FHM Shoots + exclusief interview met realityster Amanda Balk

mrt 04 2021, 11:45 Girls
web mg 0214
We kennen Amanda Balk allemaal nog wel uit het programma De Gouden Kooi . Schat van een mens. Die heeft in het korte jaar van 2021 al flink wat voor haar kiezen gekregen. Zo werd ze in de eerste week van januari op brute wijze overvallen en een paar weken geleden was daar een mediarel met Afrojack. Tijd om wat positiviteit in haar leven te brengen, dus hesen we haar op haar lievelingsdier voor een prachtige feature in FHM.
En dan zit je opeens naakt op een paard voor FHM! Wat vond je van de shoot?
Ik ben heel blij. Het was zo cool om een shoot met een paard te doen. Geen hakken, gewoon met de blote voetjes en omkleden op de hei. Fantastisch! Het was ook de eerste shoot zonder spiegel, haha. En Mike (het paard) was ook echt een topper. Wat een lieverd.
Was je vroeger een paardenmeisje?
Zeker! Ik ben ermee opgegroeid en heb altijd paarden gehad. Ik hoefde maar de brug over en dan was ik bij m’n paard. Toen ik 13 was heb ik een ongeluk gekregen. Ik was gevallen en toen is het paard van een vriendin over mij heen gerend. Ik had mijn ribben gekneusd en mijn sleutelbeen gebroken. Verder was ik me natuurlijk helemaal wild geschrokken. Daarna ben ik wel wat voorzichtiger geworden, maar mijn liefde voor paarden is nooit veranderd.
web mg 0230 e1614849625972
Foto: Annick Meijer
Er was ook een cameraploeg aanwezig.
Klopt. Zij waren aan het filmen voor mijn eigen nieuwe realityserie. Met drie camera’s lag ik nogal onder de loep daar in m’n onderbroek op de hei, haha! Ik heb eerder een realityserie Keeping up with the Balkjes
gehad. Van verschillende productiemaatschappijen heb ik een voorstel gekregen voor een nieuwe serie. Daar heb ik even over na moeten denken, want je geeft wel je hele leven bloot. Uiteindelijk heb ik besloten om ja te zeggen, want het is ook heel leuk om te doen. Ik sta vanaf mijn 19 e (remember De Gouden Kooi
, red.) al voor de camera. Elke scheet die ik laat komt in het nieuws. Dan maakt zo’n serie eigenlijk ook niet zoveel meer uit, haha.
Hoe kijk je terug op De Gouden Kooi ?
Ik was 19 toen ik daaraan meedeed, ik ben nu 33. Ik was echt nog een kind toen, maar dacht uiteraard dat ik al heel volwassen was. Het heeft me verder gebracht, want ik heb er een carrière voor de schermen aan te danken. Ik ben blij dat ik eraan mee heb gedaan.
Hoe is het om te leven in de spotlight?
Het heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat je geld voor de schermen kan verdienen. Als je producten uitbrengt dan werkt dat met een bekende naam toch wat beter. Maar het heeft ook nadelen. Alles wat er gebeurt komt in de media, of je nou wil of niet.

"Ik werd keihard in mijn buik getrapt en ze hadden een pistool op mij gericht"

Zo lazen we dat je begin dit jaar met geweld bent overvallen. Wat heftig!
Ja, ik was nog nauwelijks klaar met proosten voor 2021 en boem. In de eerste week van januari ben ik overvallen toen ik samen met mijn dochtertje Vegas thuis was. Dat maakt het verhaal zo moeilijk. Iets voor 9 uur werd er aangebeld door een pakketbezorger. Ik zei tegen hem ‘leg maar voor de deur neer.’ Twintig minuten later deed ik de deur open om het pakketje te pakken en toen werd ik direct keihard in mijn buik getrapt. Ik schrok me te pletter. Ik voelde me alsof ik een epileptische aanval kreeg. Ik viel op de grond en toen kwam er nog een andere jongen binnen die de deur dichtdeed. Ze hadden ook een pistool op mij gericht.
Jezus…
Er gaat zoveel door je heen. Het enige wat ik dacht was mijn kind. Zij lag nog boven te slapen. Toen ze mij zo hoorde schreeuwen is ze in de kast gaan zitten. De overvallers hebben mij ook in de kast gezet, vervolgens mijn sieraden meegenomen en zijn daarna weggegaan. Zoiets wil ik nooit meer meemaken. Vooral niet voor mijn kind. Als ik alles alleen had beleefd was het erg, maar niet zó erg. Dat die daders ook niet zijn afgeschrikt door de aanwezigheid van mijn dochter snap ik ook niet.
Gewetenloos. Hoe staat het er nu voor?
De politie is met een onderzoek bezig. Ik ben in afwachting van meer informatie. Het is iets waar ik geen invloed op heb. Ik probeer me te richten op mijn mentale gesteldheid. Ik moet zorgen dat er weer rust is voor Vegas en mij. Ik krijg er gelukkig ook hulp bij. Ik ben vooral heel blij dat Vegas het goed doet. Zij houdt zich sterk en is een stoer meisje. Maar als de bel gaat dan kan ze wel opeens schrikken, dat was eerst niet zo. Het is natuurlijk je grootste nachtmerrie. Kijk, spullen zijn maar spullen. Ik wil vooral van de angst af. Daar gaat tijd overheen. Als ik thuiskom en er staan nog boodschappen buiten kan ik bij wijze van spreken al in paniek raken. Nu staan we wel 24 uur per dag onder bewaking via allerlei camera’s. Als er iemand mijn huis binnendringt dan komt de politie gelijk. Ik voel me daardoor wel veiliger, maar het blijft een litteken.
web mg 0175 e1614849645537
Foto: Annick Meijer
Verder was er ophef in de media rondom Afrojack, de vader van je dochter Vegas. In een interview met RTL Boulevard heeft hij gezegd dat jij geen toestemming zou geven aan jullie dochtertje om naar zijn bruiloft te gaan. Hoe heb jij naar dat interview gekeken?
Heel verbaasd. Niks daarvan is waar. Elke dag vraag ik aan mijn dochtertje of ze haar vader al heeft gebeld. Hij heeft een jaar lang zijn dochter niet gezien en wij vragen al een jaar lang of hij komt. In dat interview liegt hij gewoon. Mijn kind weet hoe het zit. Zij mist haar vader heel erg. Ze weet dat hij druk is, maar hij heeft een jaar lang geen contact opgenomen. Dat kan natuurlijk niet. Er is een positief ding aan deze heisa, want na het interview stuurde hij een e-mail met de boodschap dat hij een dag later zou langskomen. Ze hebben een hele fijne dag samen gehad en ons meisje was blij. Dat is geweldig.

"Ik hoop dat hij erachter komt dat zo’n interview in de media nooit de manier is"

Dat is mooi!
Hij kan haar anytime zien. Ik verschuif mijn agenda altijd voor zijn agenda. Maar ik ga hem niet smeken om ons meisje te zien, het moet wel vanuit hemzelf komen. Ze heeft een eigen telefoon, hij kan haar altijd bellen. Dan doet het echt pijn als ik dat interview in RTL Boulevard
zie. Dan denk ik: ‘Waarom doe je dat?’. Blijkbaar wil hij een ruzie met mij beginnen. Maar je kan ook mij een bericht sturen, in plaats van zo’n interview te geven. Dat zijn dingen die ik niet snap. Ouders ben je samen. Wij zijn haar helden. Een moeder is niet meer dan een vader. Hoe hij mij dan wegzet vind ik heel teleurstellend.
En wat als je hem daarmee confronteert?
Dan geeft hij geen antwoord. Heel kinderlijk. Dat zijn dingen waar hij zelf mee moet dealen. Ik hoop dat hij erachter komt dat zo’n interview in de media nooit de manier is. Als je zulke dingen over de moeder van je kind zegt, is het alsof je tegen je kind spreekt. Ik vind dat de haat naar mij toe nooit groter moet zijn dan de liefde naar je kind. Je vecht nooit tegen elkaar, want er zit een kind tussen. Niemand schiet er iets mee op.
Om een beetje te mediaten. Wat is er nodig om jullie relatie beter te laten worden?
Voor mij is hij altijd welkom. Het is de vader van mijn kind. Ik voel helemaal geen boze gevoelens naar hem. We zijn al een hele tijd uit elkaar. Tot een jaar geleden gingen we nog als gezin op vakantie, voor Vegas. Dat hoeft niet per se zo te gaan, maar ik wil gewoon een normale verstandhouding van vader tot dochter. Ze hebben altijd een hele sterke band gehad. Het afgelopen jaar was dat niet zoals het vroeger was en ik hoop dat die band weer sterker wordt. Zij is heel gek op hem en ik wil niet dat zij teleurgesteld wordt.

"Ik ben weer verliefd!"

Hoe was het leven als vrouw van een van de succesvolste dj’s ter wereld?
Toen wij elkaar leerde kennen was hij dat nog niet. Met de tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een van de succesvolste dj's. Dat leven heeft plus en minpunten. Het reizen was heel leuk, maar ook vaak zwaar om in al die verschillende tijdzones te leven. Het was wel heel veel feesten natuurlijk. Zo’n wereld tour is in het begin leuk, maar daarna ook niet meer. Dan was ik wel eens jaloers op een vriendin die vertelde dat ze met haar vriend op de bank een filmpje ging kijken, terwijl ik op een vliegveld in Singapore stond. Het was een bijzondere tijd.
Hoe gaat het nu in de liefde?
Ja gaat heel erg goed! Ik ben verliefd. Hoe lang? Bijna vier maanden nu. Ik heb hem ontmoet via een vriend. Een Nederlandse man ja. Haha, verder wil ik er niet teveel over zeggen hoor. Zodra dat allemaal naar buitenkomt dan gaat dat allemaal weer minder. Ik wil nu gewoon lekker genieten van hoe ik me voel. Hij maakt mij in elk geval heel erg blij.
Op wat voor type mannen val je?
Ik val op slimme mannen die mij wat kunnen leren. Ik val vaak op oudere mannen. Mijn vader is overleden toen ik twee was, misschien heb ik wel daddy issues. Ik val op charmante, slimme en grappige mannen. Humor vind ik heel erg belangrijk. Je moet op dat vlak absoluut een klik hebben.
web mg 0075 e1614849674594
Foto: Annick Meijer
Met deze shoot vergroot je natuurlijk wel je kansen in de FHM500 . Wat vind je van onze jaarlijkse lijst?
Ja hartstikke leuk! Ik vind het super dat jullie zo’n lijst maken. Jullie zetten vrouwen op een hele positieve manier in de spotlight. Vrouwelijke schoonheid is voor mij trots zijn op wie je bent. Schoonheid kan in elke vorm en elke maat zijn. Uiteindelijk schemert je karakter ook door in je uiterlijk.
Wie vind jij de mooiste vrouw van Nederland?
Sylvie Meis
! Dat vind ik zo’n mooie, sterke vrouw. Zij heeft veel zware dingen meegemaakt, maar je zal het nooit aan haar zien. Ze ziet er altijd schitterend uit. Kijk maar eens naar die trouwfoto. Ze is al 42, maar die wint nog steeds van meiden van 20. Bizar! Wat een killerbody. Ik heb haar wel eens ontmoet, toen kwam ze gelijk naar me toe. Een superlieve vrouw.
Is er tot slot nog iets leuks waar je naar uitkijkt dit jaar?
Ja de pilot van mijn reality serie is nu opgenomen. Als dat allemaal doorgaat dan moeten we heel veel filmen. Verder ben ik altijd wel bezig met allerlei dingen. Van make-up producten tot social media. Verder gaan we deze maand met de hele familie naar Ibiza voor de verjaardag van mijn dochter. Daar zijn we wel even aan toe. Heerlijk!
Meer van Amanda Balk? Volg haar op Instagram . En pak fotograaf Annick Meijer ook gerust mee.

Behind the scenes video

Vluggertje met Amanda Balk

Auto:Porsche Cayenne Reis: Op mijn 18 e
heb ik met mijn buurjongen een maand gebackpackt door Thailand. Wat een avontuur!
Maaltijd:Sushi Restaurant : Taiko in Amsterdam
Film:The Notebook, ik denk dat ik ‘m wel 100 keer heb gezien Dier: Een Pomeriaan, Edje.
Sport:Fitness

Gallery

Credits

Fotograaf: Annick Meijer Model: Amanda Balk

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant