Als je houdt van de Italiaanse keuken dan moet je absoluut langs bij TOZI

Retorische vraag hè. Natuurlijk houden jullie van de Italiaanse keuken. Als je het ons vraagt de meest smaakvolle keuken op aarde. Mocht je het daarmee eens zijn dan hebben we een bindende restauranttip voor je, want dan moet je TOZI in Amsterdam absoluut op je culinaire to do lijstje zetten.

TOZI zit gevestigd op de chique Koninginneweg in Amsterdam-Zuid, pal aan het Vondelpark. Inderdaad, de omgeving waar er meer Porsches dan fietsen in de straat staan. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken, want TOZI is prima betaalbaar. Oké, je betaalt wat meer dan in de plaatselijke pizzeria, maar het zijn nou ook geen prijzen waar je stijl van achterover slaat.

TOZI Amsterdam
TOZI’s nieuwe chef-kok Stefano Assente.

De kosmopolieten onder ons zouden TOZI kunnen kennen, want in Londen is er ook een vestiging van het restaurant. Amsterdam is het tweede filiaal en wie weet volgen er de komende jaren nog meer. Wij zouden het van harte toejuichen, want de kwaliteit druipt van de borden af.

Menu van TOZI Amsterdam

Wij mochten het nieuwe zomermenu proeven dat is samengesteld door TOZI’s nieuwe chef-kok Stefano Assente. Bottom line: Venetiaans geïnspireerde gerechten om te delen. Wat je zoals kunt verwachten? De bijzonder sympathieke (uiteraard Italiaanse) bediening serveert huisgemaakte foccacia met waanzinnige burrata. Ook de verrukkelijke octopus die wordt vergezeld door bleekselderij, kappertjes, aardappelen, olijven en waterkers mag er zijn. De erbij geserveerde zucchini fritti (soort friet van courgette) is chill als snack bij de diverse gangen.

Wegsmeltende coppa

We vervolgens de gastronomische tour met een bordje Italiaanse vleeswaren, waarbij de coppa een van de beste is die we ooit hebben geproefd. Leg ‘m op je tong en hij smelt weg als een klontje boter in een verhitte pan. De kern van het menu wordt gevormd door mega malse lamskoteletten (met raappuree en spinazie) en pico bello cannelloni alla norma, met ricotta en aubergine. We sluiten af met een pannecotta van het kaliber waar zoetekauwen nog hun eigen moeder voor zouden verkopen. Niet in het menu zit overigens de lobster linguine, maar die zag (en rook) er dermate formidabel uit, dat we speciaal voor dat gerecht nog een keer teruggaan.

Voor The Best of TOZI menu betaal je 60 euro, wat wij een schappelijk bedrag vinden als je kijkt wat voor culinaire lekkernijen je daarvoor in je mond mag stoppen. Qua wijnarrangement is het drie glazen voor 28 piek of vier glazen voor 36 euro.

Cocktailbar

Vraag de bediening ook zeker even naar de huisgemaakt Amaro (Italiaans likeurtje), die moet je echt even proberen. Sluit je avond vervolgens af met een lekkere negroni in TOZI’s sfeervolle cocktailbar (sowieso een goede plek om een date mee naartoe te nemen) en je bent verzekerd van een topavond.

Meer info of reserveren bij TOZI Amsterdam, check toziamsterdam.nl.

Reageer op artikel:
Als je houdt van de Italiaanse keuken dan moet je absoluut langs bij TOZI
Sluiten