Proef ‘kissed by fire’-eten bij het heerlijke restaurant Nela

Goede restaurants heb je overal, maar wij helpen je met alle liefde om de pareltjes eruit te vissen. Daarvoor trokken we naar Amsterdam-Zuid, waar restaurant Nela gevestigd zit (op een hele mooie plek!).

 Waarom gaan?

  • Veel veilige én vernieuwende keuze in vlees, vis en vega.
  • Alles is ‘kissed by fire’ en dat is een fantastische ervaring die je niet overal kan krijgen.
  • Je gaat je vriendin sowieso gelukkig maken met pizza vooraf en Insta-waardige nagerechten.

Waarom niet gaan?

  • Het ligt niet zomaar op de route als je niet in Amsterdam-Zuid moet zijn. En grote kans dat je daar niet moet zijn.
  • Fantastische prijs-kwaliteitverhouding, maar de kwaliteit is hoog, en dat zegt ook iets over de prijs.
  • Wij hebben een kennis met een barbecue-allergie, die maken we hier niet gelukkig mee.

Ontdek één van de mooiste ‘wolkenkrabbers’ van ons land

The Valley is een van de meest opmerkelijke bouwwerken van onze hoofdstad. Niet voor niets won het een Emporis Skyscraper Award in 2021 als beste nieuwe wolkenkrabber ter wereld. Een wolkenkrabber zouden we het niet direct willen noemen, maar een architectonisch hoogstandje is het absoluut. In het gebouw is plaats voor woningen en bedrijven, maar ook voor een bijzonder restaurant.

Nela is in de afgelopen anderhalf jaar uitgegroeid tot een van de betere restaurants van onze hoofdstad. Niet zo gek, als je nagaat dat hier mensen werken die ervaring in toprestaurants over de hele wereld. Met z’n grote open keuken, grote bar en knusse tafelindeling is het een bijzonder fraaie zaak van internationale allure.

Zoveel keuze: wat kies je dan?

De kaart is bijzonder uitgebreid waarbij je keuzes moet gaan maken. Ons wordt aangeraden drie gerechten per persoon te bestellen. Tijdens ons diner zijn we net een paar dagen terug van een weekendje Sevilla, dus we verkeren nog helemaal in Spaanse sferen waardoor de keuze voor de jamón iberico extremadura een makkelijke is. Van de linkerkant van het menu pakken we verder de torched toro, die ons wordt aangeraden door de vriendelijke serveerster. Daar krijgen we geen spijt van, want dit is een gerecht dat we het liefste nog drie keer bestellen. De tonijn is licht gegrild, maar nog zo zacht dat ‘ie op je tong smelt. Hetzelfde geldt voor de iberico trouwens.

De aubergine.

Natuurlijk moeten we ook aan de vitaminehuishouding denken en qua groenten kun je nogal wat kiezen. Wij gaan voor de aubergine filet met salsa verder. Dat is direct een mega aanrader, want zo proefden we de aubergine nog nooit. De charred padrón peppers zijn wat ons betreft altijd goed om on the side te hebben. Verder bestellen we nog een corn, charcoal met lime and chili, oftewel: een stukkie maïskolf. Niet per se een uitblinker, wel lekker.

Terwijl we nog een glaasje van de geweldige riesling bijgeschonken krijgen, is het tijd voor de main course. Gaan we voor de crunchy shrimp, gegrilde langoustine, octopus of gaan we fully Saint Tropez-mode door de kreeft te laten aanrukken? Ze klinken allemaal verrukkelijk in de oren, maar in het vis-segment valt de keuze op de Chileense seabass, in het Hollands ook wel bekend als de zeebaars. Een stevig witvisje die op heerlijke wijze uit elkaar valt als we onze vork erin prikken. Dit is witvis van topniveau.

De zeebaars.

Vlees!

In de categorie vlees is de keuze ook een moeilijke, dus doen we er gewoon twee. Hoewel de slow cooked short rib, de beef tenderloin, wagyu en lamb chops allemaal geweldig moeten zijn, vallen wij voor de charmes van de grilled no-bone chicken wings. Om het helemaal af te maken wordt de beef ribeye ook op de bon geslingerd. Die is perfect medium-rare. Zoals je ‘m hebben wil. Paar korreltjes zout erover en de smaakpapillen krijgen de massage die ze verdienen.

Eigenlijk past er helemaal niks meer in die buik van ons, maar het chocolade toetje kunnen we toch niet weerstaan. Je kan beter zorgen dat je hier nog wat ruimte voor overlaat, want deze wil je proeven.

Nou… gaan, of nie’?

Restaurant Nela biedt een shared dining ervaring zoals shared dining ooit bedoeld is. De kaart staat vol met geweldige gerechten waarbij je veel meer wil proeven dan je kan bestellen en de gerechten (die wij hebben besteld) zijn stuk voor stuk bullseye. Waarbij de torched toro, aubergine, zeebaars en ribeye wat ons betreft de uitblinkers zijn.

Als je houdt van restaurants met een internationale uitstraling dan ga je dit zéker waarderen, maar de keuken van Nela maakt wat ons betreft een 100% aanbeveling.

Meer info of reserveren? Check nelarestaurant.com.

Gallery van Nela

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:

Reageer op artikel:
Proef ‘kissed by fire’-eten bij het heerlijke restaurant Nela
Sluiten