FHM500 Shoots: Mooiste Sportvrouw van Nederland Joy Beune

jan 07 2021, 12:59 Girls
mooiste sportvrouw van nederland joy beune fhm13
Jullie hadden er geloof ik nog eentje tegoed hè? De oplettende kijkers weten nu dat we doelen op de fotoshoot met de Mooiste Sportvrouw van Nederland: Joy Beune. Na Suzanne Schulting in 2018 en Jutta Leerdam in 2019, hingen we in 2020 de gouden medaille om de nek van Joy. Het lijkt wel of schaatssters een extra beautygen in hun lichaam ontwikkelen. Ook dit jaar mag een schaatsster weer op de hoogste trede van het podium klimmen in FHM’s sportklassement. Mannen en jongens, doe de wave voor… Joy Beune!
Je bent verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland 2020. Gefeliciteerd!
Dankjewel! Het is iets waar ik heel trots op ben. Het is dan wel geen schaatstitel, maar het is wel mooi meegenomen, haha. Ik vind het leuk om met m’n uiterlijk bezig te zijn als ik de deur uitga. Maar ik kan ook wel echt een tomboy zijn door in m’n joggingsbroek met een bak M&M’s op de bank te hangen.
Wat mooiste aan jezelf?
Ik ben heel blij met mijn ogen. Die hebben een speciale groene kleur. Die springen er altijd mooi uit, vind ik.
Zeg dat en je blijkt ook nog eens een natuurtalent voor de camera. Wat vond je van je eerste sexy shoot?
Aan het begin vond ik het wel spannend. Het was even wennen, want het is behoorlijk out of my comfortzone. Maar naarmate de shoot vorderde vond ik het steeds leuker worden en ging het steeds beter. Het resultaat is echt onwijs mooi. Ik vind het zo bizar dat ik dit ben. Dat ik zo’n figuur heb ben ik natuurlijk wel trots op. Ik train er hard voor. Al train ik niet voor een perfect lichaam, maar om zo hard mogelijk te kunnen schaatsen.
mooiste sportvrouw van nederland joy beune fhm01
Foto: Nanda Hagenaars
Je volgt Jutta Leerdam op. De battle gaat ook verder in de FHM500 hé?
Haha ja, we zijn even oud en wij battlen al sinds de junioren tegen elkaar. Daar was het altijd stuivertje wisselen. De ene keer won zij, de andere keer won ik. In de senioren ga je meer op individuele afstanden richten. Daardoor strijden we nu minder tegen elkaar. Jutta focust zich op de sprint, terwijl ik me richt op de 1500 en de 3000 meter.
Hoe is jouw seizoen verlopen?
Teleurstellend. Ik heb me aan het begin van het seizoen niet geplaatst voor de World Cup wedstrijden. Daardoor miste ik zo’n beetje alle wedstrijden in de eerste helft. Dan schaatst je in je eentje een beetje rondjes in Thialf. Dat is mentaal heel pittig. Gelukkig heb ik me tijdens het NK afstanden wel geplaatst voor het EK en WK afstanden. Daardoor sloot ik gelukkig met een positief gevoel af. Maar dit gaat me volgend jaar niet nog een keer overkomen.
Wat is het doel voor aanstaande seizoen?
Ik wil sowieso de World Cup gaan rijden. Verder is mijn doel een podiumplek pakken op het WK afstanden. Daar wil ik gaan shinen. Ik kan een hele goede 1500 en een 3000 meter kan rijden, dus ik weet dat het erin zit.
Welke sportvrouw is een inspiratiebron voor jou?
Ireen Wüst. Als je schaatsen zegt, dan zeg je Ireen Wüst. Met 11 medailles is ze de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden. Ze is zó sterk. Daarnaast is ze technisch heel goed en kan ze teren op jarenlange ervaring. Zij kan gewoon met de mannen mee. Ze weet heel goed wat ze moet doen en laten voor haar sport. Daar heb ik heel veel respect voor. Het is een droom om in haar voetsporten te treden.
mooiste sportvrouw van nederland joy beune fhm03
Foto: Nanda Hagenaars
Met Kjeld Nuis heb je een beroemde vriend in het schaatsen. Hoe is die liefde zo ontstaan?
We zitten allebei in hetzelfde team en het klikte altijd al goed. Hij ging door een moeilijke tijd met z’n scheiding. Daarna kwam ik een beetje in beeld. Op gegeven moment zijn we op date gegaan. Niks spectaculairs hoor, gewoon uit eten bij een pizzeria in Akkrum. Na die date is het vuurtje echt aangestoken. Doordat we in het hetzelfde team zitten zijn we heel veel met elkaar. Maar dat vind ik alleen maar gezellig. Tijdens het trainen ben je toch veel op jezelf, dus schaatsen en privé kunnen we prima gescheiden houden.
Doe je naast het schaatsen nog meer dingen?
Ik doe een studie LOI Binnenhuisarchitectuur. Dat vind ik heel leuk. Ik kijk ook altijd die programma’s als VT Wonen . Het is geen fulltime studie, dan zou ik naar de kunstacademie moeten, maar dat valt niet te combineren. Verder ben ik best wel een nerd. Series kijken daar ben ik een beetje te onrustig voor, maar een puzzel leggen van 10 uur vind ik dan weer heerlijk.
Wat is jouw grote doel in je sportcarrière?
Zo veel mogelijk gouden Olympische medailles halen.
De fotoshoot en interview met Joy Beune is eerder verschenen in de FHM500 2020, die eind mei verscheen. Als het goed is heb je deze dus allang op papier gezien. Volgende editie van de FHM500 moet je dus gewoon kopen, dat snap je. Mooiste Sportvrouw van Nederland Joy Beune kun je uiteraard volgen op Instagram .

Video met Joy Beune

Vluggertje met Joy

Afstand: 1500 meter (PR: 1.52.7)
Schaatsbaan:
Salt Lake City, de snelste baan ter wereld. Liedje voor je race: Hangt er vanaf, maar ik ben wel van de reggaeton.
Schaatsen:
Ik schaats op custom made schoenen van Groothuis en ijzers van Viking.
Sport om te kijken: Olympische Spelen, dan kan ik alles kijken. Biathlon vind ik dan echt vet leuk. Sportman: Kjeld Nuis natuurlijk
Sportvrouw: Ireen Wüst

Gallery

Credits

Fotografie: Nanda Hagenaars
Styling:
Claudia Engels
Visagie:
Magdalena Kielb
Concept:
Fay de Jonge
Tekst:
Chris Riemens

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant