Bisous is een verrukkelijke ode aan de Franse keuken

18 mrt , 16:00 Entertainment
bisous 001 24 05 by rvda dsc 0264

Een ode aan de haute cuisine van Parijs, maar dan in onze eigen hoofdstad. Dat klinkt veelbelovend. We gingen eten bij Bisous in het hartje van de Pijp.

In het verlengde van de meest beroemde markt van het land vind je op de Albert Cuyp restaurant Bisous. Een plek waar het lippenrode interieur gelijk in ’t oog springt.

Foto: RVDA
Foto: RVDA

Kusjes

We zien ook veel kusjes op de muur. Dat is een verwijzing naar de naam van het restaurant, want voor de mensen die niet hebben opgelet op de middelbare school: Bisous betekent kusjes in het Frans.

Verder zien we een Mondriaanesque stijl terugkomen. Grote eyecatcher is de lange bar, waaraan je ook kunt eten. Wij nemen plaats aan een knus tafeltje in het restaurant, dat op deze woensdag behoorlijk gevuld is. Wil je in het weekend komen eten, dan moet je een paar weken van tevoren reserveren, want het loopt al een tijdje storm hier. Dat heeft mede te maken met het feit dat het restaurant naarmate de avond vordert verandert in een meer clubachtige setting, tot Moulin Rougige optredens aan toe.

Foto: RVDA
Foto: RVDA

Op de kaart vind je een samensmelting van de Franse en Zeeuwse gastronomie, waarbij ingrediënten uit de Noordzee en Zeeuws-Vlaanderen de boventoon voeren. We laten ons verrassen met een proeverij menuutje, waarbij de chef ons zijn beste gerechten laat proeven.

Schoon pannetje 

Op tafel treffen we klassiekers als een steak tartaar en Hollandse garnalen met cocktailsaus, maar ook een verrassende paling met appelglazuur en mierikswortelcrème. Een andere surprise is de avocadocrème met gerookte tomaat en Comté. Ook bijzonder tasty is het pannetje met Zeeuwse kokkels met pastis. Met het knapperige zuurdesembrood dat we erbij krijgen geserveerd, wordt het pannetje zorgvuldig schoon gedipt.

De zeebaars van de Japanse BBQ.
De zeebaars van de Japanse BBQ.

Tijd voor de hoofdgerechten. We worden verwend met zeebaars van de Japanse BBQ. Doordat ‘ie gegrild en gevlinderd is wordt ‘ie lekker rokerig en door het vlinderen heb je veel vis en weinig graat. Het resultaat is superlekkere, zachte witvis die op je tong smelt. Soepel sausje ernaast. Echt heel erg goed.

Ben je toch meer een carnivoor? Een ander topstuk van het menu is de tournedos. De koks hebben er een peperlaag op geslagen en er wat haricot vert onder heeft gelegd. De saus komt in de vorm van een uitermate tasty cognac saus. De Vlaamse frieten maken het traditionele plaatje compleet.

Meester van de classics

Zo toont Bisous zich een meester in klassieke gerechten. Dat wordt nog maar eens onderstreept in het dessert. Wat is het meest klassieke toetje wat je kan vinden? Precies ja, de Dame Blanche. Simpel, maar doeltreffend.

Zo heeft Amsterdam er met Bisous weer een absolute hotspot bij. Zeker de vrijdag- en zaterdagavond schijnt hier een happening te zijn, dus binnenkort moeten we nog maar eens langs om het avondprogramma mee te maken.

Meer info of reserveren? Check bisous-official.com.

Gallery Bisous

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:

Delen met
Ook interessant