Restaurant Nela biedt optimale culinaire beleving voor de fijnproevers

Als je dol bent op goed eten moet je het Amsterdamse restaurant Nela een keer bezoeken. De naam van het restaurant betekent puur en dat is ook precies wat ze proberen uit te dragen. Het pas geopende culinaire walhalla werkt met de beste ingrediënten en probeert middels hun verfijnde gerechten mensen met elkaar te verbinden. 

Onze hoofdstad is sinds 25 augustus 2022 een toprestaurant rijker. Nela is gevestigd in Valley op de Zuidas te Amsterdam. Achter het stuur van deze zaak staan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller. Oh, als je dacht dat het een saai avondje dineren is zonder enig entertainment heb je het mis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nela Restaurant (@nela.restaurant)

Restaurant Nela

Het restaurant kookt met ingrediënten die seizoensgebonden zijn, dus de ene week is het aanbod weer ander dan de andere week. Wij houden wel van deze stijl en het belichaamt ‘het uit de comfortzone stappen principe.’ Laten we daar nou net gek op zijn. Seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn de gerechten niet alleen zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Restaurant Nela
Foto: Jesaja Hizkia

Verrassend en nieuw

Met het shared dining-principe probeert het restaurant iedereen welkom te heten. Hari en Ori: “De gerechten die het meest worden besteld gaan het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn.” Daarnaast zullen de twee chefs, zoals een chef betaamt, ook blijven verrassen met nieuwe gerechten. Wijnliefhebbers kunnen net als Martien Meiland genieten van de verschillende wijnen alle windstreken. Vanuit de ruime cocktailbar, in het hart van het restaurant, worden klassieke en huisgemaakte cocktailcreaties bereid met hetzelfde uitgangspunt van puurheid. Gasten zijn welkom aan de bar voor cocktails, maar ook om uitgebreid te dineren. Ideaal stekkie voor de VrijMiBo, toch?

Stijlvol en stoer

Daarnaast speciale aandacht voor het interieur. De vette combinatie van veel licht met materialen als wol, hout, metaal en steen laten je dineren als een koning. Er is ook een open keuken en met het vuur dat uit de houtgrill en oven komt is eten bij Nela een culinair spektakel. Mocht je benieuwd zijn, ga dan zeker effe buurten. Meer info vind je bij nelarestaurant.com.

Foto’s: Jesaja Hizkia / Nela

Reageer op artikel:
Restaurant Nela biedt optimale culinaire beleving voor de fijnproevers
Sluiten