FHM500 Shoots: Mooiste Vrouw van Nederland 2021 Monica Geuze

dec 25 2021, 11:42 Entertainment
monica fhm145093 kopie 2 1
Met kerst delen wij traditiegetrouw cadeautjes uit door onze FHM500 shoots online te zetten. We beginnen met de Mooiste Vrouw van Nederland 2021: Monica Geuze. Ze heeft zich in korte tijd opgewerkt van vlogger tot 360° merk. Van vooraanstaand YouTuber met meer dan een miljoen volgers op Instagram tot het hosten van podcasts, publiceren van bestsellers, ownen van een cosmetica brand, presenteren van televisieprogramma’s, een eigen realitysoap en nog moeder ook. Deze vrouw deinst nergens voor terug. Wat Katja, Sylvie en Yolanthe een decennium geleden waren, dat is zij van deze tijd: dé ster van een generatie. Deze titel stond dan ook in de sterren geschreven. Monica Geuze is de Mooiste Vrouw van Nederland van 2021!
Deze shoot is afkomstig uit de FHM500 2021, het bijbehorende interview is afgenomen in mei 2021
De Mooiste Vrouw van Nederland van 2021. Gefeliciteerd! Wat betekent zo’n titel voor jou? Dankjewel! Natuurlijk is het een eer en een groot compliment, maar de titel ‘an sich’ betekent voor mij niet zoveel. Ik denk dat niemand zich de mooiste vrouw van iets voelt. Ik zou willen dat elke vrouw zich de mooiste vrouw ter wereld zou voelen. Zo’n titel voegt pas iets toe als je het zelf gelooft.
We gaan het lijstje voormalige winnaressen even opnoemen hoor: Bridget Maasland, Sylvie Meis, Katja Schuurman, Ellemieke Vermolen, Georgina Verbaan, Chantal Janzen, Yolanthe Cabau, Doutzen Kroes, Tess Milne, Kim Feenstra, Nochtli Peralta Alvarez, Shelly Sterk, Jessie Jazz, en Sylvana IJsselmuiden. Wat denk je als je dit rijtje hoort?
Ja, vind ik">dat vind ik wel echt een bizar rijtje. Stuk voor stuk ontzettend knappe vrouwen. Maar Doutzen en Yolanthe voelt nog steeds heel erg out of my league. Ik zie mezelf absoluut niet zoals ik naar hen kijk. Hallo, Doutzen liep de catwalk af met vleugels op haar rug. Ik vind het wel heel cool. Nu voelt het misschien nog wat onwennig, maar over veertig jaar denk ik: ‘Wow, wat vet! In 2021 was ik gewoon nummer 1’.
monica fhm145093 scaled
Foto: Jasper Rens van Es
Vind je het spannend om zo’n sexy shoot te doen? Nee, niet echt. Ik voel me altijd snel op mijn gemak. Ik houd er heel erg van om met bepaalde mensen te werken en die waren er. Ik schaam me ook niet voor mijn lijf of de naaktheid. Het speelt ook mee dat er de afgelopen tijd een tendens gaande is dat ieder lijf mooi is, dat helpt ook. Natuurlijk verdwijnen alle plaatjes van vrouwen met een geweldig lichaam niet opeens, en ja, daar kun je onzeker van worden, maar het andere beeld dat nu gegeven wordt laat zien dat er ook heel veel mooie, knappe en leuke vrouwen zijn die er niet uitzien als Kylie Jenner of Sofia Richie. Dat vind ik een heel gezonde ontwikkeling en is een van de onderwerpen in mijn boek Unreleased .
Sommige mensen vinden dat we vrouwen als lustobject neerzetten, wij benaderen het liever van de artistieke kant waarbij dit onze ode is aan de schoonheid van de vrouw. Wat vind jij van de FHM500?
Vrouwen zijn kunstwerken. Ik vind vrouwen altijd mooier dan mannen. Die zijn toch een beetje lomp. Ik begrijp het wel dat mensen het misschien seksistisch vinden of dat ze niet als lustobject gezien willen worden, maar ik ben gek op de vormen en de manieren hoe vrouwen bewegen. Ik vind iemand juist heel mooi als ik weet hoe ze van binnen is. Dat vind ik geen seksisme, dat is bewondering. Ik begrijp best dat een nummering mensen onzeker kan maken, maar dat moet je toch meer als een gimmick zien. Mijn ogen voor seksisme zijn de laatste jaren ook meer open gegaan, maar je moet zoiets als zo’n lijst niet te serieus nemen. Dat is misschien makkelijk praten van een nummer 1 positie, maar voor iedereen die in de lijst staat is het een compliment.
Hoe belangrijk is uiterlijk voor je? Heel belangrijk. Ik vind het heerlijk om met uiterlijk bezig te zijn. Ik hou ervan om bezig te zijn met make-up, met mijn haar en ik vind kleding fantastisch. Als ik in de spiegel kijk en ik zie eruit als een mokkel die door een vrachtwagen is overreden, dan word ik daar niet heel vrolijk van. Kijk ik in een winkelruit en heb ik mijn best gedaan, dan is mijn dag echt voor 70% beter.
monica fhm145571 2 scaled
Foto: Jasper Rens van Es
De foto’s zijn echt waanzinnig. Vind je het leuk om zo gefotografeerd te worden?
Nee, ik vind het echt vreselijk. Op zo’n shootdag denk ik altijd: had ik maar visagie gedaan, stond ik maar achter de camera, kon ik maar met het licht bezig zijn. Gewoon lekker in je joggingspakje, knot in en zorgen dat het een mooi beeld wordt. Dan hoeft het niet om jou te gaan. Niemand die aan je frunnikt of iemand die de hele dag aan je zit. Ik zie mezelf meer als een product dat op de foto moet. Ik doe het echt voor het resultaat achteraf. Dat vind ik altijd heel leuk en daar krijg ik altijd heel veel energie van.
Je bent open over het gebruik van cosmetische chirurgie. Waarom heb je daarvoor gekozen? Ik vind het mooi dat we in een tijd leven dat je er iets aan kan laten doen als je ergens niet tevreden mee bent. Het klinkt tegenstrijdig, omdat ik ook zeg dat je blij moet zijn met wie je bent en dat je niet perfect hoeft te zijn. Het belangrijkste vind ik dat je in jezelf gelooft: jij moet jezelf op je mooist voelen. Als dat is met een spuitje hier en daar, dan is dat wat mij betreft totally fine. Maar ik vind het wel belangrijk dat je daar transparant over bent, want zo word je niet wakker.
Maar dan loop je wel het risico dat je in de (sociale) media weer wordt weggezet als een of andere barbiepop.
Dat vind ik soms wel irritant, want dat valt harstikke mee. Die fillers zijn bijvoorbeeld uit mijn lippen en er zijn nog steeds mensen die ‘duckface’ onder mijn foto’s reageren, terwijl het gewoon mijn natuurlijke lippen zijn. Dus het is ook onwetendheid. Als je het doet en je bent er blij mee, dan is het toch helemaal prima. Het is je eigen lichaam en je doet er niemand kwaad mee. Zolang je je eigen grenzen maar kent.
Je komt over als een ontzettend zelfverzekerde, stoere chick die alles voor elkaar heeft. Ben jij nog wel eens onzeker? Oh, echt iedere dag. In de kern ben ik inderdaad best zelfverzekerd en ben ik ook oprecht blij met wie ik ben en hoe ik eruit zie. Maar het kan altijd beter. Ik weet ook dat het nooit genoeg zal zijn. Nu vind ik mezelf bijvoorbeeld te zwaar, maar als ik over een halfjaar terugkijk naar foto’s van deze periode dan denk ik: ‘Waar had ik het over? Ik was hartstikke dun.’ Je moet ook realiseren wat je ervoor moet doen om er zo slank uit te zien. Ik wil niet alleen maar obsessief bezig zijn met eten en bewegen, om uiteindelijk toch niet tevreden te zijn. Ik wil ook gewoon een leuk leven hebben.
Wat moet een man doen om jou te versieren?
Eigenlijk dus niks. Als ik jou leuk vind, dan hoef je helemaal geen rare capriolen uit te halen voordat ik een drankje met je ga doen. Natuurlijk vind ik het leuk als je gezellig bent, want dan kan het wat serieuzer worden. Maar een wederzijdse klik is het allerbelangrijkste.
Hoe zou je de mannen omschrijven waar je op valt? Als ik mijn vrienden moet geloven, heb ik echt een wanstaltige smaak. Het is in elk geval heel uiteenlopend. Ik kan echt de meest aparte mensen heel knap vinden. Ik vind Tatta uit Mocro Maffia bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Juist met dat oog van hem, want dat heeft iets mysterieus. En ik hou ervan dat hij een lekker asociaal randje heeft. Ik vind het ook wel aantrekkelijk dat ik weet dat hij in het echt niet zo is. Tygo Gernandt vind ik ook zo’n type. Die heeft zoiets schmutzigs en zoiets rauws. Al mijn vriendinnen zouden me voor gek verklaren. Ik vind dat juist aantrekkelijk. Vroeger vond ik Dennis Storm helemaal het einde. Sindsdien staan mannen in grijze joggingsbroek altijd met 100-0 voor.
Boeken, podcasts, televisieprogramma’s, ondernemen. Je bent 26 en hebt al een heel imperium opgebouwd aan activiteiten. Moet je jezelf nog wel eens in de arm knijpen om te beseffen wat je allemaal hebt geflikt?
Ja, maar het gaat allemaal wel heel geleidelijk. Al deze dingen zijn nooit een doel op zich geweest. Het voelt ook niet alsof ik heel erg aan het bouwen ben. Ik doe allemaal dingen die ik leuk vind: de dingen belanden allemaal op een organische wijze op mijn pad. Eigenlijk zijn het iedere keer extensies van mijn leven.
d78b8532 1 scaled
Foto: Jasper Rens van Es
Waar krijg je de meeste energie van? In het ondernemen, specifiek met mijn cosmetica/lifestyle brand waar ik nu mee bezig ben. Dat vind ik zó leuk. Ook omdat het niet gaat om wie ik ben, maar om mijn visie. Het valt of staat niet bij mijn aanwezigheid, het is er gewoon. Dat vind ik een lekker idee. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Natuurlijk ga ik mijn bereik gebruiken om het een boost te geven, maar het draait vooral om een nieuw merk opbouwen. Dat is iets wat ik heel erg leuk vind en waar ik goed in ben. Dat is iets wat ik me het laatste jaar goed ben gaan realiseren. Ik dacht altijd dat ik nergens echt in uitblonk en vond het ook moeilijk om ergens heel trots op zijn, omdat ik altijd twijfelde: komt het omdat ik er goed in ben of is het alleen maar mijn bereik? Maar dat bereik moet je wel zien op te bouwen met een visie en strategie. Dat is een merk bouwen.
Waar wil je nog naartoe met het merk Monica Geuze?
Dat bepalen we per jaar. We kijken niet te ver vooruit. Over vijf jaar zijn dingen alweer zo anders. Stanley (business partner & manager) en ik bepalen per jaar onze doelen. Dit jaar wilden we bijvoorbeeld de omzet verdubbelen. Maar ik merkte onlangs dat het te veel was, dus ben ik op de rem gaan staan. Ik heb geen zin om mezelf te slopen. Als het niet meer bijdraagt aan plezier in je werk, dan is zo’n doel niks waard. Ik heb geen grote lange termijn doelstellingen, want ik kan heel wispelturig zijn. Als je het me nu vraagt, dan zou ik willen dat we over vijf jaar relevant zijn in het bouwen van merken, want daar ligt mijn passie.

De nummer 1’s van Monica

Auto: Lamborghini Urus. Die gaat er hopelijk een keer komen. Merk: Ik vind Hermès echt schitterend. Het handwerk en het mysterie dat om die tassen hangt. Fantastisch.
Eten: Gehaktbalen, aardappelen en sperziebonen van mijn moeder en dat allemaal door elkaar prakken. Drankje: Stëlz natuurlijk.
Sport: Kickboksen vind ik het enige dat voor langere tijd houdbaar is om te doen. Reis: Een roadtrip langs de westkust van Amerika staat bovenaan mijn lijstje.
Artiest : Justin Bieber. YouTuber : Ik heb heel erg veel bewondering voor Enzo Knol. Zijn dedication is zó knap.
Dier: Een Bengaalse kat. Tv-programma: Temptation Island vind ik al jaren het allerleukste programma dat er is.
Festival: Amsterdam Open Air. Vroeg pieken en vroeg weer naar huis. Comedian: Henry van Loon vind ik ge-wel-dig.
Film: ‘Dear John’ met Channing Tatum. Gewoon omdat ik hem heel lekker vind.

Seks, drugs, rock ’n roll

Trio: Nee. XTC: Ja.
Nudepic verzonden: Nee. Iets gestolen: Nee.
Orgasme gefaket: Nee. Iemand geslagen: Ja, mijn broer.
Parachute gesprongen: Nee. Langer dan 24 uur wakker geweest: Ja.
Sekstape gemaakt: Nee. Toegetreden tot de Mile High club: Nee.
Stripclub geweest: Ja. Een boete hoger dan 500 euro gepakt: Ja, meer dan 600 euro voor te hard rijden.

Gallery

Credits

Fotografie: Jasper Rens van Es
Styling:
Claudia Engels
Make-up:
Xelly Cabau
Haar:
Siko van Berkel
Concept:
Floor Bunge Productie: Kimberley Gibbs
Tekst:
Chris Riemens & Noa van den Heuvel

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant