal. Wat zou je later willen gaan doen met deze studie?
Dat pad heb ik nog niet helemaal uitgestippeld eerlijk gezegd. Het belangrijkste vind ik dat ik mensen in lastige situaties zou kunnen bijstaan. Het lijkt me leuk om advocaat te worden in dit vakgebied. Ik heb tijdens mijn studie een tijdje bij een advocatenkantoor gewerkt en dat beviel me goed. Ook lijkt het me leuk om aan de slag te gaan bij een ziekenhuis of een ander bedrijf dat gericht is op de gezondheidszorg. Omdat ik op dit moment erg druk ben met modellenwerk, heeft die keuze voor mij nog geen haast. Eerst geniet ik nog even van het reizen, het leren kennen van nieuwe mensen en van de afwisseling die dit werk mij te bieden heeft.
Je doet dus regelmatig modellenwerk zo te horen. Hoe is dat zo ontstaan?
Op mijn 15ekwam ik in contact met een fotografe die ik via via kende. Zij was toevallig ook scout voor een modellenbureau en stuurde me naar hen door. Ik zit al lang niet meer bij dat bureau, maar zo is het balletje wel gaan rollen. In mijn middelbare schoolperiode deed ik dus al wat shoots, maar tijdens mijn studie begon ik het steeds drukker te krijgen. Op een gegeven moment had ik zelf genoeg contacten opgedaan om ook als freelancer aan de slag te gaan. Momenteel combineer ik het: ik zit bij meerdere Nederlandse en internationale modellenbureaus en doe ook een gedeelte van mijn opdrachten als freelancer. Dat bevalt enorm goed! Toen ik ongeveer een jaar geleden besloot om mijn master af te maken en daarna fulltime als model verder te gaan, had ik nooit verwacht dat ik zoveel leuke opdrachten zou doen. Ik heb een enorme hoeveelheid aan fijne nieuwe mensen leren kennen en ik heb zoveel mooie plekken gezien. Daarvoor ben ik super dankbaar!
rus 4777
Foto: Russell Pearson
Wat een heerlijke shoot heb je afgeleverd met Russell zeg! Wat vind je van hem als fotograaf?
Dit is nu de tweede keer dat ik met Russell heb geshoot en beide keren vond ik echt super leuk. Ik kan het heel goed met hem vinden en ik vind hem echt een fijn persoon om mee samen te werken. Shooten met Russell is altijd heel gezellig en relaxed. Daarnaast vind ik hem, niet te vergeten, natuurlijk enorm goed in zijn vak!
Wat onze lezers natuurlijk willen weten: ben je nog vrijgezel?
Nee, ik ben niet meer vrijgezel. Inmiddels heb ik 7 jaar een relatie met mijn vriend, waarvan wij op dit moment 2,5 jaar samenwonen. Sinds afgelopen zomer woont ook de leukste hond van de wereld bij ons. Huisje, boompje, beestje kunnen we wel zeggen haha.
Op wat voor type mannen val je?
Ik kan niet echt een specifieke omschrijving van mijn type geven, maar vind het vooral belangrijk dat er een klik is. Ik vind dat je echt een team met elkaar moet kunnen zijn en dat je elkaar 100% moet steunen, maar ook kan vrijlaten waar nodig. Qua karaktereigenschappen staan ambitieus, intelligent en zorgzaam hoog op mijn lijstje. En als ik dan toch een uiterlijk kenmerk moet noemen, val ik voornamelijk op donker haar en donkere ogen.
Wat zijn absolute opknappers en ontzettende afknappers bij een man?
Ik houd ervan als een man een goede gesprekspartner is, maar misschien nog wel belangrijker vind ik dat je met elkaar moet kunnen lachen. Als een man humor en een leuke lach heeft, maakt dat hem nog aantrekkelijker. Een van de grootste afknappers bij een man vind ik arrogantie en daarnaast vind ik het vreselijk als een man egoïstisch is.
rus 4854
Foto: Russell Pearson
Vertel eens een leuk feitje over jezelf Laar.
Ten eerste ben ik echt een enorme nerd. Toen ik klaar was met mijn studie en besloot om me fulltime op modellenwerk te focussen, miste ik eigenlijk al heel snel de mentale uitdaging. Daarom ben ik begonnen met een opleiding tot orthomoleculair therapeut, voornamelijk omdat ik het menselijk lichaam en gezondheid heel interessant vind. Ik houd dus echt van studeren, lezen en mijn kennis verbreden. Dat wil dus ook zeggen dat ik echt super slecht ben in niks doen en dat ik altijd wel iets verzin om mezelf mee bezig te houden.
Daarnaast ben ik, al zou je dat misschien niet verwachten vanwege mijn werk, eigenlijk helemaal niet zo’n meisjes-meisje. In mijn vrije tijd besteed ik dan ook niet zoveel tijd aan mijn uiterlijk, draag ik niet veel make-up en loop ik het liefst de hele dag in mijn sportkleren rond.
Wat staat er de komende tijd allemaal op de agenda?
Heel veel werken en reizen! In de komende twee maanden ben ik in Londen, Hamburg en Barcelona te vinden en zal ik dus ook niet veel in Nederland zijn. Helaas voor jullie haha. Verder laat ik het vooral allemaal op me afkomen en ga ik genieten van al het werk dat ik kan doen, maar ook van de momentjes dat ik wel thuis bij mijn vrienden en familie ben.
Tot slot: wat zijn je dromen voor de toekomst?
Modellenwerk doen zo lang het kan, nog een aantal mooie reizen maken en nieuwe ervaringen opdoen. Daarna wil ik ooit een leuk gezinnetje en een mooi huis in de natuur zou ook meer dan welkom zijn. Bovendien hoop ik gezond en gelukkig oud te worden, maar ja hé, wie wil dat nou niet?
Volg Lara Giesing ook op Instagram ! Pak dan gelijk fotograaf Russell Pearson ook even mee.

Vluggertje met Lara Giesing

Stad: New York Reis : Zuid-Afrika
Restaurant: Aziatisch Film : James Bond
Presentatrice: Geraldine Kemper Dier : Mijn hond
Auto: Porsche 911 Gadget : Apple Watch
Festival: Paaspop

Gallery

Credits

Fotografie: Russell Pearson Model : Lara Giesing

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant