FHM Shoots: aanstormend talent Daphne Marleen

aug 06 2020, 12:25 Girls
lieke bnw 28 websize
In FHM Shoots stellen we de mooiste vrouwen van Nederland aan je voor. Vers op onze rader staat Daphne Marleen. Een aanstormend talent in de modellen-industrie. Ze heeft wel wat weg van topmodel Daphne Groeneveld . Fotograaf Christian van Duuren fotografeerde deze stijlvolle zwart-wit serie.
Hey Daphne! Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Hilversum, maar opgegroeid in en rondom Rotterdam. In de 23 jaar dat ik op de wereld fladder ben ik al meer dan twintig keer verhuisd. Ik ken daardoor niet echt een vaste basis, dus ben ik nu nog steeds constant op zoek naar nieuwe prikkels en avontuur.
Waar woon je nu?
Momenteel woon ik door corona-omstandigheden weer 'thuis' bij mijn vader in België of bij mijn tante in Roosendaal. Dat is hartstikke gezellig, maar ik kan niet wachten om mijn vleugels uit te slaan en weer te gaan reizen.
lieke bnw 20xs websize
Foto: Christian van Duuren
Wat wilde je vroeger worden toen je klein meisje was?
Alles waarmee je in de spotlights staat: actrice, danseres en zangeres. Al heb ik dat laatste al heel snel opgegeven toen ik mezelf een keer terug hoorde, haha. Later wilde ik advocaat worden. Mijn droombaan nu? Oorlogsverslaggever in het Midden-Oosten.
Wanneer kwam je erachter dat er wel een carrière als model inzat?
Toen ik net begon had ik al een paar studies gedaan zonder ze af te maken. Ik werkte soms freelance als model en had wilde plannen om met een vriendin naar Australië of Canada te verhuizen. Ik heb ook even als promotor gewerkt in een club in Parijs en St. Tropez. Daar kwam ik iemand in de fashion wereld tegen die vertelde dat ik modellenwerk misschien toch eens serieus moest gaan nemen. Dit heb ik in mijn achterhoofd gehouden en de eerste kans die ik kreeg heb ik met beide handen aangepakt.
Welke landen heb je allemaal al bezocht dankzij je werk?
Ik ben in Italië, Australië, Turkije, Zwitserland, Bulgarije en Griekenland geweest. Maar ik ben pas kort geleden begonnen, dus ik hoop snel meer landen aan dit lijstje te kunnen toevoegen. Ik aas momenteel op Japan! Het lijkt me geweldig om een paar maanden te wonen in zo’n andere cultuur. Daarnaast staat Mario Karten door de straten van Tokyo als Princes Peach op mijn bucketlist, dus dat zou ik dat ook gelijk kunnen afvinken.
Wat is de tofste klus die je hebt gedaan?
Ik denk de klus voor Harper’s Bazaar in Zwitserland. Voornamelijk omdat ik toen al een paar maanden in een modellenappartement woonde en ik toen eindelijk in een hotelkamer sliep. Meiden die in modellenappartement hebben gewoond zullen weten hoe je je dan voelt, haha.
Welke modellen zijn voorbeelden voor je?
Mijn favoriete modellen zijn Daphne Groeneveld, Oleksandra en Claudia Schiffer. Naast dat ze prachtig zijn, hebben ze ook iets aparts.
Wat is er leuk aan modellenwerk?
Dat geen enkele dag hetzelfde, je gratis eten krijgt en je super veel leuke en interessante mensen ontmoet.
lieke bnw 121sx websize
Foto: Christian van Duuren
Doe je er nog iets naast qua studie of ben je puur gefocust op je modellenloopbaan?
Ik studeer nu voeding en diëtetiek. Ik heb ook plannen om rechten weer op te pakken, de advocatuur blijft toch jeuken.
Hoe was de shoot met Christian?
Leuk! Hij maakt prachtige foto’s. Ze worden door verschillende bureau’s gebruikt.
Je hebt ruim 35.000 volgers. Hoe belangrijk is een following op Instagram voor je werk?
Geen idee eigenlijk. Het zal vast belangrijk zijn, maar ik zou niet weten in welke mate en ik ben zelf redelijk lui en niet heel erg gemotiveerd om mijn Instagram bij te houden. Ik zit ook niet in reageergroepjes, dat is blijkbaar ook een ding.
Kun je er ook een goed extra zakcentje mee verdienen?
Dat zou kunnen als je gemotiveerd bent van elk etentje en elk feestje uitgebreid verslag te doen. Ik vind dat zelf een beetje ongemakkelijk. Als ik in gezelschap ben leg ik liever mijn telefoon weg, dan heb je ook veel leukere gesprekken.
Kun je nog iets leuks over jezelf vertellen?
Ik wil niet opscheppen, maar ik ben toch wel een behoorlijke professional in hoelahoepen geworden. Zo heb ik dit hele interview op mijn telefoon getypt tijdens het hoepelen. Verder zei mijn vader dat ik mooie voeten heb, dus daar ben ik ook blij mee. Ik zal dus binnenkort toch maar een onlyfans voor mijn voeten aanmaken… Genereer ik ook nog wat extra inkomsten mee, haha.
Meer van Daphne Marleen? Volg haar op Instagram ! Pak dan gelijk ook fotograaf Christian van Duuren even mee.

Vluggertje met Daphne Marleen

Stad:New York Reis: Backpacken door Zuid-Oost-Azië
Auto:Range Rover Maaltijd: alles met Siracha of kaas
Festival:Awakenings Dier: Koala
Sport:alles zonder een racket Serie: Breaking Bad
Film:The Godfather Artiest: Lana del Rey

Gallery Daphne Marleen

Credits

Model:Daphne Marleen – Volg haar op Instagram Fotograaf: Christian van Duuren – Volg hem op Instagram

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant