Bij Restaurant Bellezza wordt er veel meer getriggerd dan je smaakpapillen

Eten: voor sommigen een noodzakelijke handeling om in leven te blijven, voor anderen een reden om te leven. Wij vallen in de laatste categorie en delen maar wat graag onze tips met je. Wij gingen dineren bij Restaurant Bellezza. Een mysterieuze doch intrigerende zaak in het red light district van Amsterdam.

Waarom gaan?

  • Als je eens wat anders wil dan een standaard etentje
  • Je een date wil verrassen met iets bijzonders
  • Voor het gerecht met de octopus
  • Je van zure matten houdt

Waarom niet gaan?

  • Je niet van toeristisch houdt
  • Je zelf wil kiezen wat je eet
  • Niet gediend bent van een audiovisueel spektakel
Restaurant Bellezza
Yep, dit is een restaurant.

Terwijl de eerste dronken Britten ons rond de klok van 7 al voorbij waggelen, zoeken wij naar de ingang van Restaurant Bellezza. Het zit op de Oudezijds Voorburgwal, maar waar? Op tijd van huis vertrekken is geen garantie voor op tijd komen, want de zoektocht naar de ingang blijkt al een voorbode van de happening die komen gaat. Bellezza kondigt zichzelf immers op spannende wijze aan. “Bellezza is more than simply a restaurant serving exquisite food. It is as much an artwork, an installation, an environment designed to make a meal into an event.

Verwachtingen

Dat schept verwachtingen. Bellezza Divine Dining zit gevestigd in een binnenplaats van het Bethaniënklooster, een plek waar de stad Amsterdam zo ongeveer is begonnen. De naam van het restaurant is overigens geïnspireerd op de film La Grande Bellezza, een mooie Italiaanse art-house film die we je zeker kunnen aanraden. Nadat onze jassen zijn aangenomen duiken we in deze food experience. Binnen is het een grote gouden tafel waar iedereen aan zit, maar er zijn wel hoekjes gecreëerd zodat je wel privacy hebt met jouw tafelgenoot. De sfeer heeft wel wat weg van een geheime speak-easy bar in een of andere Europese metropool. Het is donker, maar het is absoluut een vibe. Niet in de laatste plaats dankzij de vele spiegels in de zaal. Snap je gelijk waarom dit ‘The Mirror Room’ wordt genoemd.

Restaurant Bellezza

We hebben al twee glaasjes bubbels achter de kiezen, dus dan kan die derde er ook nog wel bij. Er staat een zesgangen-menu voor ons klaar, want er is een nieuw menu geïntroduceerd. Food is my Religion (als knipoog naar het Bethaniënklooster) heet het menu. Bij het menu wordt passende kunst tentoongesteld, gefabriceerd door kunstenaar Chan. Bij Bellezza is het dus niet aan een tafeltje zitten, wat gerechten bestellen, misschien nog een kopje koffie en weer weg. Het is veel toeters en bellen. Eerst maar eens een glaasje bubbels om de acclimatiseren, we bestellen er a la carte een paar oesters en een bord chorizo ibérico bij.

Menu

Het eten wordt verzorgd door chef Davy van Wezel. Een chef die actief is geweest in diverse Michelinsterrenzaken, maar nu bij Bellezza met de scepter zwaait. De gerechten in het Food is my Religion-menu krijgt diverse bijpassende namen. Het thema wordt ook doorgetrokken in het menu. Zo wordt de amuse ‘Inleiding van het gebed’ genoemd, maken we daarna kennis met ‘Maria’s Geheime Tuin’ en is een van onze favoriete gerechten ‘De Non: Stille wateren hebben diepe gronden’. Hier krijgen we langzaam gegaarde winterkabeljauw in algen, rivierkreeftjes, bisquesaus, dilleolie en zeewier met vingerlimoenkaviaar. De tentakels van de paus die volgt mag er ook zijn: confit van octopus met drie sauzen-inktvisinkt, peterselie, romesco, verse tomaat en inktviskrokant.

Restaurant Bellezza
The Angel.

Zonder al te veel te verklappen, de kunst die gepaard met de gerechten is absoluut prikkelend. Verder kun je kiezen voor een wijn pairing, maar die laten we dit keer aan ons voorbij gaan. Wel nemen we een smakelijk glas van een Chianti, die ons door de sympathieke bediening wordt aangeraden. Een stukje vlees kan in zo’n uitgebreid menu natuurlijk niet ontbreken en dat wordt geserveerd in de vorm van eendenborst met paddenstoelen, bosbessensaus, kastanjecrème, eenden crème volaille en eendenbout confit.

Tot slot staat er nog een mooie verrassing voor ons klaar met het dessert. Gaan we ook niet te veel over zeggen, want dat moet je gewoon lekker zelf gaan ervaren. Als je op zoek bent naar een leuke date night, waarbij lekker eten hand in hand gaan met moderne kunst, dan is Restaurant Bellezza zeker een reservering waard.

Meer info of reserveren? Check restaurantbellezza.nl.

Gallery Restaurant Bellezza

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:

 

Reageer op artikel:
Bij Restaurant Bellezza wordt er veel meer getriggerd dan je smaakpapillen
Sluiten