Bij Brasserie Margaux dompel jij jezelf onder in de voortreffelijke Franse keuken

Het kan soms moeilijk kiezen zijn in het ongelooflijke aanbod van restaurants, maar wij zijn er om de helpende hand te bieden. Wat dacht je van het recentelijk geopende Brasserie Margaux in Amsterdam-Zuid? Dienstbaar als we zijn, gingen wij voor je uit proeven.  

Brasserie Margaux is directe familie van Café Garçon, waar we toevallig ook al een keer zijn geweest. Het is zelfs de grote zus, wat we begrijpen als we via het riante terras binnenstappen in de sfeervolle doch behoorlijke zaak op de Beethovenstraat. We zien knusse verlichting, een fraai interieur en we voelen een aangenaam, relaxed sfeertje door de ruimte vibreren. We werpen een blik op de vloer, die is met de hand gelegd en bestaat uit meer dan tweeëntwintigduizend marmeren tegeltjes, waarna we doorlopen naar de tafel. De chef’s table is voor ons gedekt, waar we een goed uitzicht hebben op het dynamische werk van het kwartet koks in de keuken.

Brasserie Margaux

Brasserie Margaux, oui?

Net als haar kleine zusje, is Brasserie Margaux gericht op de Franse keuken. Dus zien we heel veel klassiekers op de kaart. Vanaf de lunch kun je terecht voor bijvoorbeeld een omelet, club sandwich of croque madame. Voor het diner is de keuze aanzienlijk. Onze gastheer stelt voor om een mooie selectie te serveren, waar wij genoeglijk mee instemmen.

De signature dish van Margaux is de ‘La Signature de Margaux’ (€24). Dat is een gekonfijt aardappelkrokantje met steak tartaar, kaviaar en bieslook, eventueel met een beetje truffel als extra supplement. Als het alleen dat aardappelkrokantje was geweest hadden we het ook al heerlijk gevonden, laat staan met een verrukkelijk laagje steak tartaar, waar weer wat kaviaar overheen is gedrapeerd. Als liefhebbers van de Franse keuken mag een Oeuf Mayonaise niet ontbreken. Smeuïg, zoals ‘ie hoort te zijn. Altijd goed om erbij te hebben in je startermix.

Verder wordt er een bordje met Croquettes de Crevettes (€14) neergezet. In de volksmond ook wel bekend als een garnalenkroketje. En ja, deze zijn van Holtkamp. Maar insiders weten dat die behoorlijk onovertroffen zijn, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? De gefrituurde petermeselie (om met Vjeze te spreken) en cocktail mayonaise zijn wel weer van het huis. Om het hoofdstuk voorgerecht af te sluiten laten we nog een portie Huîtres Rockefeller Gratinées (€16) aanrukken. Dit zijn gegratineerde oesters met spinazie en Hollandaise saus. Wil je jezelf nog extra in de watten leggen? Top ‘m af met een portie kaviaar. Dit gerecht doet het hoe dan ook goed bij een glas bubbels, kunnen wij uit eerste hand bevestigen.

Sublieme wijnkaart

Nu we het toch over drank hebben, die wijnkaart bij Brasserie Margaux is subliem. Met de vorstelijke wijnen kunnen kenners hun hart ophalen (en hun portemonnee leegtrekken). Vraag dan ook zeker of je even een kijkje mag nemen in de wijnkelder beneden, want daar liggen absolute pareltjes van flessen van gerenommeerde Franse wijnhuizen en prestigieuze châteaus. Margaux’ kundige maître Max kan er voor passie en kennis over praten.

Brasserie Margaux

Hoewel de coquilles, het bordje Charcuterie met Franse hammen en de escargots onze aandacht trekken, moeten we omwille van onze buikvoorraad door naar het hoofdgerecht. We gaan voor een Vol-au-vent (€24). Een gezellig bladerdeeg pasteitje met bospaddenstoelen ragout en salade. Niet alleen een perfect gerecht om je zaterdagnachtkater mee te dempen, hij blijkt op deze woensdag ook een schot in de roos. Verder delen we een Tournedos Rossini (€42), die bestaat uit een tournedos met in jus gedrenkte crouton, aardappelpuree, gebakken foie gras, geschaafde truffel en Madeira-wijnsaus. De Franse frites on the side en Choux de Bruxelles (spruitjes met sjalotjes en spekjes) maken het geheel helemaal af. Extra pluspunten voor de porseleinen borden en het zilveren servies. Geeft toch een extra stukje grandeur aan je maaltijd.

Dus?

Aangezien onze buik het formaat heeft aangemeten van een gemiddelde 16-weekse zwangerschap, laten we het dessert voor wat het is. Brasserie Margaux heeft in elk geval bewezen wat het waard is. Hier zijn we nog lang niet klaar. Of je een vrouw goed mee uit eten wil nemen of wat te vieren hebt met een paar vrienden: als je nog een sfeervol restaurant zoekt om jezelf en gezelschap een avond onder te laten dompelen in de Franse keuken, dan moet je deze zonder twijfel op jouw restaurantlijstje zetten.

Meer info of reserveren? Check brasseriemargaux.nl.

Gallery

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:

Reageer op artikel:
Bij Brasserie Margaux dompel jij jezelf onder in de voortreffelijke Franse keuken
Sluiten