FHM Shoots: de begeerlijke Lisa Groothuijzen

mei 14 2020, 17:00 Girls
lisa groothuijzen fhm tim kasper08 1
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land kennen. Vandaag richten we de spotlight op de razendknappe Lisa Groothuijzen. Onlangs nam de nummer 77 uit de laatste FHM500 onze Insta Stories over en ook schittert ze in onze nieuwe serie Geknipt & Geschoren . Ze bivakkeerde een tijdje in de contreien van Los Angeles, waar fotograaf Tim Kasper haar op weergaloze wijze fotografeerde. Niet dat we verrast zijn over het resultaat, als model is het immers haar job. Lisa, give it away!
Hé Lisa! Hoe is het? Waar vermaak jij je nog een beetje mee in tijden van corona quarantaine?
Wat een tijd he?! Gaat goed! Ik heb gelukkig talent voor mezelf vermaken en een onvermoeibare nieuwsgierigheid, wat betekent dat ik inmiddels gitaar en mondharmonica speel en mijn woonkamer op een dag meerdere malen transformeert van yoga studio naar fotostudio en van pingpong stadion naar kookshow en wat eigenlijk niet. Genoeg te doen!
Klinkt gezellig! Zeg, vertel eens wat over jezelf. Waar kom je vandaan en waar woon je nu?
Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam, Delfshaven voor de kenner, en woon nu bijna tien jaar in Leiden, maar eigenlijk voornamelijk in het buitenland. Sinds anderhalf jaar woon ik in Londen en ik ben net een maand in LA geweest. De foto’s van deze shoot zijn gemaakt in Malibu. Deze crisis heeft me weer eens voor wat langer terug in Nederland gebracht. Stiekem ook wel even fijn!
lisa groothuijzen fhm tim kasper08
Foto: Tim Kasper
Je werkt als model. Hoe ben je gescout?
Niet klassiek toen ik jong was op straat hoor. Ik heb eerst gestudeerd en deed hier en daar wel eens wat shoots. Ik werd altijd al heel blij van fotografie en iets creëren. Toen ik mijn master Criminologie had afgerond en inmiddels ook wel eens wat met shoots verdiende dacht ik: Ik kan of nu voor een carrière in de criminologie gaan of mezelf eens tijd gunnen me creatief verder te ontwikkelen en te zien waar helemaal focussen op modellenwerk me zou brengen. Toen ging het ineens heel snel en inmiddels ben ik vier jaar verder en nog steeds fulltime model. Het leventje bevalt me goed!
Wat vind je leuk aan modellenwerk?
Elke shoot weer op een nieuwe plek terecht komen en samenwerken met een nieuw team van creatieve mensen vol verhalen en ervaringen en passie voor hun vak. Ik vind het creëren van beeld te gek, de afwisseling tussen dagen in de studio, op locatie, de ene dag foto’s de andere dag video’s maken, het reizen! Ik heb in de afgelopen paar jaar op zoveel mooie plekken mogen komen voor dit werk, soms veel te kort en alleen, maar soms ook langer en met een tof team, I love it all!
Wat is de coolste campagne die je hebt gedaan?
Toen ik net in Londen was begonnen, heb ik een wereldwijde campagne mogen doen voor een beauty-product. Ik vond het vooraf best spannend om naar Londen te gaan en had geen idee of ik het er goed zou doen en toen stond ik zo ineens al op zo’n grote set, met een belachelijke hoeveelheid getalenteerde mensen om me heen. Dat was echt zo’n 'YES! we’re doing this moment', echt te gek, dat vergeet ik nooit meer.
Is er een iets wat je nog heel graag zou willen bereiken?
Zooo veel. Echt, ik vind dit allemaal nog veel te leuk en heb nog zoveel dromen! Ik zou ook graag meer gaan acteren of presenteren. Heel cliché waarschijnlijk. Ik vind het ook heel tof om te produceren en concepten te bedenken en tot leven te laten komen, dus ik wil ook zeker meer aan die kant van het proces gaan werken in de toekomst.
lisa groothuijzen fhm tim kasper07
Foto: Tim Kasper
Je hebt ook een tijd in Londen gewoond. Hoe is deze periode bevallen? Wat vind je nice aan Londen?
Ja ik heb nog steeds een huisje in Londen en ga zodra het kan weer terug. Er is daar nu nog een veel strengere lockdown aan de gang dan hier, dus totdat dat verandert blijf ik lekker in Nederland. Londen is zo’n grote stad, het voelt alsof alles er mogelijk is, mensen werken er hard en er is zoveel vrijheid voor creativiteit. Er zijn allerlei verschillende wijken die allemaal een andere sfeer hebben, artistiek, muzikaal, luxe, commercieel, ruig. Ik hou van die diversiteit.
Naast modellenwerk heb je ook een master afgerond. Waarin en waarom heb je die studie gekozen?
Yes! Ik heb de bachelor Criminologie en master Opsporingscriminologie afgerond. Een van mijn grootste fascinaties is menselijk gedrag en het functioneren van de maatschappij. In de Criminologie bekijk je een (in mijn ogen) waanzinnig interessant onderwerp: criminaliteit. En dan echt vanuit alle mogelijke invalshoeken; psychologie, sociologie, economie, bestuurskunde, rechten etc. Waarom wordt iemand een dader, kunnen we interveniëren, hoe gaan we opsporen, berechten, straffen, voorkomen, slachtoffers compenseren? Zoveel vraagstukken over iets zo essentieels in onze samenleving. Vind ik dus interessant. Mijn master richtte zich op witwassen, witteboordencriminaliteit, cybercrime, georganiseerde misdaad - de grote boeven opsporen, daar werd ik wel enthousiast van.
Zou je later nog wat willen doen met je studie?
Wie weet! Als ik aan die tijd terugdenk, word ik eigenlijk altijd wel weer heel enthousiast. Maar realistisch gezien.. ik ben nu al vier jaar een heel ander pad aan het bewandelen waar ik heel gelukkig van ben geworden, dus ik zie me eerder daar verder in door ontwikkelen, dan nog teruggaan naar criminologie. Time will tell.
Waar hou je je verder mee bezig in het leven? Waar word je blij van?
Avontuur! Blijven ontdekken, ik ben altijd mezelf aan het uitdagen iets nieuws te leren, te zien, te proberen. Mijn hobby's veranderen zo vaak, nu ben ik dus helemaal weg van gitaar spelen, elke dag ben ik er mee bezig en ‘s avonds in bed denk ik er nog aan. Hiervoor was dat de mondharmonica, boksen, boulderen, yoga, fotografie, dansen.. Mezelf vervelen kan ik niet, ik word blij van heel veel.
lisa groothuijzen fhm tim kasper14
Foto: Tim Kasper
Verder weten we dat je vegan bent. Waarom heb je ooit voor gekozen om vegan te worden?
Jaaaa, zo sta ik ook elk jaar prachtig in de lijst der lijsten omschreven, haha. “Overtuigd veganist”. Helemaal top. Het voelt voor mij heel logisch, ik zie geen reden om niet veganist te zijn! Ik eet lekker, gevarieerd, gezond, in mooie restaurants, of simpel thuis, ik voel me energiek, ik zie er volgens mij best gezond uit, kom geen vitamines tekort en draag niet bij aan dierenleed, verminder mijn CO2-footprint, en verdien er waarschijnlijk ook nog eens een langer gezond leven mee. Zoveel winst!
Cheat je dan helemaal nooit?
Nou eigenlijk vrij zelden. Ja, saai hè. Ik heb het in het begin wel nog eens een hapje zalm geprobeerd bijvoorbeeld omdat iemand er in een restaurant dan mega laaiend over was, maar dat viel zo tegen.. Ik vind het ook echt niet meer lekker dus dat maakt het wel heel easy. Er zijn tegenwoordig ook zo veel vervangers voor echt alles, er is zelfs eindeloos veel lekker chocola, en in elk restaurant heb je nu ook genoeg vegan keuzes. Ik word er ook stiekem extra blij van als ik ergens waar het onmogelijk lijkt super lekker te eten weet te vinden, ik hou van een uitdaging.
De FHM500 is weer begonnen! Wat vind je van onze campagne?
Jaaaa, leuk! Nooit vervelend om zoveel mooie vrouwen voorbij te zien komen.
Vorig jaar voor het eerst in de top-100 hè?
Ja en hoe. Plekje 77! Vind ik dus een supermooi getal en 7 is het lievelingsgetal van allebei mijn ouders, dus helemaal top.
Op welk plekje mik je dit jaar?
Haha oeh, gevaarlijke vraag. Ik hou wel van een stijgende lijn dus laten we die voortzetten. Top 50? Top 30? Heeft het antwoord dat ik hier geef effect op het resultaat, want dan kom ik er nog even op terug.
Wie vind jij de Mooiste Vrouw van Nederland en waarom?
We hebben hier zoveel prachtig vrouwen, moeilijk kiezen!! Ik vind Sigrid ten Napel heel knap, en Jutta Leerdam
. Beide mega getalenteerde vrouwen die ook nog eens belachelijk mooi zijn en humor hebben!
Tot slot, wat zijn je dromen voor de toekomst?
Zoveel mogelijk dagen met een glimlach op mijn gezicht wakker worden en een positieve noot in het leven zijn van de mensen waar ik van hou. Verder zou een boel meer van de wereld zien, een mooie creatieve carrière en een lekker huisje dichtbij de natuur heel welkom zijn!
Hier kun je stemmen op Lisa in de FHM500 en vergeet haar niet te volgen op Instagram ! Wordt zij blij van, word jij blij van. Een win-winsituatie creëren kan zo simpel zijn.

Vluggertje met Lisa Groothuijzen

Reis:Zuid-Afrika Stad: Kaapstad
Dier:ALLEMAAL Film: Captain Fantastic
Serie:The Crown Boek: Surely you’re joking, mr Feynman
Artiesten:Rhye, Coldplay Superheld: Dr. Jane Goodall
Maaltijd:Indonesisch Auto: iets elektrisch, Tesla!
Festival:Surfana Persoon die je nog wil ontmoeten
: Sam Harris, Penn Jillette, Eric Weinstein, Joe Rogan, Bernie Sanders, Eckhart Tolle, zoveel!

Credits

Model: Lisa Groothuijzen - volg haar op Instagram Fotograaf: Tim Kasper - volg hem op Instagram

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant