Bistro Féline is een fijne nieuwe hotspot in onze hoofdstad. Vers open aan de Lindengracht, en nu al een van de smakelijkste geheimen van de Jordaan. Onder leiding van sterrenchef Dennis Huwaë krijg je hier het soort bistro-ervaring waar je Parijs voor zou bellen, maar dan met een Amsterdams randje en een cocktail in je hand.
Parijs in de Jordaan
DDonkere houten tafels, kaarslicht, zachte Franse klanken op de achtergrond en een knap ingedeeld interieur dat intiem aanvoelt zonder dat je op elkaars bord hoeft te kijken. Féline is stijlvol zonder stijf te zijn. Een plek waar je moeiteloos met een date kan gaan zitten, maar net zo makkelijk je schoonouders of beste maten mee naartoe neemt.
Sterrenchef Dennis Huwaë.
Starten met klasse
We trappen af met oesters in twee stijlen: eentje fris, met grapefruit en yuzu-schuim en eentje smoky, met een dot kaviaar erop. Zoals de chef van Bistro Féline zelf zegt: "kan nooit kwaad." En gelijk heeft ‘ie.
De parade van smaken zet zich voort met een brioche van paddenstoelen (excusez: faux gras), crème fraîche en, jawel, nóg een likje kaviaar. Daarna volgt een lobster bisque die geserveerd wordt als een cappuccino, compleet met schuimkraag en citroengrasblad. Licht Thais van smaak, intens romig, perfect in balans.
Je denkt misschien: kan het nog beter? Jawel. Enter de coquille met Parmezaanse kaas en spinazie. Zacht als boter, en elke hap voelt als een zwoele Franse kus op een kille Hollandse avond.
Hoogtepunt
Dan de ribeye. Mals, rood, perfect gegaard en overgoten met een krachtige pepersaus waar je stil van wordt. Geserveerd met groene asperges die nog net dat beetje bite hebben. Alsof dat nog niet genoeg is, komt daar de topper van de avond: de lobster met orzo, mosselen, pompoen, tomaat en courgette. Alles in een zalige romige saus die je het liefst met een lepel uit je bord zou schrapen.
Toetje met een knipoog
We sluiten af met de stroopwafel à la Bistro Féline. Klinkt als een knipoog naar oma’s koekjestrommel, maar wat je krijgt is een verfijnd, gelaagd dessert dat zo in een chique Parijse patisserie had kunnen liggen. Zoet, warm, knapperig én verrassend.
Wat Féline zo goed doet, is die balans tussen verfijning en speelsheid. Het voelt nergens pretentieus, terwijl het eten zonder uitzondering op hoog niveau zit. De bediening is vlot, vriendelijk en weet waar ze het over hebben. De sfeer is relaxed, bijna huiselijk, maar dan in een huis waar ze toevallig verdomd goed kunnen koken en je altijd een glas champagne voor je klaarstaat.
Meer info of reserveren? Check bistrofeline.nl. Gallery Bistro Féline
Meer restaurant reviews?
Wil je meer
restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam: