FHM Shoots: ex-Love Island hottie Lotte van Leeuwen

sep 10 2020, 13:00 Girls
lottefhm 1085
Hoogste tijd voor een nieuwe FHM Shoots. Met Lotte van Leeuwen staat niet de minste voor je klaar in een aanlokkelijke fotoshoot, want de knappe brunette maakte vorig jaar nog furore in Love Island . Ze staat dan ook al een paar jaar in de FHM500 (#446 vorig jaar). Russell Pearson had de eer om haar te fotograferen, wij om haar te spreken. Kom er maar in Lot!
Dag Lotte! Dat is even geleden. Hoe gaat het met je?
Hello! Met mij gaat het super goed. Lekker druk bezig en dat in deze corona tijd. Ik mag dus zeker niet klagen!
Waar ben je zoal mee bezig geweest de afgelopen tijd?
Het afgelopen jaar ben ik vooral erg druk bezig geweest met mijn werk op social media. Ik heb mij voornamelijk gericht op mijn Instagram en daarnaast heb ik ook wat video’s gemaakt op YouTube. Daardoor krijg ik hele leuke en mooie samenwerkingen met grote merken waarbij ik hun producten mag promoten. Daarnaast sta ik sinds kort ook onder contract als model bij Hunkemöller en ben ik ambassadeur bij Victory Sportswear.
Love Island is weer begonnen hè. Kijk jij nu met speciale interesse?
Ja, superleuk! Dit seizoen kijk ik absoluut met speciale interesse naar Love Island. Niet alleen omdat ik zelf heb meegedaan, maar omdat ik dit seizoen ga beginnen met mijn eigen YouTube serie ‘Back From Reality’. Hierbij ga ik elke aflevering een deelnemer van Love Island interviewen. Ik ga de Islanders dus op de voet volgen en elke aflevering met extra aandacht kijken, maar verder ga ik natuurlijk nog niet té veel verklappen! Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om weer te kijken, omdat ik het avontuur zelf heb meegemaakt en het echt weer oude herinneringen naar boven brengt.
Wat heeft deelname aan het programma je gebracht?
Ik heb in het programma niet de liefde gevonden, maar ik heb er wel veel mooie ervaringen en herinneringen aan overgehouden! Verder is mijn leven natuurlijk heel erg veranderd toen ik terugkwam van Love Island. Mijn dagelijks leven ziet er nu totaal anders uit dan voorheen. Voorheen werkte ik bij een kinderdagverblijf en nu plan ik zelf mijn dagen en opdrachten in met mijn manager. Daardoor ben ik in de gelukkige positie dat ik alleen maar dingen doe die ik echt leuk vind.

"Op mijn hoogtepunt was ik nummer 14 van heel Nederland"

Wat mensen misschien niet weten is dat je op hoog niveau hebt getennist. Hoe goed was je en wat voor type tennisser was je?
Ik was, zoals dat in het tennis mooi heet, een echte ‘gravelbijter’. Dit houdt in dat ik het liefst lange rally’s speelde en vooral op basis van mijn uithoudingsvermogen en hard werken de wedstrijden naar me toe trok. Op mijn hoogtepunt was ik nummer 14 van heel Nederland. Ik was toen 20 jaar en ik had me door goede resultaten geplaatst voor het NK. Daar moest ik me toen voor afmelden vanwege een hardnekkige blessure, waar ik nog steeds last van heb. Daardoor heb ik helaas nooit meer op hoog niveau kunnen tennissen.
Blessures gooiden roet in het eten: wat voor niveau had je kunnen halen denk je?
Dat vind ik eerlijk gezegd wel heel moeilijk om te zeggen, omdat er in topsport heel veel onzekerheid is en je weet nooit waar je uit gaat komen. Ik weet wel zeker dat ik nog beter had kunnen worden, zeker omdat ik nog zo jong was. Ik heb echt het gevoel dat ik de top 10 van Nederland sowieso had kunnen halen en dat ik internationaal ook een stuk hoger op de ranglijst zou zijn gekomen.
Is de liefde voor tennis nog steeds aanwezig?
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik mij expres niet veel meer heb beziggehouden met tennis nadat ik ben gestopt. Mentaal had ik het er namelijk best zwaar mee dat ik moest stoppen, maar diep van binnen blijft de liefde voor de sport natuurlijk nog wel aanwezig. Ook blijf ik nog steeds de grandslamtoernooien volgen. Het allermooiste aan tennis vind ik dat je een combinatie van meerdere kwaliteiten nodig hebt. Met alleen goede slagen ben je er niet, je moet tegenwoordig ook heel fit en mentaal supersterk zijn zodat je elke wedstrijd weer alles kan geven. En daarnaast kan je met tennis jezelf altijd blijven verbeteren.
Wie is je favoriete tennisser?
Op dit moment heb ik niet echt een favoriet. Vroeger was ik wel altijd fan van Ana Ivanovic. Het kwam eigenlijk niet door haar tennis, maar ik vond haar er altijd superleuk uitzien op de tennisbaan. Bij de mannen ben ik voor Nadal. Ik vind het zo gaaf om te zien hoe hij in elke wedstrijd voor elk punt vecht. Zijn mentaliteit en vechtlust zijn echt ongeëvenaard!
lottefhm 1632
Foto: Russell Pearson
Hoe was het om zo’n sexy shoot te doen?
Ik heb wel vaker shoots gedaan in lingerie dus voor mij was het niet per se iets waar ik heel nerveus voor was. Het blijft natuurlijk altijd wel een beetje spannend, zeker aan het begin van zo’n shoot, maar als ik eenmaal bezig ben verdwijnt de spanning meestal snel en vind ik het gewoon erg leuk om te doen. Daarnaast kende ik Russell (de fotograaf) al, dus dat zorgde er bij mij voor dat ik mij nog sneller op mijn gemak voelde.
Hoe was het om te werken met fotograaf Russell?
Ik vond het super om dit met Russell te mogen doen. Hij is echt een fantastische, professionele maar ook superaardige fotograaf! Ik had al eerder een keer met hem geshoot en we hadden toen meteen al een klik. Dus ik was erg blij dat ik voor FHM met hem samen mocht shooten. Daarnaast kan ik ook erg met hem lachen, wat natuurlijk superfijn is bij zo’n sexy shoot!
Wat voor dingen staan er de komende tijd nog allemaal op de agenda?
Mijn eigen YouTube Serie waar ik dus al iets over vertelde, dit gaat een aantal weken in beslag nemen. Daarnaast ben ik ook druk bezig met meerdere samenwerkingen waaronder het opzetten van mijn eigen collectie bij een sportmerk en een eigen granola. Echt heel tof!
Zijn er nog tv-programma’s waar je heel graag aan mee zou doen?
Expeditie Robinson
! Ik kijk al sinds het eerste seizoen en het is echt mijn lievelingsprogramma. Ik heb altijd al gefantaseerd hoe het zou zijn om daar te zitten en dan te moeten overleven. Zowel fysiek als mentaal. Het komt eigenlijk neer op topsport. Verder lijkt het mij ook leuk om mee te doen aan Dance Dance Dance !
Je bent ook ambassador voor Hunkemoller. Eervolle job! Hoe ben je daar zo ingerold?
Mijn oude video editor ging werken bij Hunkemöller. Zij vroeg mij toen of ik wat video’s voor Hunkemöller zou willen opnemen. Ik dacht alleen maar: JA NATUURLIJK! Deze samenwerking ging zo goed dat ik werd gevraagd voor meerdere klussen, waaronder een campagne shoot voor de etalages. Ik heb er altijd al van gedroomd om zoiets te mogen doen, dus ik ben zeker blij met deze job!
lottefhm 2350
Je ziet er ook ongelooflijk fit uit. Hoe vaak sport je in de week?
Nou dankjewel! Ik sport nu rond de vier keer in de week. Zo loop ik veel hard en doe ik af en toe personal training. Ik heb door mijn topsport verleden altijd een atletische bouw gehad, dus ik hoef er niet extreem veel aan te doen om er fit uit te blijven zien. Daarnaast vind ik sporten ook echt heel erg leuk om te doen.
Je staat ook al jaren in de FHM500. Wie is in jouw ogen de mooiste vrouw(en) van Nederland en waarom?
Er zijn super veel mooie vrouwen in Nederland, dus er om een uit te kiezen als de mooiste vrouw vind ik best lastig. Persoonlijk vind ik Sylvie Meis echt een prachtige vrouw, dus dan ga ik voor haar. Ik vind haar een mooie uitstraling hebben en daarnaast ziet ze er nog steeds super fit uit. Ik hoop dat ik er op die leeftijd ook nog zo mag uitzien haha!
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Waar ik echt van droom is om een programma te presenteren op televisie! Ik heb presenteren altijd al leuk gevonden, dus als ik ooit die kans krijg dan pak ik die met beide handen aan. En als ik het dan heb over een verdere toekomst, dan zou ik graag een leuk gezinnetje willen stichten.
Kun je tot slot nog een leuk nieuwtje delen?
Misschien zien jullie me heel binnenkort wel weer op televisie verschijnen!
Volg Lotte van Leeuwen ook op Insta! En pak fotograaf Russell Pearson dan ook even mee.

Vluggertje met Lotte van Leeuwen

Reis:Luxe zonvakantie Stad: Parijs
Land:Bahama’s Film: The Blind Side en the Shawshank Redemption
Serie:La Casa de Papel Auto: Range Rover Sport
Maaltijd:Ontbijt Artiest: Ariana Grande en The Weeknd
TV-programma:Expeditie Robinson en natuurlijk Love Island Sporter: Rafael Nadal

Credits

Model:Lotte van Leeuwen – Volg haar op Instagram Fotograaf: Russell Pearson – Volg hem op Instagram
Make-up artist: Brigitta D Locatie: Kasteel Wittenburg

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant